上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 9

收藏  |  訂閱
1.5k  109.4k

引用:
原帖由 keithlck 於 2009-12-7 03:06 PM 發表 查看引用來源

我都同佢講....如果真係落仔....都唔駛要幾仟蚊....
咁佢就話有多果D唔會俾條死仔.......會幫佢個fd保身.....
唉...真係姐妹情深......:smile_27:
我只開左個頭...到時又話搬屋.....又話睇醫生....又黎借過... ...
兩姐妹共侍一夫, 諗起都爽呀. :smile_40:

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-12-7 03:21 PM 發表

兩姐妹共侍一夫, 諗起都爽呀. :smile_40:
你講咩話......

引用:
原帖由 keithlck 於 2009-12-7 03:06 PM 發表

我都同佢講....如果真係落仔....都唔駛要幾仟蚊....
咁佢就話有多果D唔會俾條死仔.......會幫佢個fd保身.....
唉...真係姐妹情深......:smile_27:
我只開左個頭...到時又話搬屋.....又話睇醫生....又黎借過... ...
真系要小心處理, 以後問你羅錢既理由會層出不窮.

引用:
原帖由 thomaswt341 於 2009-12-7 06:53 PM 發表 查看引用來源

真系要小心處理, 以後問你羅錢既理由會層出不窮.
如果你有留意 keith 既留言,
佢比條女5k, 條女都回番3k比佢.

除非佢道行好高, 不然呃錢機會看似不高. :smile_13:

不過... keith 呢個 case, 真系.... 難搞 :smile_42:

回覆 975# 的帖子

Kevin Ching, 呢個跟本上就係大部份男人既問題!  冇得救, 我都想俾錢玩完就算!  但我JJ唔聽話, 冇感情會反應不良, 唉.....  遲早又撞到隻會出事的船!:smile_o03:

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-12-7 07:05 PM 發表

如果你有留意 keith 既留言,
佢比條女5k, 條女都回番3k比佢.

除非佢道行好高, 不然呃錢機會看似不高. :smile_13:

不過... keith 呢個 case, 真系.... 難搞 :smile_42:
我唔擔心佢條女, 只系怕佢條女既姊妹睇中佢弱點而一路搵著數.

引用:
原帖由 One_Six_Nine 於 2009-12-7 08:22 PM 發表 查看引用來源
Kevin Ching, 呢個跟本上就係大部份男人既問題!  冇得救, 我都想俾錢玩完就算!  但我JJ唔聽話, 冇感情會反應不良, 唉.....  遲早又撞到隻會出事的船!:smile_o03:
呢個我明呀. :smile_40: :smile_44:

不過呢, 調整一下心態啦.

搵女前先陪養一下感情, 一晚唔夠就兩晚, 有 feel 時細佬先出動. 搞完就88.... 吾好再留戀.
自己心態變化一下, 要讓自己細佬知道 (就好似呃老婆一樣, 要連自己都呃埋), 還是家里的隧道才是最好玩的. :smile_30:

引用:
原帖由 thomaswt341 於 2009-12-7 08:41 PM 發表 查看引用來源
我唔擔心佢條女, 只系怕佢條女既姊妹睇中佢弱點而一路搵著數.
系... 呢個我都覺得, 所以我都認為呢個 case 真系好難搞.

所以呢... keith ching 應該好好教導自己條女咩叫做一個「家」.
至少... 要識分清咩叫自己人既事, 外人既事.
如果外人既事都去管, 根本就成不了一個「家」.

再唔系既, 比 keith 師兄一個 advice.
你而家一筆過比 5k (可多可少, 如果你有既話) 比條女,
佢要點駛就隨便佢, 不過就約法三章, 呢筆錢系比佢做 reserve/saving (儲備)
佢真系要意無反顧令自己既 saving 去比曬佢個 frd, 系佢既事.
不過下次就唔好再問你令錢.

一來呢5k你就當比左條女, 佢要點駛就由佢啦, 你個心可能 comfort d.
二來條女覺得舊錢系屬於自己既, 個心亦都可能會著緊少少. :smile_13:

早晨~~~咁多位船員~

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-12-8 08:35 AM 發表

系... 呢個我都覺得, 所以我都認為呢個 case 真系好難搞.

所以呢... keith ching 應該好好教導自己條女咩叫做一個「家」.
至少... 要識分清咩叫自己人既事, 外人既事.
如果外人既事都去管, 根本就成不了一 ...
師兄同我真係心意相通.....
尋晚同條女傾左好耐....我同佢講,幫人唔係咁幫既,要教育下佢個fd係唔係俾人呃呢?定係佢兩個一齊搵我著數呢?
佢開頭都唔肯聽....佢只係話如果我唔幫佢就無人幫佢,咁我就話不如生出黎啦,要個男人做D野...無能力就唔用套黎做...出左事仲可以晚晚出黎玩??? 佢就話而家係解決問題...唔係討論問題...
跟住我就話.....之前你俾番一萬蚊我....我而家俾番你....俾你用到過完年(佢要返湖南老家,我都會去)其間既駛費機票你俾...租我就照交...你鍾意就借俾佢....但係我唔會再俾....你既部份生活費學費依然無問題.....仲有一樣野,叫你個fd好好想清楚依條仔仲可唔可以再一齊生活......
我可以做既就只有咁.....

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆