上一頁下一頁
發新話題

大件事, 傳聞有大型按摩院"休業", 影響會員...

收藏  |  訂閱
77  14.1k

引用:
原帖由 shingmichael 於 2011-8-29 01:24 AM 發表 查看引用來源

老闆你又知既
早5,6年前我成日去新美之,同班技師好熟,個度班跟衣認得我,頭2次罷功後已經少去,個老細既刻薄野我好清楚!

引用:
原帖由 九方輸出 於 2011-8-29 01:22 AM 發表 查看引用來源
新美之同永美之係同一個老細!
永 美 姿 一早賣左盤。

回覆 72# 的帖子

賣左盤? 係點解呢?
唉.... 有那間是港人投資的呢..?
嘉年華是其一嗎? :smile_o16:

剛打聽到既消息

太平洋先搞,搵工會跟老闆談判。廣益子跟風。
新美姿剛在大運會時搞罷工,有關方面怕出事,兩百技師太多人,被分別關進15間派出所24小時。

殺一警百,其他兩間的技師都暫時靜下來。

現在通脹太厲害,加上匯率,深圳很多東西都比香港貴了。港人消費都孤寒左喇!

引用:
原帖由 btt 於 2011-8-29 01:22 PM 發表 查看引用來源
太平洋先搞,搵工會跟老闆談判。廣益子跟風。
新美姿剛在大運會時搞罷工,有關方面怕出事,兩百技師太多人,被分別關進15間派出所24小時。

殺一警百,其他兩間的技師都暫時靜下來。

現在通脹太厲害,加上匯 ...
我聽翻來係關左兩個?~
原來關左兩百個:smile_27:

btw 我今晚又上去泵~~順道睇下咩環境

回覆 75# 的帖子

罷工都要拉,希望聽到Ching帶回來新發展

回覆 75# 的帖子

今中午去過一回, 很少客人在等~ 大堂按腳好少人... 聽聞星期日(昨天) 就好多客啦~
有個別預約左技師既就好順利準時按啦~
之後至下午四昤左右問始多翻些人~ 聞說是班新員工呢~
... 有些有份罷的都可能是迫跟隨的... 而現在仍在談判階段~
就因談判持續, 有份罷的都成個星期無回去, 回去也只是看看談判結果, 那些人一是偷偷回去開, 一是等...
但有說老闆比較其他同業算好了.
有新力軍, 相信公司都能繼續呢~

今日去完回來
兩個按腳腳,一個中式雙鐘,一個火山石...全也預約完後順利按完
罷工仍持續~~
但被關的二百人關了一日就全數放回....
應該不會結業...
但有多少技師會留下就真的不知道了:smile_27:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆