上一頁下一頁
發新話題

♪ヘ(^ω^ヘ)(ノ^ω^)ノ♪蒸終身知己

收藏  |  訂閱
742  5.4k

引用:
原帖由 kanameJP 於 2008-10-9 09:17 AM 發表 查看引用來源
我有篇報告系関於中国農地制度改革的影響同分析要訳
我都好想訳、問題系中国既写野方式我真系0吾明
我D字識睇不過0吾明去講セ野
点訳:smile_03: :smile_ ...
佢地一句野三十幾字咁長

引用:
原帖由 驀然回首 於 2008-10-9 09:18 AM 發表
個個係唔係我來架 諗諗下有啲似
0吾系
去姓陳既
仲要離過婚既
仲有個女
個陣我同去出街都0吾0甘話比我父母知:smile_13:

引用:
原帖由 驀然回首 於 2008-10-9 09:19 AM 發表 查看引用來源
佢地一句野三十幾字咁長
例如..............在我國由一二三主席啟發和大力推動和主持改革開放的大方向下全國農民全體表示支持和已有了深遠的思想改變和轉變........................(作嘅)

引用:
原帖由 驀然回首 於 2008-10-9 09:19 AM 發表
佢地一句野三十幾字咁長
編文張第1行我都0吾識訳Lar
l

中国现有农地制度:所有权为国有或集体所有,个人或单位承包经营。《宪法》、《土地管理法》、《农村土地承包法》等法规明确规定:中华人民共和国实行土地的社会主义公有制,即全民所有制和劳动群众集体所有制。城市的土地属于国家所有。农村和城市郊区的土地,除由法律规定属于国家所有的以外,属于集体所有;宅基地和自留地、自留山,也属于集体所有;矿藏、水流、森林、山岭、草原、荒地、滩涂等自然资源,都属于国家所有,即全民所有。个人或单位只能通过承包方式获得农地经营权。

我就0吾明Lar

李明0吾明Y:smile_45: :smile_45:

引用:
原帖由 kanameJP 於 2008-10-9 09:22 AM 發表 查看引用來源
0吾系
去姓陳既
仲要離過婚既
仲有個女
個陣我同去出街都0吾0甘話比我父母知:smile_13:
記憶猶新..............難忘初戀情人喎

引用:
原帖由 驀然回首 於 2008-10-9 09:23 AM 發表
例如..............在我國由一二三主席啟發和大力推動和主持改革開放的大方向下全國農民全體表示支持和已有了深遠的思想改變和轉變........................(作嘅)
未系LOR
点訳姐
就0甘訳左出黎笑鬼死人天0牙

引用:
原帖由 kanameJP 於 2008-10-9 09:24 AM 發表 查看引用來源
l

中国现有农地制度:所有权为国有或集体所有,个人或单位承包经营。《宪法》、《土地管理法》、《 ...
少少唔明.............要慢讀...............遂句思考

引用:
原帖由 驀然回首 於 2008-10-9 09:25 AM 發表
記憶猶新..............難忘初戀情人喎
去0吾系我初恋情人
我個個初恋情人系我既青梅足馬
不過系我3年班個陣去意外死左LOR
我地由細細個反到大
我地2家人都認定左我地将来会結婚既

引用:
原帖由 kanameJP 於 2008-10-9 09:24 AM 發表 查看引用來源
l

中国现有农地制度:所有权为国有或集体所有,个人或单位承包经营。《宪法》、《土地管理法》、《 ...
中华人民共和国实行土地的社会主义公有制----什麼叫中华人民共和国实行土地的社会主义公有制?唔明

引用:
原帖由 驀然回首 於 2008-10-9 09:27 AM 發表
少少唔明.............要慢讀...............遂句思考
个人或单位承包经营<---衣句真系0吾知点訳
我収左2日架Lar
都無虫下手:smile_39: :smile_39: :smile_39:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆