上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  445.5k

引用:
原帖由 ming1010 於 2010-2-1 04:32 PM 發表 查看引用來源

嗯?竟然?
焦都無甩一個???
因為我1x日已經發現d 焦鬆鬆地架喇
d 焦都有鬆鬆地,底部12點位仲有少少黃色分泌!
我唔敢郁d 焦焦呀?

上星期做咗激光,
做個時, 冇乜野, 同其他c兄一樣
傷口暫時都冇乜留血
我始終覺得好個傳統少少,,,
我諗傳統會痛少少, 耐少少, 同傷少少
但康復期應該冇乜分別.
其實去私家診所做我問過都要8K,
可能睇醫生....最後一野扑鎚做激光
真係快, 即日見, 即日做, 變咗多咗一日休息
因為之前請咗4日
之後個3晚, 真係地獄之旅
每晚都扯, 跟住痛醒...
今日復診問攞咗d 藥
希望今日訓得好d...
但係都冇乜點食止痛藥
因為痛醒好似仲好.

復診個時,
我問要咩護理
都係樓上c兄個幾樣, 紗布呀, 棉花呀, 消毒藥水, ....
個謢士姐姐問我買唔買護理d野
...一口話買埋...但個刻都驚貴過街買
但返到屋企先慶幸有買
一set 野搞掂晒, 唔使煩.....
支消毒藥真係叫unisept物体
都係5元一支度....
起碼頂多一星期先再買補充...

想問下各位c兄,
今日第4日, 訓覺痛醒, 仲要痛幾耐度...

引用:
原帖由 tim_1239 於 2010-2-1 05:00 PM 發表

d 焦都有鬆鬆地,底部12點位仲有少少黃色分泌!
我唔敢郁d 焦焦呀?
咁又唔使真係特登郁佢既,但係佢有時會勾住紗布....
我個時真係有d 成個甩剩條線吊住....
醫生就話可以自己剪一剪,
如果唔係既,都唔使特登搞佢,應該唔痛唔痕就一定無事...
除非流血,重要好勁個種

引用:
原帖由 男男自語 於 2010-2-1 06:18 PM 發表
上星期做咗激光,
做個時, 冇乜野, 同其他c兄一樣
傷口暫時都冇乜留血
我始終覺得好個傳統少少,,,
我諗傳統會痛少少, 耐少少, 同傷少少
但康復期應該冇乜分別.
其實去私家診所做我問過都要8K,
可能睇醫 ...
嗯@@unisept 一支支既?
我係出面買同聽護士姐姐講都係一包包....
可能唔同啦.....
反正係unisept 就好

痛呢,就有排痛架喇.....
不過慢慢黎就好,
其實痛醒真係好d,
即刻冷靜深呼吸,咁就無咁容易爆.....
痛到十幾日都會痛既.....
雖然我自己無特別痛過.....

ming你"試左"未?
不妨詳細報告啦:smile_34:
小弟而家都唔洗包 不過都keep住洗傷口
前兩日仲夢__左

引用:
原帖由 twiceonly 於 2009-12-28 06:42 PM 發表 查看引用來源

通常出生割的, 大個咗 size 都是最好:smile_47:

從小已經無皮膚阻礙生長, 羨慕 .....
絕對係啦
不過算啦
夠粗壯就得啦

引用:
原帖由 twiceonly 於 2009-12-28 06:42 PM 發表 查看引用來源

通常出生割的, 大個咗 size 都是最好:smile_47:

從小已經無皮膚阻礙生長, 羨慕 .....
哈,我都而家都未去laser割
公司太多野做
唯有過咗年先得

引用:
原帖由 keithli1992 於 2010-2-2 12:04 AM 發表
ming你"試左"未?
不妨詳細報告啦:smile_34:
小弟而家都唔洗包 不過都keep住洗傷口
前兩日仲夢__左
無呀.....
傷口重有個位死唔肯好番.....
女朋友嫌:smile_27:

引用:
原帖由 ming1010 於 2010-2-1 10:28 PM 發表 查看引用來源

咁又唔使真係特登郁佢既,但係佢有時會勾住紗布....
我個時真係有d 成個甩剩條線吊住....
醫生就話可以自己剪一剪,
如果唔係既,都唔使特登搞佢,應該唔痛唔痕就一定無事...
除非流血,重要好勁個種
ming ching我想問點剪呀?係咪剪線頭呀?
咁咪剩返條線响入面等佢溶:smile_41: :smile_41: :smile_41:

引用:
原帖由 tim_1239 於 2010-2-2 09:16 AM 發表

ming ching我想問點剪呀?係咪剪線頭呀?
咁咪剩返條線响入面等佢溶:smile_41: :smile_41: :smile_41:
嗯....正常你焦個度同皮膚係有線連住既,
咁真係甩剩條線,咁就剪左皮膚同焦之間連住既個條線就得,
最好把交剪消消毒先啦,
然後就直接去到之間連住既線位,剪左佢就得,
剩低既線留係皮膚入面會溶,
其餘既線頭洗洗下傷口又或者抺傷口時會掉落
真係伸唔到交剪去中間位就唔好夾硬剪,整走甩左既焦塊就好

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆