上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.8k

早排我到尖沙嘴九龍嘅關懷愛滋驗過,佢地用P24 combo,不過佢地就講空窗期係15~28日,請問可信嗎?

Hi想問下十月尾俾個女仔幫我口交無射係口入面。係24日同42去左nxxhealth做個combo test,兩次都係negative, 請問可以排除hiv嗎?因為硬係凝住自己有啲頭痛,出汗咁。thanks

引用:
原帖由 whmwong1218 於 2018-12-13 11:08 PM 發表 查看引用來源
Hi想問下十月尾俾個女仔幫我口交無射係口入面。係24日同42去左nxxhealth做個combo test,兩次都係negative, 請問可以排除hiv嗎?因為硬係凝住自己有啲頭痛,出汗咁。thanks ...
咁想問,如果係位NC 的女仔,女仔幫我口交左1分鐘左右。有射。有感染嗎?現在很怕

引用:
原帖由 capsule... 於 2018-12-14 12:31 AM 發表 查看引用來源

咁想問,如果係位NC 的女仔,女仔幫我口交左1分鐘左右。有射。有感染嗎?現在很怕
聽人講口交傳染HIV既機會好低,原因口水既病毒量係好低。但下次都係戴返個condom就可以多個安心

引用:
原帖由 wongming1989 於 2018-12-14 11:56 AM 發表 查看引用來源

聽人講口交傳染HIV既機會好低,原因口水既病毒量係好低。但下次都係戴返個condom就可以多個安心
都係自己飲多了酒,未做得足夠
😓😓

Got 兄, 我10月尾喺dub骨地方接受過無套口交...喺事發後16日我見有尿道分秘所以去左mhs驗尿...結果check到我有加得納菌...食左7日抗生素後隔左兩星期(即係事發後既第42日)去做左個2350 check左(HIV, HSV-2, 梅, HPV 同尿道菌) 結果其他野都negative除左加得納菌又positive..宜家食緊 第二次抗生素...我想問下喺呢個情況下我有咩病係真係可以排除當冇事...so far 其實都冇咩病徴

got兄你好
一直都有追開你嘅post
小弟11月2去左一樓一,無套口爆
到左11月5/6感覺到小便痛,去左睇社衛
社衛染完乜事都冇趕左我走,因為職員太用力所以尿道口keep住打開左幾日,但小便痛等症狀又神奇地消失左,所以呢幾日都有keep住手淫
去到15號病情忽然急轉直下,肚脹,腰痛,小便痛,19同23號去左睇普通科私家,幫我打左針同抗生素(共2枝針+8日藥),期間精液係芥茉黃色,十分嚇人,不過就冇晒任何痛症

點知一停左藥兩三日又有返腰痛,11月30去左睇政府,有幫我驗尿種菌照x-ray,開左應付尿道炎嘅抗生素俾我,最近出左報告,一切正常乜事都冇,但條腰就keep住痛,肚臍對落至下陰位,前後左右都有痛,但精液已經回復正常

會唔會係去完社衛之後唔生性繼續手淫,尿道口又打開左感染非淋?
又有冇可能第一次療程未清晒啲菌,而手淫又導致佢地亦向感染上左其他器官?
但最奇怪係我冇晒當初尿道口痛,尿頻,分泌物嘅症狀,但腰,肚又keep住痛

got兄有冇頭緒係咩事?

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-12-13 04:16 PM 發表 查看引用來源

14日太早了,準確度可能得50-60%.
呢個時間係部分人可以被測試到,並不代表極大部份人.
而關於實驗型hiv combo 測試時間建議如下
1.低風險:對於無套口交
事發後28日排除
2.高風險:例如無套陰道交,無套肛交
28日基本排除,
事後6-8星期再做一次,作雙重排除.
3.如明確對方有hiv, 而有高危行為,噉就應該於事發72小時內儘快求診,由醫生評估是否需要接 ...
Sorry睇唔到got兄叫引上面嘅回覆
啱啱係上面講左情況
麻煩got兄幫手睇睇

引用:
原帖由 正一卵樣 於 2018-12-13 04:48 PM 發表 查看引用來源
早排我到尖沙嘴九龍嘅關懷愛滋驗過,佢地用P24 combo,不過佢地就講空窗期係15~28日,請問可信嗎?
其實呢個測試,如果你話想早啲作參考, 15-28日去驗都可以,但係如果想要畢業嘅結果的話,快速測試,最少最少都要28日去做,噉個準確度會較高.
而且都唔會只係做p24,而係會合併埋抗體一齊做

引用:
原帖由 whmwong1218 於 2018-12-13 11:08 PM 發表 查看引用來源
Hi想問下十月尾俾個女仔幫我口交無射係口入面。係24日同42去左nxxhealth做個combo test,兩次都係negative, 請問可以排除hiv嗎?因為硬係凝住自己有啲頭痛,出汗咁。thanks ...
對的排除,有時間做埋梅毒

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆