上一頁下一頁
發新話題

~~我個friend而家上親大陸叫雞都好自卑!!!!~~~

收藏  |  訂閱
103  6.5k

引用:
原帖由 死過再翻生 於 2008-11-27 02:01 PM 發表 查看引用來源

無乜點, 只係講緊港燦無論絕對定比較優勢都已經冇晒!!!!
:smile_42:  
香港多你幾個呢類絕對港燦就真係冇哂優勢啦~~~~:smile_30: :smile_30: :smile_30:

引用:
原帖由 iori98 於 2008-11-27 02:04 PM 發表 查看引用來源
咁執著就唔好上去玩了.
仲有大把女係睇實你手上果幾張老毛的, 你唔好嚇你個 friend 啦
無嚇佢, 只係講事實姐! 如果吾係, 可能佢仲以為時光仲停留喺十幾廿年前嘅大陸!!!!:smile_42:

引用:
原帖由 死過再翻生 於 2008-11-27 11:47 AM 發表 查看引用來源

~~我個friend而家剪爛左張回鄉咭, 決定吾再番大陸, 寧願喺香港揾件豬扒老姑婆就甘一世~~
你地繼續玩得開心d啦!!!!!   
c hing你咁做咪幾好 :smile_30:

的確幾自卑

好多ching都係冇車冇樓一樣玩得風騷快活呢~

如果只係計較物質去玩, 咁就真係剪爛張回鄉卡最好啦
人比人比死人呀! 幫我同你個朋友講句丫!

其實開解佢, 應該係你ge責任, 而家變左我教返你轉頭添..(sorry~ 應該係提議你去開解下佢)

:smile_38: :smile_38:

引用:
原帖由 吊燈 於 2008-11-27 02:07 PM 發表 查看引用來源

師兄你搬屋啦唔該,呢d地方唔係你住架,我見同你幾投契先至勸你,再咁落去我驚你會做傻事呀
搬乜q, 我住𠴱度已經係普通屋苑嚟𠺢啦, 你去d豪宅區, 大撚把S500、波子、法拉利….
認命啦港燦 !!!!:smile_30: :smile_30:

引用:
原帖由 吊燈 於 2008-11-27 02:07 PM 發表 查看引用來源

師兄你搬屋啦唔該,呢d地方唔係你住架,我見同你幾投契先至勸你,再咁落去我驚你會做傻事呀
你可能住慣d𣎴見天日嘅農民房, 但我吾會怪你嘅….
努力d揾錢, 做一個出息嘅港燦, 我撐你:smile_30:

眼高手低 唔死冇用

引用:
原帖由 死過再翻生 於 2008-11-27 02:18 PM 發表 查看引用來源

你可能住慣d𣎴見天日嘅農民房, 但我吾會怪你嘅….
努力d揾錢, 做一個出息嘅港燦, 我撐你:smile_30:
真係好兄弟呀,我都祝你盡快搵到岩你住既竇同猪扒港女啦:smile_30:
唔好睇少自己呀,你一定得架:smile_30:
我地携手共創美好將來

引用:
原帖由 死過再翻生 於 2008-11-27 01:56 PM 發表 查看引用來源

講正經, 我以前都覺得香港人有錢, 但近年, 大陸暴發戶真係吾講得笑, 買部車百幾萬一炮過用cash比清, 仲有, 佢地好多都幫d仔女喺澳洲、加拿大搞投資移民, 𠴱到講緊又係幾百萬.
香港嘅隱形富豪多, 但 ...
唔好意思我都係講心底話
c-hing
我唔知你幾大年紀,我好細佬已經識d 大有錢佬
比大劉更有都有
我以前做的工作亦認識好多好多有錢佬
錢這定議對我無乜分別
香港d 有錢人都會低調唔似d 大陸人咁揚
你睇下報紙就知昨天又拉咗個中國首富啦
香港人有的是品 , 雖然都是中國人 , 但係內涵不一樣。
你叫朋友不要灰心 . 大把世界 ...:smile_38: :smile_38:

咁能自卑就算係香港都冇用啦,叫你個fd自斷JJ係個孤島過埋下半世吧啦:smile_30: :smile_30:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆