上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.8k

引用:
原帖由 chrisc184 於 2018-11-3 04:04 AM 發表 查看引用來源
Got 兄,小弟今日2/11第一次叫雞..帶套淨做,咩都無做過,無吹無錫無用手. 事後條囡仲驚過我,幫我用紙包住除。驚我穿套咁款,宜家有d擔心。應唔應該去驗? 同驗D咩好? ...
唉,我都好擔心~第一次去試由星期6驚到宜家,已經聽左GOT兄意見啦啦林打去MXS book時間驗HIV COMBO, 梅毒VDRL同埋梅毒螺旋菌抗體,本身係28日後驗既因為依個case GOT兄就話係安全性行為,唔知點解MXS又話23日後已經可以驗到,我都好亂...今日先至係第3日已經驚成咁,如果今次無事,我以後都唔會再試....仲要好深既內疚感.....真係知錯.....

引用:
原帖由 Iamnotkelly 於 2018-11-5 03:50 PM 發表 查看引用來源

師兄,你中性病尤之前係咪都有出去玩開?我睇啲師兄講,hpv一般都要3個月先會有症狀,我自己都日日睇,驚😞
我有打飛機同吹,我check左2次hpv dna test,都冇中,但社衛冇剩用眼睇就話性病疣,dr ho
睇完都話7-8成係,但報告出後dr ho就話冇野,唔使理,我再去創健check都冇野,我估冇事,現欠淋同非淋未check,去創健check hpv dna test,佢地話95%以上準

想問各師兄尿種菌可check性病嗎?

引用:
原帖由 chrisc184 於 2018-11-5 04:35 PM 發表 查看引用來源

唉,我都好擔心~第一次去試由星期6驚到宜家,已經聽左GOT兄意見啦啦林打去MXS book時間驗HIV COMBO, 梅毒VDRL同埋梅毒螺旋菌抗體,本身係28日後驗既因為依個case GOT兄就話係安全性行為,唔知點解MXS又話23日後已經可以驗到,我都好亂...今日先至係第3日已經驚成咁,如果今次無事,我以後都唔會再試....仲要好深既內疚感.....真係知錯..... ...
用套好安全

引用:
原帖由 半空芳香的牛牛 於 2018-11-5 06:22 PM 發表 查看引用來源

用套好安全
希望無事啦,成世人未試過咁擔心....內疚感影響得我緊要,今日連工都無番請事假但避得一時避唔到一世。聽日要平常心咁番工祝依度咁夕位C兄都平平安安咁畢業

引用:
原帖由 chrisc184 於 2018-11-5 06:45 PM 發表 查看引用來源
希望無事啦,成世人未試過咁擔心....內疚感影響得我緊要,今日連工都無番請事假但避得一時避唔到一世。聽日要平常心咁番工祝依度咁夕位C兄都平平安安咁畢業 ...
師兄,加油!希望大家順利畢業!我睇過好多文章,帶套係安全性行為,中招機會好低好低!

引用:
原帖由 半空芳香的牛牛 於 2018-11-5 06:19 PM 發表 查看引用來源

我有打飛機同吹,我check左2次hpv dna test,都冇中,但社衛冇剩用眼睇就話性病疣,dr ho
睇完都話7-8成係,但報告出後dr ho就話冇野,唔使理,我再去創健check都冇野,我估冇事,現欠淋同非淋未check,去創健check hpv dna test,佢地話95%以上準 ...
社衛醫生應該係睇到啲肉芽,咁dr ho有冇話啲肉芽係乜?珍珠尤?

引用:
原帖由 Iamnotkelly 於 2018-11-5 08:55 PM 發表 查看引用來源

師兄,加油!希望大家順利畢業!我睇過好多文章,帶套係安全性行為,中招機會好低好低!
多謝C兄,希望係咁啦....宜家除左煲下劇盡量叫自己唔好諗之外都唔到D咩,頭先見到手指出左粒好細好細既紅點宜家都好驚....

引用:
原帖由 chrisc184 於 2018-11-5 06:45 PM 發表 查看引用來源
希望無事啦,成世人未試過咁擔心....內疚感影響得我緊要,今日連工都無番請事假但避得一時避唔到一世。聽日要平常心咁番工祝依度咁夕位C兄都平平安安咁畢業 ...
心理好大壓力

引用:
原帖由 Iamnotkelly 於 2018-11-5 08:56 PM 發表 查看引用來源

社衛醫生應該係睇到啲肉芽,咁dr ho有冇話啲肉芽係乜?珍珠尤?
3個醫生都話疣,但hpv test驗唔到中,所以dr ho話不用理,另一家庭醫生話普通疣,不是性病,整走佢就可以,佢話有D人會生普通疣係皮膚任何位置,但我都驚

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆