上一頁下一頁
發新話題

異地奇緣 之 鄰家人妻 (P.1, 6, 9, 13, 17, 22, 26, 35, 41, 61, 74, 98)

收藏  |  訂閱
1.5k  291.2k

樓主..精彩!!!!絕倫!!!SOEEY 睇哂至回.. 有情有理的故事..正!!!!

PART X

我起左身,發現所有野都冇郁過,包括我部電腦、書等等。我埋去書台汁好d野,準備一陣出發去下一個目的地出發。電腦仲未熄,而佢個email a/c亦冇logout到,我無意中睇到佢老公俾左一封email佢。內容大致上係叫佢s盡快聯絡佢,好擔心佢,打極俾佢都搵唔到,而個電話好似熄左咁....

我睇到呢度,唔想知人地太多私隱,隨手就熄左部腦佢再入袋。但係,個腦就完全唔聽洗咁,將之前journey所遇到既事一件一件重整緊,一d諗唔明既謎亦開始有眉目。S全程應該係熄左電話,所以先無哂牽掛咁,但避唔得好耐,佢個心始終都記起佢老公,於是,就借我部電腦黎上去CHECK EMAIL,訓到一半夜仲走埋。

我開始有D失落,亦逐漸清醒過來。向窗外遠眺,雪停了,外面景色就好似我同佢既將來咁,一片迷霧...

我唔知佢尋晚幾時走,定係今朝岩岩走,都不重要了...

梳洗後,我汁好哂d野就出門口。臨走前,回頭望一望間房有冇漏野,視線不其然咁番到床頭櫃個度...心有種酸溜溜既感覺。地獄與天堂,其實相距不遠。

我經過佢間房門口,佢應該仲係入面,重門深鎖。我停左係佢門口一陣,有諗過去拍佢門噤佢門鐘,舉起哂手,作勢要拍落去,但最後冇咁既勇氣,我感覺到自己唔應該出現去令一向慣於平淡既佢泛起漣漪,大家再沉淪落去終會唔捨得對方,於是...我回頭就走,獨個兒落去餐廳食早餐...

今日冇尋日咁趕,我可以慢慢咁拎多左野食,一個人捧住一大兜野搵左一個暗角位自己坐低左。今日間餐廳比尋日個間細,周圍亦都多人,但兩日既心情形成好強烈既對比,縱使d野有幾好食,都係食不知髓,淡而無味...過左一陣,我見到佢入左黎,有利位置一早俾人坐哂,得番我附近仲有一兩張吉台,比較僻冇人黎。佢今日著住一條黑色連身長裙,一件啡色燈芯絨褸,戴住一對大烏蠅鐘,比起前兩日,雖然缺少左一股少女氣息,但卻添上左幾分成熟女人味。最令我感到奇怪係佢無端端戴黑超,我懷疑緊佢會唔會係唔夠訓,定係尋晚喊過黎...

佢行到埋黎我附近。

S:早晨。
我:早餐...今日都好多人呢。
S:嗯,呢張台有冇人坐?(指住我旁邊另一張台)
我:喔...應該冇。
S:嗯,我放D野係度,你可以幫我睇住嗎?
我:嗯,你去吧。

佢冇同我坐埋同一張台,反而坐左係旁邊,我覺得好地既距離遠左,比起初相識一晚更遠、更遠...

過左陣佢拎完野返黎,我就繼續食我既早餐...大家都默默無語,我心裡面好想知尋晚既事,但我偏偏開唔到口。不禁,我再反問自己:我咁樣算係鍾意左佢?

我食完...亦唔好意思等佢,佢既舉動好似想話俾我知大家應該要有距離...

我:我食完啦...行先啦。
S:嗯,一陣見。

就係咁,我自己一個起身就走...頭也不回。

去到酒店門口,天氣仲係好凍。我點起一支煙,深深吸左一口...呼出的只是一陣煙霧,心底裡卻仍有千言萬語,緊緊埋藏著...

下一站:江原道

TO BE CONTINUED...

引用:
原帖由 milkoilbread 於 2009-6-22 03:02 PM 發表 查看引用來源

你出post我又出多張相俾你...

見樓主仲未有行動...
delete咗先...
  等緊你

引用:
原帖由 ryanwwk 於 2009-6-22 04:31 PM 發表 查看引用來源

等緊你
奶油包言出必行

引用:
原帖由 milkoilbread 於 2009-6-22 04:35 PM 發表 查看引用來源

奶油包言出必行
?t=1245659689
對腳好靚呀 :smile_40: :smile_40:

引用:
原帖由 milkoilbread 於 2009-6-22 04:35 PM 發表 查看引用來源

奶油包言出必行
?t=1245659689
包包,你可以轉行

引用:
原帖由 ryanwwk 於 2009-6-22 04:36 PM 發表 查看引用來源

包包,你可以轉行
唔明???

引用:
原帖由 milkoilbread 於 2009-6-22 04:37 PM 發表 查看引用來源

唔明???
你可以拍以下廣告:

脫毛,絲襪,甚至行天橋

引用:
原帖由 oldcake10 於 2009-6-22 04:19 PM 發表 查看引用來源
樓主..精彩!!!!絕倫!!!SOEEY 睇哂至回.. 有情有理的故事..正!!!!
多謝,就黎到結局篇啦
追埋佢

引用:
原帖由 ryanwwk 於 2009-6-22 04:39 PM 發表 查看引用來源

你可以拍以下廣告:

脫毛,絲襪,甚至行天橋

得對腳...好鬼異

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆