上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  445.3k

引用:
原帖由 崩尼仔 於 2009-12-4 08:37 PM 發表
手術後詳細報告

其實個過程同之前各位巴打講既差唔多....不過我今次等得幾耐先有得做,2:15去到,大概3:15醫生先入黎正式開始做。
正如ching 所講,打麻醉針個幾下係最痛....:')  難以形容...佢唔係針吉個種痛,而係 ...
最辛苦係之後O個兩個禮拜
因為真係掂到都痛..... 我O個陣晚晚都要食安眠藥,但都唔訓得好耐就痛醒........
如果你驚覆診O個陣拆膠布痛既,你可以前一晚自己拆
我用生理鹽水浸住咁拆,冇痛
不過要好有耐性慢慢黎

引用:
原帖由 erickinger 於 2009-12-4 09:05 PM 發表 查看引用來源

因為真係掂到都痛..... 我O個陣晚晚都要食安眠藥,但都唔訓得好耐就痛醒........
不過要好有耐性慢慢黎 ...
我龜頭反而唔太痛,可能平日都慣左用花灑fei 佢,當而家然間中都有dd 痛,但仲接受到~

不過自己拆左,再去覆診.咁醫生仲有咩同我地做?同埋自己預先拆,冇野包住保護,會唔會好易弄到傷口架?
仲有,夜晚扯到痛,會唔會爆埋線勁流血架? :smile_27:  你點處理?

手術後一日

都係冇咩大痛...不過訓覺扯旗呢個問題都幾煩...
我之前見好多ching話扯醒左..所以昨晚好怕唔敢訓...但去到凌晨3,4點都頂唔順訓左....
結果都係有扯到.....點講呢,又未至於超級痛,但會覺得個龜頭扯到好緊,所以會痛痛地....個時本來都唔覺有血跡架...
但今日就見到塊膠布有dd 血跡....唉...有d擔心tim~~今日下午我躺係張床冇訓著,都扯左....:smile_o03: 好在應該未爆線
不過剛才去toilet時,覺得塊膠布好似低左d咁...見到一個交叉既線口聯左係莖頂(即係最近龜頭下面),之後去左幾次toilet,龜頭至莖頂之間個位偶然有dd 血....個 交叉既線口仲冇埋tim~  但就冇話勁流血....

唉...而家真係好怕訓覺,但唔訓又頂唔順....好怕會扯爆d線勁出血:smile_27:

引用:
原帖由 飛鷹三 於 2009-12-3 04:18 PM 發表 查看引用來源
各位大大,小弟有野想問,我今年18歲,之前都沒有反包皮的,龜頭被包皮蓋住(之前都試過反過3至4次,不過都要用力少少先返到,由於太痛,反左之後就劣返上去)但e幾日我決心反左佢,照常都要用力小小先反到,不過反左之後龜頭同 ...
持之以恆...初頭需要清潔果陣就反佢出黎, 不過好唔好掂底褲住
另外條筋就唔好太大力扯佢~要慢慢鬆的

引用:
原帖由 erickinger 於 2009-12-4 09:05 PM 發表 查看引用來源

不過要好有耐性慢慢黎 ...
hi erickinger ching,我估你已經做完手術幾個月?想請問你係咪已經"完全康復"?
我做咗激光已經三個月,傷口當然無大問題,但係仲有兩個"現象":

1. 聯針位同龜頭之間的皮/肉(即係唔同顏色嗰截)仲係幾痕,係咪因為啲皮仲係太嫩?呢幾日可能因為乾燥,仲難頂!
2. 聯針位嗰啲唔知係水腫定"肉粒"雖然比之前細咗啲,但仍然幾礙眼,唔知以後係咪都係咁?

仲有手術後頭幾次搞嘢(大概個幾月左右),帶套時當個套圈過個聯針位都會有少少痛,不過而家就冇事喇

請問你有冇呢啲問題?

引用:
原帖由 崩尼仔 於 2009-12-5 12:25 AM 發表

我龜頭反而唔太痛,可能平日都慣左用花灑fei 佢,當而家然間中都有dd 痛,但仲接受到~

不過自己拆左,再去覆診.咁醫生仲有咩同我地做?同埋自己預先拆,冇野包住保護,會唔會好易弄到傷口架?
仲有,夜晚扯到痛,會唔會 ...
主要係洗傷口同俾醫生睇下埋口既情況
拆左膠布之後都要包返紗布,包幾耐就因人而異
醫生一般都會話包到冇黃色分泌同滲血就唔駛再包
我包左兩個幾禮拜

我o個陣真係勁痛,cool得好辛苦,有幾次驚爆左線,好彩冇事...... 滲血係正常,不過唔係太多

引用:
原帖由 sbbsbb 於 2009-12-6 02:13 PM 發表

hi erickinger ching,我估你已經做完手術幾個月?想請問你係咪已經"完全康復"?
我做咗激光已經三個月,傷口當然無大問題,但係仲有兩個"現象":

1. 聯針位同龜頭之間的皮/肉(即係唔同顏色嗰截 ...
我做完兩個月多d
我覺得未算完全好返晒.....
o個個位我冇痕,不過好唔順law.... 唔識講,我搵過一個老死研究過,見佢o個個位好平滑,唔知係咪因為佢係bb o個陣就割左既關係....
肉粒既問題.... 我後面都有,開頭以為係水泡,不過一直都冇退,我諗算係肉粒掛...... 同埋條筋o個個位同其他人唔同.... 又係唔識形容......
有時個環位都會有d痛,我都係呢兩個禮拜先敢著返孖煙通.....

唔該我想問下我依個情況
今年我16歲..我唔知我算唔算係包皮過長/包莖
平時一般情況下都唔會外露出黎
就算係扯起個陣只都係會見到龜頭口小小咁樣

呢幾個星期..我每2日就會試下反個皮包
以每一次我都係要用小小力咁反.反個一下有小小痛
之後再郁幾下就唔痛
但係我只係反到半個龜頭出黎.唔(咁)反晒成個龜頭出黎
因為我驚會卡住左係到反唔返出去.會整到龜頭壞死
我小便個陣我係正常.不過都有滴尿既問題
到冬天就會因為太凍既關係.小便個陣會包皮漲起

咁我洗唔洗做手術個D??

引用:
原帖由 erickinger 於 2009-12-6 08:44 PM 發表 查看引用來源

主要係洗傷口同俾醫生睇下埋口既情況
拆左膠布之後都要包返紗布,包幾耐就因人而異
醫生一般都會話包到冇黃色分泌同滲血就唔駛再包
我包左兩個幾禮拜

我o個陣真係勁痛,cool得好辛苦,有幾次驚爆左線,好彩冇 ...
Eric 兄...其他岩岩做完手術,咪會見到自己條j 比d 肉色既唔知算膠布 or 紗布包住既...咁你當日 or 第2日有冇拆左呢塊肉色野? 因為睇返之前d ching話佢地做完手術後會拆左塊野,剩返塊人造膠布~但我手術後到而家幾日都未拆呢塊野...有冇問題架?

不過我星期一都去覆診~~

btw,今日係手術後第2日,龜頭有d分泌物,黏住底褲...間中都幾痛~=_= 同埋龜頭近尿道口後面,即係本來黏住條根個個位附近,有d紅左色,但又唔算好腫....:smile_13:

引用:
原帖由 jiashaotianshao 於 2009-12-6 09:10 PM 發表 查看引用來源
唔該我想問下我依個情況
今年我16歲..我唔知我算唔算係包皮過長/包莖
平時一般情況下都唔會外露出黎
就算係扯起個陣只都係會見到龜頭口小小咁樣

呢幾個星期..我每2日就會試下反個皮包
以每一次我都係要用小小 ...
其實如果係扯起左,自己用手都唔可以輕易....記住係輕易反到包皮,就最好去割啦...因為你第日同人做愛時,你入人個時一定比d包皮卡住好痛囉...
除非你肯定自己成世人唔會sex 啦,唔係雖然你而家可能冇發炎,小便仲ok,但為左將來sex,始終做左好d~

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆