上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.4k

引用:
原帖由 waitfortest 於 2017-11-2 07:39 PM 發表 查看引用來源
我寫咗但出唔到-
佢驗A冇嗰隻菌但 lab睇到有D B菌所以寫 possible
不過我而家都想知 50 copies vs 250 copies 敏感度分別.唉四環素對精非常差..
出possible情況比你嘅係neo?

引用:
原帖由 hellohelloaaa 於 2017-11-2 10:01 PM 發表 查看引用來源

出possible情況比你嘅係neo?
係.之前都寫 Possible . 醫生話 可 Test 多次確認但係佢覺得冇必要

引用:
原帖由 waitfortest 於 2017-11-2 11:43 PM 發表 查看引用來源

係.之前都寫 Possible . 醫生話 可 Test 多次確認但係佢覺得冇必要
你驚50copies 檢測量太敏感 好易dd都話positive?

引用:
原帖由 kazchung 於 2017-11-2 05:07 PM 發表 查看引用來源

呢排上網睇到d case...最恐怖係全程用套都會中性病...愈諗個人愈怯...
全程用都中 一係穿, 一係不正確使用 一係中係覆蓋唔到嘅位 之前got兄好似有答過。 

引用:
原帖由 hellohelloaaa 於 2017-11-3 12:20 AM 發表 查看引用來源

你驚50copies 檢測量太敏感 好易dd都話positive?
其實冇癥狀我都未必含太擔憂.最衰係痾尿有灼熱感,又唔係成日有,咪 confirm 下囉- 
只希望冇 傳染俾 Partner. 希望佢下面夠酸殺菌.
我尿液 pH 咁高,又有 bacteria 都知出事,只係希望係腸胃菌而唔係同一隻菌,冇計,失意完都要努力.今次會做多D運動,吞多D益生菌同鋅保護精子.

引用:
原帖由 waitfortest 於 2017-11-3 09:09 AM 發表 查看引用來源

其實冇癥狀我都未必含太擔憂.最衰係痾尿有灼熱感,又唔係成日有,咪 confirm 下囉- 
只希望冇 傳染俾 Partner. 希望佢下面夠酸殺菌.
我尿液 pH 咁高,又有 bacteria 都知出事,只係希望係腸胃菌而唔係同一 ...
師兄介唔介意問多少少。 姐係你第一次係neo 驗到 都係出possible嘅情況? 佢有冇寫檢測到幾多copies 我見佢最低寫50 唔該你

引用:
原帖由 hellohelloaaa 於 2017-11-3 04:57 PM 發表 查看引用來源

師兄介唔介意問多少少。 姐係你第一次係neo 驗到 都係出possible嘅情況? 佢有冇寫檢測到幾多copies 我見佢最低寫50 唔該你
冇寫幾多架-
過50 copies 就係 positive
唔同 Lab 唔同標準.有D係 500 copies
冇就 Negative.
菌嘅死屍都計

引用:
原帖由 waitfortest 於 2017-11-3 05:04 PM 發表 查看引用來源

冇寫幾多架-
過50 copies 就係 positive
唔同 Lab 唔同標準.有D係 500 copies
冇就 Negative.
菌嘅死屍都計
50copies太敏感了師兄,尿道管其實係會存在少許細菌,問題在於呢啲細菌有冇大量增生導致症狀產生,500、1000copies 其實都可以了。

引用:
原帖由 johnny1128 於 2017-10-24 10:49 PM 發表 查看引用來源
Got兄,請教一樣野,早2個多星期去141有套肛交,上星期覺得肛門和陰莖間的位置灼熱,小便有點不順,去睇普通科醫生吃了些尿道炎藥,吃了好點,但吃完後幾天開始覺得尿道有些癢,是多疑自己有病還是中了性病?求解答: ...
sorry師兄,近排忙,冇上嚟追post。
其實只要個套冇穿到,您尿道係冇可能感染多尿道性病。
有一個原因,係因為肛門非常緊,而抽插過程中,施加於龜頭嘅壓力相當大,造成紅腫甚至痛。

至於一般尿道炎,其實抗生素就可以斷尾。
如果師兄仲擔心或者仲有症狀,可以去做一個尿液測試。

放心吧

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-11-3 11:59 PM 發表 查看引用來源

sorry師兄,近排忙,冇上嚟追post。
其實只要個套冇穿到,您尿道係冇可能感染多尿道性病。
有一個原因,係因為肛門非常緊,而抽插過程中,施加於龜頭嘅壓力相當大,造成紅腫甚至痛。

至於一般尿道炎, ...
謝謝got兄
我諗其實有好多師兄同我一樣,其實未必一定係性病,只係自己比左個心理壓力自己

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆