上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.6k

引用:
原帖由 試完先怕 於 2017-12-27 12:07 AM 發表 查看引用來源
請問口交會唔會導致前列腺發炎?

最近啲精液又黃黃地方又粘 
但係之前驗2480又無事 

請問口交會唔會導致前列腺發炎?

最近啲精液又黃黃地又好粘 
但係之前驗2480又無事 

引用:
原帖由 改過自新SOUDA 於 2017-12-24 06:57 PM 發表 查看引用來源

社衛醫生用棉花棒掃傷口,然後幾星期就報告中左HSV2. 之後社衛講左結果,就沒有跟進了,也沒有藥。
如果用棉花棒掃,係直接驗病毒係最準的,如果驗血先有機會撈亂
基本上市面驗有2 種,無徵狀驗血,有症狀,直接掃傷口
驗血有機會唔準,要8-12 星期重複驗

Hsv 2 潛伏係可以好多年/ 一世都無
病毒入左神經休眠,除非某因素令佢發出黎,否則都只會休眠
但病毒有機會脫落係唔知,成為傳染機會,機會唔高,但有
如果驗到有,盡量身體好,令佢唔複發

引用:
原帖由 onacatcat 於 2017-12-22 11:19 PM 發表 查看引用來源

已經一個星期多都係jj度:lDD_010:,好似好細粒水泡,但又唔痛又唔癢。應該睇咩醫生?
Gor哥係唔係度??

星期三小弟會回來,sorry Bros。

Got 哥,可以pm line傾傾嗎?

引用:
原帖由 SC5452 於 2018-1-12 11:14 AM 發表 查看引用來源
Got 哥,可以pm line傾傾嗎?
師兄您好,小弟line: gne168 , thanks.

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2018-1-12 11:47 AM 發表 查看引用來源

師兄您好,小弟line: gne168 , thanks.
已line你,thanks

引用:
原帖由 lilygugu 於 2017-11-30 09:00 PM 發表 查看引用來源

我之前都睇了3次醫生,食了約20日藥先慢慢好,你再覆診吧
你可唔可以私聊給我line聯繫,我仲有唔清楚的地方要問你

Got兄可唔可以又同我討論下知識啊?

1.假設中左招,如果有淋或非淋嘅分泌物, 唔用分泌物驗,用尿dna係咪一樣會驗到?
2.係冇明顯分泌物情況下,係咪用尿dna/精dna 好過係尿道拎分泌物做dna?
定其實一樣?
3.非淋包唔包普通菌,例如鏈球菌個d?
4. 精液同尿液嘅白血球正常,係咪等於尿道同精囊冇任何菌?
5.如果係普通菌入左前列腺,靠自己可唔可以清除?
求got兄解答

有無生花既師兄師姊可以分享下?剛開始生,幾耐變大同增多?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆