上一頁下一頁
發新話題

玩邪比玩正好、同一個技師二個服務要簽二次小「廢」彩你都傻

收藏  |  訂閱
109  13.2k

引用:
原帖由 紅色薰衣草 於 2011-10-8 12:39 PM 發表 查看引用來源
無問題,投訢佢,你估真係有人會罵佢?:smile_30:
扣佢錢?你都無俾小費,扣條毛?:smile_30:
內地香港一樣,「優惠」服務是要付款!:smile_44:
你以為真的是先到先得:smile_45:

我喜歡給小費買優惠服務, ...
有投訴就扣 JS 錢,這是不用爭辯:smile_38: 投訴內容的情節是嚴重,JS 要幫客人埋單,這也不用爭辯:smile_38: 內地同香港一樣,優惠服務都是人人付出的價錢一樣,這也不用爭辯:smile_38: 但系你跟毛主席有仇,就系你閣下的事。這些內容全部都是事實,親身經歷,這個當然不用爭辯。:smile_38: 與其去誤導別人,不如做好自己的工作啦,安守本份啦,這個世界是沒有不勞而獲的。:smile_38:

我喜歡行動讚賞代替責怪別人!
他們很艱苦!
技師本身因為行業的實際情況,每小時拆賬 8元,不要説一開始上班要唔見左幾仟,當然,你可以説關你鬼事,但係站在技師角度去看,當然會要求小費,因為她們的主要收入是靠小費;如果技師知道熟客會多付小費,當然她會落力服務和提供方便給熟客,香港人投訴文化太強,根本沒有理會別人的感受和實際情況。 $8 一小時工資,有技師樂意做?她除了面黑外,佢仲會叫你下次唔好 call 佢鐘添!

你可以不認同我的玩法,但可以話你知,我的玩法真係滿足到我的需要!
不用等,大家有講有笑,服務用心,這不能用投訴換來,是用小費換來的。:smile_30:
引用:
原帖由 yk~~ 於 2011-10-8 01:29 PM 發表 查看引用來源

有投訴就扣 JS 錢,這是不用爭辯:smile_38: 投訴內容的情節是嚴重,JS 要幫客人埋單,這也不用爭辯:smile_38: 內地同香港一樣,優惠服務都是人人付出的價錢一樣,這也不用爭辯:smile_38: 但系你跟毛主席有仇,就 ...

引用:
原帖由 紅色薰衣草 於 2011-10-8 12:48 PM 發表 查看引用來源
內地和香港一樣,搵錢至上,你估技師會揀「熟客」定做生客?

技師可以打牌唔上你鐘,公司係管唔到!

空牌就不能揀客,有點鐘或call 鐘就一定要跟進客人到達公司,輪牌時不准睡覺,公司管不到?罰錢就得啦!你有幾多錢被公司罰呀?上去玩都要明白你去的地方的遊戲規則!:smile_38:

不和你爭拗,我一向都可以 call 定技師等我,我又唔知佢用乜方法唔上鐘等我,可能打緊牌。:smile_40:
你喜歡怎樣玩,我又不會理會!:smile_13:
總之,我付小費付得開心!:smile_44:
引用:
原帖由 yk~~ 於 2011-10-8 01:37 PM 發表 查看引用來源

空牌就不能揀客,有點鐘或call 鐘就一定要跟進客人到達公司,輪牌時不准睡覺,公司管不到?罰錢就得啦!你有幾多錢被公司罰呀?上去玩都要明白你去的地方的遊戲規則!:smile_38:  

咁你咪試下投訴鑊勁既,等 JC 同你埋單!

優惠服務是提供給 「熟客」!:smile_30: ,一定不會是人人一樣!:smile_40:
引用:
原帖由 yk~~ 於 2011-10-8 01:29 PM 發表 查看引用來源

有投訴就扣 JS 錢,這是不用爭辯:smile_38: 投訴內容的情節是嚴重,JS 要幫客人埋單,這也不用爭辯:smile_38: 內地同香港一樣,優惠服務都是人人付出的價錢一樣,這也不用爭辯:smile_38: 但系你跟毛主席有仇,就 ...

引用:
原帖由 紅色薰衣草 於 2011-10-8 02:03 PM 發表 查看引用來源
咁你咪試下投訴鑊勁既,等 JC 同你埋單!

優惠服務是提供給 「熟客」!:smile_30: ,一定不會是人人一樣!:smile_40:

5駛你講,已經用過兩次啦,我都5想第三次用在你身上。我來來去去都系去開個幾間,我都算系那幾間的熟客,你又估下我同其他人有冇分別呀?你做到的野,你又估下我不用像你用派錢的方法能不能做到呀?真系未見過大蛇疴尿。我寫出來的都系我本人的親身經歷,你寫的就真系........等其他師兄想想呀!:smile_38: :smile_38:
還有呀,香港人的包容能力算系很強呀!若換轉系內地人去幫襯,他們袋裡面的錢系好多呀!睇你有冇本事去拿呀!但系若果服務使他們不滿意的話,你受的苦會被待慢香港人苦十倍以上。這也是我親眼看過的,那位 JS 現在仍接受心理治療,到現在已經過了一年多,仍要靠安眠藥才能入睡呀!罰錢已經對她不重要啦!心裡的驚嚇才是她得到最大的罰則。:smile_43: :smile_42:

回覆86 #的帖子

引用:
原帖由 yk~~ 於 2011-10-8 03:00 PM 發表 查看引用來源5駛你講,已經用過兩次啦,我都5想第三次用在你身上。我來來去去都系去開個幾間,我都算系那幾間的熟客,你又估下我同其他人有冇分別呀?你做到的野,你又估下我不用像你用派錢的方法能不能做到呀?真系未見過大 ...
yk c-hing 可能草兄巳令到你做推油不敢用薰衣草的味道了(我認同你的話,她可能是JS)

引用:
原帖由 marco921921 於 2011-10-8 03:35 PM 發表 查看引用來源
yk c-hing 可能草兄巳令到你做推油不敢用薰衣草的味道了(我認同你的話,她可能是JS)

marco師兄,她這點道行還未夠道行使我不敢用薰衣草,薰衣草能幫助睡眠,有鬆弛神經的作用。我其實慣性低調,不喜爭辯,只不過我睇到這位草兄一連串的奀理,實在是誤導別人,我才在此講一些公道的說話,寫一些真實的情況出來,跟其他師兄分享,最重要的是,我都想深圳的按摩事業可以繼續得到發展,能健康地繼續為香港廣大的市民提供優質而合理的價格服務,起到一個緩和香港市民緊張生活節奏的作用。如果個個都好像草兄般的寫法,走去深圳是去刺激當地的小費市場價格,後果真系不堪設想。

但當然啦,要罰到個 JS 幫你去埋單,是不可濫用的。講實話,深圳大多數的 JS 都敬業樂群,有部份的 JS 還有夢想,希望可以持續進修,可以分担香港物理治療師的工作,我對她們/他們都很敬佩的。她們也對能為香港市民服務是感到光榮的

而且我都認為我們上一代的香港人是做了錯事,因為現在深圳的小費文化,我也是有份做出來的,我都覺得好懊悔,犯了錯誤,使到現在這一代上去玩的香港人承受著很大的重擔,所以,在我能力範圍可以做到的,我都想出一份力,減低這股小費文化的衝擊。

拜拜,你有你玩,我有我玩。
小費唔俾邊好玩。

引用:
原帖由 紅色薰衣草 於 2011-10-8 12:36 PM 發表 查看引用來源
OK, 我每星期都飲茶,都係唔駛搵位,內部認購,我每次月餅、年糕、稯等等都幫襯三幾張!

你選擇非繁忙時間飲茶又有道理,但我不用理會,任何時間,想飲就飲,哈哈!

http://i1.hk/d/images/r10/mobile ...
你E種行為叫強迫性消費,因為你一段時間無去就會無左E個服務 所以你如果要保存服務就要唔想去都強迫自己去,咁埋仲辛苦

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆