上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.7k

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-5-23 22:33 發表 查看引用來源

股溝痕似乎似係汗癬,尤其是係夏天,自己留意下,會有紅色細細粒形成一達咁,有時呈現一圈圈細圈。
疱疹一般感染後7-14日內就會出現症狀。
但似乎師兄係諗多咗 ...
Got師兄,想請問一第一頁的表格,是否意思為就算發生了性行為(無帶套)就有0.04% 機會感染HIV? Thanks.

引用:
原帖由 Sunnyday678 於 2018-5-29 10:29 AM 發表 查看引用來源

Ching幾大機會係咩?同中其他咩?
不予評估 但安全起見 去check下自己身體吧 以免害到家人

引用:
原帖由 我要買GTR 於 2018-5-29 05:33 AM 發表 查看引用來源

唔會中大獎
但二三獎好大機會 疱 花
謝師兄回覆
如果要去驗 要等症狀出?定十幾日去睇醫生已經會驗到?

引用:
原帖由 失控的黑頭 於 2018-5-29 11:42 PM 發表 查看引用來源

謝師兄回覆
如果要去驗 要等症狀出?定十幾日去睇醫生已經會驗到?
性行為後14日內如有病徵立即求醫 通常細奬2星期內一定能看出

邊度檢查較有信心請問。我都想去驗一驗

引用:
原帖由 乞衣哥 於 2018-5-30 10:49 AM 發表 查看引用來源
邊度檢查較有信心請問。我都想去驗一驗
我去過一間做全面性健康叫mxx, 中文叫嘉x 好易搵 連埋睇醫生3k內啦預

引用:
原帖由 我要買GTR 於 2018-5-30 04:05 AM 發表 查看引用來源

性行為後14日內如有病徵立即求醫 通常細奬2星期內一定能看出
環吹聽聞好似無咩大嘢~~小弟未聽過中大嘢~ 甘小弟都係新手戴套玩~呢幾日就少去咗

引用:
原帖由 失控的黑頭 於 2018-5-29 03:09 AM 發表 查看引用來源

got 兄你好
早兩日出了人生第一次軌
環吹之後用手出 有kiss 沒有性交和其他行為

唔知係心理作用定點 覺得小便比平常密左 間鐘陰莖/陰部有少少痕 好驚會中性病/ HIV
爬完文 如果要去驗性病係咪要等症狀出現或14日後先會驗到? 要驗係咪mhs 2480就可以?
for hiv就要足28日後lab based HIV combo或者90日?

而家心理壓力大到仆街  ...
一路都有keep住喺Got兄呢個post爬下文~環吹好似無咩機會中大嘢~

引用:
原帖由 capsule... 於 2018-5-28 04:41 PM 發表 查看引用來源

Got 兄,咁想問。32日,45日,做p24抗原抗體復合測試。可以放心了嗎
當然可以的,900日都可以,冇抗原,抗體部份都可以測試到。
未來幾年相信combo會取代抗體測試

Got 兄,請問抽血會否有機會感染HIV ?
2個月前到政府醫院抽血
係抽血阿嬸抽嘅,不是護士
入到抽血房,佢已經準備好哂D抽血用具
句括蝴蝶針 佢唔係在我面前拆,而且針蓋都 remove 咗
問咗嗰名就開始抽血
而家諗返,支針會唔會用過或者有扎到其他嘢 (例如阿嬸自己)
其實嗰時都諗過叫佢再開新嘅,但最後冇
咁會唔會傳染咗,而家好擔心
使唔使做 test

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆