上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  445.4k

引用:
原帖由 叉飯 於 2009-12-28 11:33 AM 發表 查看引用來源

唔係呀
係向上果度
你講果個位我已經埋左口
唉..如果我唔包咁耐紗布,可能都同你一樣咁快埋口 >_<

哈..我反而個度快d埋口..大約 2 weeks 我埋左lu...呢幾日個個根位d線都甩埋,倨個位叫完全好返,jj扯左都唔怕出血 ,又唔再cool住痛lu~~ 我諗呢個位真係要d時間埋口架~~你而家 2 星期都冇...再等多一陣 la

引用:
原帖由 cristianonono 於 2009-12-28 04:05 PM 發表 查看引用來源

絕對係,出世割最好,唔使煩
通常出生割的, 大個咗 size 都是最好:smile_47:

從小已經無皮膚阻礙生長, 羨慕 .....

引用:
原帖由 崩尼仔 於 2009-12-28 06:14 PM 發表 查看引用來源

唉..如果我唔包咁耐紗布,可能都同你一樣咁快埋口 >_<

哈..我反而個度快d埋口..大約 2 weeks 我埋左lu...呢幾日個個根位d線都甩埋,倨個位叫完全好返,jj扯左都唔怕出血 ,又唔再cool住痛lu~~ 我諗呢 ...
我情況同你相反
你講果個三角形位已經埋口同埋都甩左線
而三點就九點就都應該埋左口不過仲有焦
六點位開始埋口..不過尋日拆紗布又唔小心整甩d焦...

雖然冇血水..但因為仲有膿..
所以我都仲包緊紗布
係唔係可以唔使包?

已經第15日了..

第16日
包沙布中,線沒著1/3~~~~
6點莖底位都77,88,但都有的極輕微的血水
9點12點位都ok
3點位之前傷口爆著仲出膿,成半吋傷口大,好在加以換沙布同次次沖完身用風筒吹乾才好的,但都有血水

但生理反應密著,而且整掉的焦,但好在沒以前那種一扯起似割肉同cool的痛苦

大家好 我之前已經問過關於手術既問題
今日終於都做左.... 幾經辛苦
做完好似短左咁 - -
我做完返屋企發現紗布既下半好多血
我又唔清楚自己係咪留緊血
所以我就有幾個問題
1. 紗布可以幾時拆? 好得意 除左包住下體之外 仲向面度加左塊紗布遮住下體 但只係貼住上面
2. 應該著緊身底褲固定佢定應該著鬆身底褲?
3. 紗布包住可以點清洗? 注意事項度寫住可以如常沖涼 但要避免整到傷口
咁沖涼好難濕唔到下體架喎 有咩方法?
4. 我而家都量盡忍住等佢冇生理反應 正常黎講除左紗布掂到個頭會有d唔舒服之外
仲有咩感覺呢?會唔會痛?
5. 平時大便應該都幾唔方便下 有咩法方解決?
好緊急 唔該晒

回覆 665# 的帖子

1.其實結哂焦已經可以拆
2. 我嗰時冇著
3. 如果你係政府醫院做,要自己去買紗布等等,自己換
第1次係麻煩少少,之後會熟手
4. 我就算有生理反應都唔會痛...但係好多人都痛到要食止痛藥...所以呢點我唔知
5. 大便唔會有問題...大便係用肛門....同你jj有咩關係=.=

引用:
原帖由 地獄特使 於 2009-12-29 11:57 PM 發表 查看引用來源
1.其實結哂焦已經可以拆
2. 我嗰時冇著
3. 如果你係政府醫院做,要自己去買紗布等等,自己換
第1次係麻煩少少,之後會熟手
4. 我就算有生理反應都唔會痛...但係好多人都痛到要食止痛藥...所以呢點我唔知
...
唔好意思呀問多個問題...
我記得姑娘"好似"話我返到屋企冇再流血就可以拆紗布
"好似"冇講過換紗布
咁如果我而家呢種情況唔知有冇爆血但塊紗布底部又有血水
係咪最好買紗布自己換?
同埋我唔識換紗布 可唔可以教下我
唔該晒

仲有一個問題 姑娘叫我去完洗手間印印個頭既底部等佢唔好滴水整濕紗布
但係我而家紗布底部(下半)都係血黎 上半都有d透明定黃色液體
唔知係膿水定係我小便唔小心整濕
我用紙巾印印個底部張紙巾都有血
但我冇乜大動作又冇大生理反應...
我想問下其實我有冇事...
好緊急唔該晒

引用:
原帖由 keithli1992 於 2009-12-30 12:03 AM 發表 查看引用來源

"好似"冇講過換紗布
係咪最好買紗布自己換?
同埋我唔識換紗布 可唔可以教 ...
唔知你做傳統個隻 or 激光個隻?
我就做激光既...個時做完手術,係唔使拆紗布住,直至下一之覆診醫生幫我拆~~(約幾日至1星期)
呢段期間有d血水係正常,尤其係生理反應扯到個傷口~~不過如果d血多到流晒出黎止唔到,就要去睇醫生(唔一定幫你cut個個)止血 & 包返好傷口~

個時我覆左診,醫生就叫我自己每日換紗布,直至冇晒d分汾物,血水等~一般都要1-2 星期
之前都有師兄講過,如果小便弄濕左d 紗布,盡量即時再換上新既,防止發炎....不過如果真係唔可以換咁多次,最好都至少早晚共2次...我個醫生講既~~

你講個d黃色液體係正常ga..傷口會分泌d野....大約1星期多d會慢慢冇ga la,放心,係要忍下有d黏住既唔舒服~~

至於包紗布,你係藥房買d 大約 3"" 闊捲既崩帶,剪大約2-3個手指公咁長既紗布(個包野叫崩帶,但都係好似紗布咁包傷口),再對摺一半,然後捲住成個陰莖,唔好太緊 or 太鬆,自己就返...係個摺駁位先貼一執醫生膠布(白色個d,藥房買too,唔好用普通膠紙,因為一定黏唔實),再分別係3,6,9點鐘方向貼多幾塊醫生膠紙,就ok 架la~總之將捲住 jj 既紗布同 陰莖 & 睪丸附近用醫生膠布黏埋一齊固定傷口~~

幾時拆得紗布你真係要問清楚同你cut個個醫生,而流血問題,如果只係少少血水 or 乾左既血跡,應該冇問題,唔使理...但d血如果多到成條褲都係,就一定要睇醫生~~

take care~

引用:
原帖由 keithli1992 於 2009-12-30 12:03 AM 發表 查看引用來源

"好似"冇講過換紗布
係咪最好買紗布自己換?
同埋我唔識換紗布 可唔可以教 ...
血水會滋生細菌咖~所以要換
佢都冇同我講過換紗布
我都唔知點教你換好=.=
小便完一定要印一印~濕左都易滋生細菌

做完手術第一日
琴晚真係唔係幾好訓
成晚都向訓著同未訓著之間
全晚都好concentrate向個傷口度
但成身又唔覺特別攰
不過唔知係因為食止痛藥定唔係好夠訓既關係
成日就好似想暈想暈想嘔想嘔咁
但又冇乜大痛 有生理反應都忍進等佢軟返
今日起身後前後坐向度訓左兩三次
我岩岩起身又覺得個頭好重好想再訓
另外我覺得小便真係有少少整濕個紗布
唔知有咩方法可以唔整濕呢?
作嘔作悶可以點做好?
thx
引用:
原帖由 崩尼仔 於 2009-12-30 02:53 AM 發表 查看引用來源

唔知你做傳統個隻 or 激光個隻?
我就做激光既...個時做完手術,係唔使拆紗布住,直至下一之覆診醫生幫我拆~~(約幾日至1星期)
呢段期間有d血水係正常,尤其係生理反應扯到個傷口~~不過如果d血多到流晒出黎止唔到,就 ...
我做傳統架 唔該晒你 我而家試下浸完傷口就包(雖然事隔一日 - -)
引用:
原帖由 地獄特使 於 2009-12-30 05:55 PM 發表 查看引用來源

血水會滋生細菌咖~所以要換
佢都冇同我講過換紗布
我都唔知點教你換好=.=
小便完一定要印一印~濕左都易滋生細菌
我而家都驚發炎 冇計啦 盡快清洗啦唯有

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆