上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  445.5k

引用:
原帖由 ming1010 於 2010-1-20 11:17 PM 發表 查看引用來源

應該係包皮過緊,你幾歲?
細個既話可以多d 反,睇下遲d 會唔會無咁緊...
大個就唔知喇
21啦
睇黎都係要去割
想問激光係未真係會快D好 同埋比較無咁痛....?

引用:
原帖由 kinshing 於 2010-1-21 03:45 AM 發表

21啦
睇黎都係要去割
想問激光係未真係會快D好 同埋比較無咁痛....?
唔覺得特別快好.....

小弟繼續報告
今日第24日
康復進度同前幾日好似冇咩分別咁
我琴日開始唔包住傷口 用泰山式遮住
之前面d焦會因為包住而痴住向紗布度
變左拆紗布就要拆埋焦
而家就唔洗因為咁而拆d焦出黎
但係底部呢都係有血水同膿水出
會流少少出黎
唔知係咪忍得太耐 易扯左:smile_34:
小弟發現自己個頭都好圓下:smile_42:
都係覺得尖d靚d 印象中既頭都係有少少尖的
不過都冇辦法啦

引用:
原帖由 keithli1992 於 2010-1-22 09:40 PM 發表
小弟繼續報告
今日第24日
康復進度同前幾日好似冇咩分別咁
我琴日開始唔包住傷口 用泰山式遮住
之前面d焦會因為包住而痴住向紗布度
變左拆紗布就要拆埋焦
而家就唔洗因為咁而拆d焦出黎
但係底部呢都係有血水同 ...
我都比較驚會爆線.....
唉.....食左四日抗生素,都係驚會有事.....

小弟第12日,想問吓各位ching?12點位仲有少少血水/黃色液體滲出係咪正常架?幾時先唔使包紗布呀?:smile_41: :smile_41: thx

引用:
原帖由 tim_1239 於 2010-1-24 06:45 AM 發表
小弟第12日,想問吓各位ching?12點位仲有少少血水/黃色液體滲出係咪正常架?幾時先唔使包紗布呀?:smile_41: :smile_41: thx
係正常架.....
我第十七日,都係時不時有d 分泌物.....
我都唔知幾時可以唔使包....

第14日,6點位有一點野,紅紅腫腫咁!有d痛!
想問吓係咪發炎定係正常架??:smile_41: :smile_41: :smile_41:

引用:
原帖由 tim_1239 於 2010-1-26 11:40 PM 發表
第14日,6點位有一點野,紅紅腫腫咁!有d痛!
想問吓係咪發炎定係正常架??:smile_41: :smile_41: :smile_41:
有幾痛?
其實洗傷口洗好d 應該無咩事,
少少紅都正常既,痛就可能發炎前先兆,
但係你都要真係好痛先算係發炎,
你要多d 洗好傷口

前面話十幾日都未完全好果D 係唔係做傳統架
我好驚比多成倍做激光都要等咁耐啊
我5日啦而家如果唔係扯既話一般條野唔痛
但係就有分泌同血流出黎
要等幾耐架
你地點啊

引用:
原帖由 忘了幾歲 於 2010-1-28 10:30 AM 發表 查看引用來源
前面話十幾日都未完全好果D 係唔係做傳統架
我好驚比多成倍做激光都要等咁耐啊
我5日啦而家如果唔係扯既話一般條野唔痛
但係就有分泌同血流出黎
要等幾耐架
你地點啊
唔知ching係咪搵我呢哈哈
我今日30日喇 岩岩覆完診
醫生話差唔多埋晒口 過多一星期左右就應該完全好晒
至於有興趣知我點解30日都未好晒你可以追下post

上一頁下一頁
發新話題