上一頁下一頁
發新話題

徵女朋友,(思想成熟)! part 2

收藏  |  訂閱
751  6.5k

引用:
原帖由 Samll_pig 於 2008-10-30 10:45 PM 發表 查看引用來源

無發生GE事 咪姐係無中生有LAW.. :smile_13:
預知喎..  今日唔知聽日事丫   明明無都要諗到係有...

係咪應該做好D 自己 預防比人CUT 好D 丫 :smile_27:    當然係人都要 留一手應急錢LA XD
有好多野...其實會唔會發生...自己係知道既..

爭在..肯唔肯去面對...

同埋用一個點樣既方法去面對...

該死唔洗病...係要cut你..無論你做得幾好..都係要cut你...

好似我有個朋友咁...專業人員...

經驗又好..辦事效率又好...

咪一樣俾公司cut左...

呢d野....邊有人知丫..  

引用:
原帖由 garychan2008 於 2008-10-30 10:48 PM 發表 查看引用來源

你又唔明la,唔開心係感覺,
顺其自然係想法,我唔開心我又唔會周圍發洩!
如果女朋友關心我,佢聽我說話都會感受得到,
咁唔開心,傾訴下,好自然咁事!
咁你加油啦..  

引用:
原帖由 Samll_pig 於 2008-10-30 10:45 PM 發表 查看引用來源

無發生GE事 咪姐係無中生有LAW.. :smile_13:
預知喎..  今日唔知聽日事丫   明明無都要諗到係有...

係咪應該做好D 自己 預防比人CUT 好D 丫 :smile_27:    當然係人都要 留一手應急錢LA XD
同意丫,今日唔知聽日事,想得多,令自己更煩!!

引用:
原帖由 cashierr 於 2008-10-30 10:49 PM 發表 查看引用來源

有好多野...其實會唔會發生...自己係知道既..
爭在..肯唔肯去面對...
同埋用一個點樣既方法去面對...
該死唔洗病...係要cut你..無論你做得幾好..都係要cut你...
好似我有個朋友咁...專業人員... ...
咁你真係叻..  你可以預知知道未來發生GE事
但係有D野係發生左的話   我唔信有人可以  唔肯面對就唔洗面對LAW XD
同埋無完美GE方法  所以我信奉 船到橋頭自然直

一個專業人士...(下略)
全部都係優點..   可能有佢自己唔知GE缺點呢..  呢D人比人CUT 完都唔知自己衰係邊...
淨係識話 阻止唔到.. :smile_39:  (希望個個唔係你LA)

引用:
原帖由 garychan2008 於 2008-10-30 10:51 PM 發表 查看引用來源

無所謂..

大家既價值觀都唔同..

呢個年頭最吃香既職業係風險管理..

因為呢個世界..意外既事實在太多..  

引用:
原帖由 cashierr 於 2008-10-30 10:45 PM 發表 查看引用來源

唔係剩係和尚先可以..

有好多人..都可以...

將d野睇得開d..其實只係..肯去面對任何問題...

好簡單既野黎遮..  
我都識有D人係,不過年幾大,佢見過好多好多經歷!
我地年齢唔及人,仲有年代唔同,現在幸福好多!
睇開D,講就易,肯去面對問題,都要解決問題架,兩樣野!!

引用:
原帖由 garychan2008 於 2008-10-30 10:51 PM 發表 查看引用來源

但係你都好多煩惱丫.. :smile_13:   少D擔心就好LA... (雖然無可能唔擔心)

引用:
原帖由 Samll_pig 於 2008-10-30 10:54 PM 發表 查看引用來源

但係有D野係發生左的話   我唔信有人可以  唔肯面對就唔洗面對LAW XD

全部都係優點. ...
好同意!專業人士又點,叻又點,但可能性格有問題!

引用:
原帖由 Samll_pig 於 2008-10-30 10:54 PM 發表 查看引用來源

全部都係優點. ...
我有好多野都可以預知..

1.我果行真係步入冰河時期..過多兩年可以生存到既..可能只係得返30%既人..

2.我隨時都可能俾公司cut...隨時都要搵定份新工..而呢份工可能係做苦力..

3.家庭收入可能有影響..或者需要而家就要諗下點樣去節流 , 點樣去搵多少少錢 , 有需要更加要搬去間平d既屋度..

4.再唔做運動 , 我肯定變大肥佬..

5.我屋企有人可能會隨時走...要有準備佢地d後事..同埋點樣去handle成個家...

為將來而努力..唔係齋用把口去up就得..行動同思想都要配合..

船到橋頭自然直...

真係到有事果陣先去諗..我個人覺得已經太遲..  

引用:
原帖由 garychan2008 於 2008-10-30 10:56 PM 發表 查看引用來源

我都識有D人係,不過年幾大,佢見過好多好多經歷!
我地年齢唔及人,仲有年代唔同,現在幸福好多!
睇開D,講就易,肯去面對問題,都要解決問題架,兩樣野!!
去解決問題既第一步就係..

去面對問題..

連問題都唔去面對..又點樣去解決呢..  

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆