上一頁下一頁
發新話題

玩邪比玩正好、同一個技師二個服務要簽二次小「廢」彩你都傻

收藏  |  訂閱
109  13.2k

引用:
原帖由 原保立竹 於 2011-10-5 04:17 PM 發表 查看引用來源
邪骨場既收費都包左技師小費, 係唔使簽
佢地佔收費60-70%架...里又知5知:smile_42: :smile_42:

引用:
原帖由 巨頭 於 2011-10-8 10:42 AM 發表 查看引用來源

佢地佔收費60-70%架...里又知5知:smile_42: :smile_42:
你刀有幫手養企地喎:smile_30:

引用:
原帖由 青島超爽 於 2011-10-8 11:42 AM 發表 查看引用來源

你刀有幫手養企地喎:smile_30:
以前有

引用:
原帖由 WWW.WAI 於 2011-10-5 08:14 AM 發表 查看引用來源
說話上次去福田水圍村間世xx園正骨送左二張大堂卷比我本打算今晚再去務求去最低消費咁就揀左鬆腿、保健二個服務
一般正骨服務完簽低小費例行公事,我簽完之後個技師見我簽咁小叫我再簽空多一個。我話簽左啦   佢扮做 ...
出來玩又要孤寒.....種好意思出post

引用:
原帖由 紅色薰衣草 於 2011-10-8 07:44 AM 發表 查看引用來源
那麼,你肯定失望!
即使真正為了「正骨」,以上我講的部分好處,例如,不用等候房間、可以電話先約技師而不用白走及比較落力等等,也值得給小費;正如之前所說:一個好技師難求,一個良好服務更難求,小費是值得俾 ...
所以,假日就5應該去飲荼啦,你又爭,佢又爭,爭貴晒個市,假日就想其他活動啦。去玩都要睇個市啦,去按摩跟去飲荼都一樣,你都系想有一個寧靜環境去relax,假日人多嘈吵,留比你,若果我決定要去深圳按摩,我就永遠只會出現在一些人不會去的時段。:smile_46: :smile_30:

引用:
原帖由 marco921921 於 2011-10-8 04:30 AM 發表 查看引用來源
yk c-hing 你不要和草兄嘈了,上次我開post講JS不停煩我要我加鐘我不想加(加鐘RMB168加小費RMB300加機票)我習慣不加鐘也簽小費RMB100,連?鐘正價RMB298,total RMB766,因為我都try過,但那天我不想加,但JS想我加,我還 ...
師兄,我懷疑這位草兄根本就5系我們上去玩的師兄,所以寫出來的東西,是奀理當常理,誤導正常上去玩的師兄;還有,尼位師兄的文筆真系好似 D JS,好爭辯,其實就是寫多錯多,如果面對這種 JS ,根本就5駛講甘多,投訴佢,等佢被公司扣錢就最實際。

OK, 我每星期都飲茶,都係唔駛搵位,內部認購,我每次月餅、年糕、稯等等都幫襯三幾張!

你選擇非繁忙時間飲茶又有道理,但我不用理會,任何時間,想飲就飲,哈哈!
引用:
原帖由 yk~~ 於 2011-10-8 12:22 PM 發表 查看引用來源

所以,假日就5應該去飲荼啦,你又爭,佢又爭,爭貴晒個市,假日就想其他活動啦。去玩都要睇個市啦,去按摩跟去飲荼都一樣,你都系想有一個寧靜環境去relax,假日人多嘈吵,留比你,若果我決定要去深圳按摩,我就 ...

無問題,投訢佢,你估真係有人會罵佢?:smile_30:
扣佢錢?你都無俾小費,扣條毛?:smile_30:
內地香港一樣,「優惠」服務是要付款!:smile_44:
你以為真的是先到先得:smile_45:

我喜歡給小費買優惠服務,你喜歡大堂等等等,各取所需!
當然,我喜歡你們不付小費,我更加優越。:smile_40:
引用:
原帖由 yk~~ 於 2011-10-8 12:31 PM 發表 查看引用來源

師兄,我懷疑這位草兄根本就5系我們上去玩的師兄,所以寫出來的東西,是奀理當常理,誤導正常上去玩的師兄;還有,尼位師兄的文筆真系好似 D JS,好爭辯,其實就是寫多錯多,如果面對這種 JS ,根本就5駛講甘多, ...

內地和香港一樣,搵錢至上,你估技師會揀「熟客」定做生客?

技師可以打牌唔上你鐘,公司係管唔到!

引用:
原帖由 紅色薰衣草 於 2011-10-5 11:53 AM 發表 查看引用來源
如果你明白技師的收入就會明白她們為什麼會面黑!
她們上鐘的薪水只是提成每小時8元,沒有底薪,而且入職需要數仟元按金!
當然,你可以不付小費,那麼,你就不可以怪技師面黑兼無禮貌;如果你經常找同一個技師和簽 ...
深圳大場縱壞技師罷了。

珠海關口旁麗江X,$40單鐘(足鐘),通常D客都係買兩個鐘貪有間房個夜,
佢地都係提成每小時8元,沒有底薪,而且入職需要數仟元按金,但從來無貼士單你簽!

人地咪又係咁做。大陸做便利店一個鐘3.5都係咁啦,俾人偷野仲要賠晒呢!

再講麗江XLOCKER仔,佢地見港澳客先會招呼同索貼士,
你一次唔俾後,下次去就唔會再SERVE你,你自已自助式就OK了,你話串又得
我就話均真,我真係覺得唔需要有呢種搵個人擺下D野入個櫃就要收十蚊既服務。
如果深圳可以俾人自助式,起碼令大家有選擇。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆