上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.5k

引用:
原帖由 日本柏市 於 2017-11-14 09:39 PM 發表 查看引用來源

thanks師兄,我都係gxxgle睇到話會影響買保險炸
呢方面不太清楚,但如果係有手術、癌症治療呢啲,到時你自己都需要同個保險經紀講。

引用:
原帖由 rexzoie 於 2017-11-14 07:01 PM 發表 查看引用來源
救命呀!一個星期前去左叫雞,有帶套的呢幾日龜頭紅腫又出紅點,今日去左mhs睇醫生,初步話係龜頭炎 ,比左藥膏我查,我係咪中左招呀,好驚呀,好後悔
Very Common and non of HIV business, don't worry.

引用:
原帖由 rexzoie 於 2017-11-14 07:01 PM 發表 查看引用來源
救命呀!一個星期前去左叫雞,有帶套的呢幾日龜頭紅腫又出紅點,今日去左mhs睇醫生,初步話係龜頭炎 ,比左藥膏我查,我係咪中左招呀,好驚呀,好後悔
Very Common and non of HIV business, don't worry.
Very Common, and non of HIV business, don't worry 

引用:
原帖由 dw2047 於 2017-11-14 05:44 PM 發表 查看引用來源
GOT兄你好, 10月9日和新女友( 正當職業唔係G) 無套互相口交69舔肛, 有套陰交, 小弟每日都需要食一粒抗乙肝病毒藥Entecavir 0.5mg
問題1: 這種行為高危嗎?
問題2:  什麼時候做 HIV Combo比較合適? 會否影響結果 ...
1. Hiv still is very low risk, essentially no risk.
2. 28 days post last exposure, you can have a lab based HIV combo test.
3. Yes you can count the risk like this, thankfully you didn't have unprotected vaginal or anal sex ,so your accumulated risk is still very low to 0.
4. If you have HBV chronic infection, I suggest your partner check, or even get the HAV & HBV vaccines if her HBV test is negative.
5. Don't worry, it will be fine ")

有無師兄去開邊到驗精.....驗精係咪可以知道有無發炎有無菌個D?

我想問下樓主  我今個月11號無套陰道交  我怕有  hiv 同埋其他性病  我想問下28日就可以驗到嗎  準確嗎   同埋系邊到比錢驗  菜花系咪一個禮就會生長得很大   現在很怕

引用:
原帖由 試完先怕 於 2017-11-16 01:05 PM 發表 查看引用來源
有無師兄去開邊到驗精.....驗精係咪可以知道有無發炎有無菌個D?
師兄.一般如果怕前列腺有事先會驗精,或者叫醫生(泌尿科)按摩摇攞前列腺液如果尿道發炎就驗尿按情況而定

引用:
原帖由 WOONE 於 2017-11-16 10:58 PM 發表 查看引用來源
我想問下樓主  我今個月11號無套陰道交  我怕有  hiv 同埋其他性病  我想問下28日就可以驗到嗎  準確嗎   同埋系邊到比錢驗  菜花系咪一個禮就會生長得很大   現 ...
你去呢個網睇睇
http://www.std-hiv-clinic.hk/tc/laboratory/hiv-test/HIV%20RNA

想問下社衛報告一般要等3星期,如果係book左嘅日子早2日去,會不會已經有?可唔可以電話問?

引用:
原帖由 Poor__poor789 於 2017-11-17 12:10 AM 發表 查看引用來源
想問下社衛報告一般要等3星期,如果係book左嘅日子早2日去,會不會已經有?可唔可以電話問?
可唔可以用電話問報告番左黎未

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆