上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.9k

借人ac🙇🏻‍♂️請問一下如果我ex有hiv有次我同佢嘗試肛交大家當時冇經驗無套加我比佢整損左肛門裂傷係咪已經100%確定中招。。

引用:
原帖由 正一卵樣 於 2018-12-21 09:05 PM 發表 查看引用來源

厲害!!!got兄你太厲害了,你幫左我太多啦!我非常佩服你,難得有人唔 嫌我煩,你真的好過衛生署的人!多謝你,咁我35日驗,可以接受嗎?
客氣師兄,其實用什麼測試或者再進一步嘅行動,需要考慮個風險.考慮你嘅行為,當然係排除.
例如你話90日一定排除,呢個對大部分人嚟講的確係,但係對於某部分人就唔係,呢部分嘅人就係一啲接受咗預防性投藥嘅人,佢哋跟進時間需要超過90日.
所以冇話一句幾時就代表畢業,需要考慮風險.放心啦

引用:
原帖由 hongjai111 於 2018-12-21 11:02 PM 發表 查看引用來源
借人ac🙇🏻‍♂️請問一下如果我ex有hiv有次我同佢嘗試肛交大家當時冇經驗無套加我比佢整損左肛門裂傷係咪已經100%確定中招。。
這種行為,接受無套肛交係性行為裏面最高風險,如果發生係72小時內,你對方面個係有hiv, 師兄可能需要去搵醫生,接受預防性投藥.
但個矛盾就係,你話你哋兩個冇經驗,噉即係可能你哋兩個都冇性經驗,噉何來佢會有感染hiv ?
得嘅話你哋兩個去做一個快速檢查先,佢陰性結果,都會係一個好有用嘅參考.

冇肛交經驗

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-12-22 12:40 AM 發表 查看引用來源

這種行為,接受無套肛交係性行為裏面最高風險,如果發生係72小時內,你對方面個係有hiv, 師兄可能需要去搵醫生,接受預防性投藥.
但個矛盾就係,你話你哋兩個冇經驗,噉即係可能你哋兩個都冇性經驗,噉何來佢會有感染hiv ?
得嘅話你哋兩個去做一個快速檢查先,佢陰性結果,都會係一個好有用嘅參考. ...
冇肛交經驗

...
引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-12-22 12:40 AM 發表 查看引用來源

得嘅話你哋兩個去做一個快速檢查先,佢陰性結果,都會係一個好有用嘅參考. ...
got兄我過左係72小時..我係女方,,,,我係唔係一定會中,,

引用:
原帖由 hongjai111 於 2018-12-22 12:50 AM 發表 查看引用來源
...
got兄我過左係72小時..我係女方,,,,我係唔係一定會中,,
如果時候超過7日的話,可以考慮做ultra HIV pcr 作最初步嘅排除. 冇話一定中,只係風險比較高,測試方面都可能比較多一啲.
最好當然係對方都可以做一個hiv 測試

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-12-22 01:35 AM 發表 查看引用來源

如果時候超過7日的話,可以考慮做ultra HIV pcr 作最初步嘅排除. 冇話一定中,只係風險比較高,測試方面都可能比較多一啲.
最好當然係對方都可以做一個hiv 測試 ...
真係冇話一定中,..我仲有dd希望

引用:
原帖由 hongjai111 於 2018-12-22 01:42 AM 發表 查看引用來源

真係冇話一定中,..我仲有dd希望
如果你不介意,你講大概幾時發生,之後計時間去做測試. goodnight 

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-12-22 02:04 AM 發表 查看引用來源

如果你不介意,你講大概幾時發生,之後計時間去做測試. goodnight  
發生時12月5日

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆