上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 2)

收藏  |  訂閱
1.5k  214.4k

引用:
原帖由 grace_0124 於 2009-3-27 09:44 PM 發表 查看引用來源
我割左包皮4日聽日终於要返工依家褲都著唔到點算呀
仲好痛好踵點算呀?究竟幾時先好?
我休息了一星期才夠膽返工......:smile_39::smile_39:

大家.希望你地可以解答我既問題........
1)我扯個陣,露左少少龜頭出緊,正常??
2)我反開包皮個陣,點下佢有d敏感,整到我有d唔感再點佢,有咩辦法解決?
3)我既情況洗唔洗割包皮@@

引用:
原帖由 fukan19 於 2009-3-27 11:38 PM 發表 查看引用來源
大家.希望你地可以解答我既問題........
1)我扯個陣,露左少少龜頭出緊,正常??
2)我反開包皮個陣,點下佢有d敏感,整到我有d唔感再點佢,有咩辦法解決?
3)我既情況洗唔洗割包皮@@
1.正常~可以露出黎或者反起就可
2.解決方法係多d俾佢見世面
3.唔駛

引用:
原帖由 藍雨 於 2009-3-26 11:10 AM 發表 查看引用來源

腫係正常, 消腫快慢因人而定, 吾洗急,我個半月先消晒, 消晒就變番一層包皮. 縫線兩邊近龜頭果邊的皮係粉紅色d, 近肚皮果邊的皮係正常色, 所以就係好多人所講的兩節色, 我諗日子耐左會變番一樣. ching康復 ...
在下做了手術後已經1個月,傷口基本已好得七七八八,線頭亦脫掉了。

我都有一些好像小米的疤痕,但不算太碍眼。我想應該是無可避免的,始終是手術切口,無可能完全做到無痕的吧。:smile_42:

引用:
原帖由 baby4466 於 2009-3-28 12:23 PM 發表 查看引用來源

在下做了手術後已經1個月,傷口基本已好得七七八八,線頭亦脫掉了。

我都有一些好像小米的疤痕,但不算太碍眼。我想應該是無可避免的,始終是手術切口,無可能完全做到無痕的吧。:smile_42:
我想問c hing康復後的包皮在不扯起時是否可以包著龜頭?
還是我們這些做過割包皮手術的男士,康復後的包皮在不扯起時都是只可維持在手術時的位置,永遠都不可再包著龜頭?

引用:
原帖由 pictus 於 2009-3-27 10:03 PM 發表 查看引用來源

我休息了一星期才夠膽返工......:smile_39::smile_39:
小弟是在公立醫院做的!
醫生給了我5天sick leaves,由於我是星期一做,所以一連放了7天假休養,
在家不穿內褲,只穿鬆身短褲,對康復是有一定幫助的!

至於grace_0124兄所說的好痛好腫,
可能真係每個人的體質及手術質素有關,
小弟在手術後5天內只有忍忍的手術疼痛,不是想像中的痛,是十分可以接受的,真係無我未做手術前所想像的劇痛!

小弟手術後已踏入第11天
情況:無痛;水腫依然;龜頭脫皮中;龜頭底部仍然滲血;毛己再次生長約7mm長,有時感覺痕癢!

同埋小弟反覆驗證過,可以比一些溫馨提示比各位brothers:
1.要坐著小便
2.外出可穿著紙底褲,質地會較一般布質內褲軟熟

引用:
原帖由 JJskin 於 2009-3-28 06:10 PM 發表 查看引用來源

我想問c hing康復後的包皮在不扯起時是否可以包著龜頭?
還是我們這些做過割包皮手術的男士,康復後的包皮在不扯起時都是只可維持在手術時的位置,永遠都不可再包著龜頭?
做了手術後,包皮已連接龜頭下,任何狀態下龜頭都會露出的。

上面果位師兄~要坐o係度小便會唔會跨d?

手術後,訓覺時..扯醒左,好痛...點算呀?

我想問下 如果露到個頭 但係我唔想沖涼去廁所成日都要反咁煩 醫生會唔會照幫我割  仲有我想問下dr wong 有冇話星期幾唔開咁 係咪可以打電話預約

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆