上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 2)

收藏  |  訂閱
1.5k  214.9k

回覆 532,537# 的帖子

1)包皮係咪過長?青春期未過
2)仲有冇得救?
3)如果有得救,點搞?
4)點解龜頭同埋內包皮會痛? 我上網周圍睇人地既經驗,話係敏感...但敏感都唔會痛成咁掛?[俾水彈到就好痛,但係由得D水慢慢由手流落去就冇咁痛]
5)點先唔痛?幾時先好D?
6)我應該點做= =

A1.你而家中5~應該青春期未過晒
以#536的c hing黎講~佢果個係有d唔o岩
因為包皮過長同包皮口過窄己經係去到反唔出的情況
我有個朋友(>25歲), 佢條野係完全反唔到個頭出黎~所以呢家野唔關發左育事
A2,3. 絕對有...但得兩個方法~1就係比少少時間, 等你條野習慣下外露, 最好任何時間都要, 同最好間唔中反盡佢, 覺得有少少痛先停, 2.反之就係割左佢, 呢個就會快好多, 但當然要付出啦
A4,5. 痛因為其實大部份人都係, 一樣野好少外露GE野突然外露出黎都會痛, 唯有都係比時間去習慣
或者你包皮口以前太少打開, 會令到裏面D組織痴住左, 你夾硬扯開佢會痛, 你反到O岩O岩有少少痛就停, 慢慢就會可以反得晒
A6. 你包皮裏面白色GE野就係你10幾年UP住GE野黎, 當然會帶刺激性...如果唔係紅腫就唔係發炎黎...清潔方法就係用濕布(唔好用清潔劑住)去輕輕試抺, 當然痛就都會, 慢慢D「垃圾」消退果陣就無咁痛了~

最後總結, 整鬆塊皮同清潔都係要按步就班...一野反盡只會令你痛到飛起(但唔係個個都會咁)

引用:
原帖由 2等天使 於 2009-1-8 09:44 AM 發表 查看引用來源
都係反多d就ok...都係正常
希望唔好怪我蠢 ...
咁係咪淨係沖涼個陣先至反 ?
洗唔洗係其他時間都反反呢 ?

我唔知我自己有冇包皮過長既問題...麻煩各位比D意見!!
小第16歲...冇扯旗果陣係可以番開包皮,露到成個龜頭出黎(並冇唔衛生既情況)
但係當扯旗果陣...包皮拉到盡,個龜頭只係可以露出一半
我既包皮係咪過長?需唔需要割包皮,定係等到發完育先可以決定到?

各位~
我今年19歲,頭先試過第1次反包皮,可以成個頭都露出黎,
扯果陣都可以露個頭出黎,但唔知點解自慰果陣好似扯住扯住,仲有d痛
拉唔低d包皮咁,我指係露出頭後再拉低d包皮....
我係唔係有問題

我 有 冇 問 題 牙 ??!"

我 e + 13 歲 "
唔 知 點 解 呢 幾 日 入 左 凍 之 後 d 包 皮 頭 果 d 緊 左 ,,,
琴 晚 沖 涼 都 反 到 出 黎 ,,,
但 係 今 日 去 廁 所 果 時 反 小 小 都 已 經 覺 得 痛 ,,,
包 皮 頭 果 d 有 小 小 甩 皮 ...
仲 紅 左 小 小 痛 的 ,,,
究 竟 係 咪 有 d 咩 問 題 ??!"

唔 該 各 位 幫 幫 我 牙 !!"
我 好 驚 有 d 咩 問 題 /口\''

close...........

麻煩有割完包皮經驗的師兄幫幫忙, 解答一下小弟以下疑問. 拜託 !

1) 我上星期已割完, 今日第 7 日了, 頭 4 日都無咩野, 半夜自扯都不會覺痛, 但第 5- 6 日, 半夜自扯時反而會痛醒, 有師兄知道原因為什麼反而到了第 5-6 日才會痛嗎 ?  (我看過傷口沒發炎, 水腫也消了很多, 現在只有一點點腫)

2) 我第 6 日去覆診, 已拆了紗布, 醫生說不用再包, 也可正常沖涼了, 但拆了紗布後, 縫傷口的線不斷與褲子磨擦, 線再觸碰到肉, 以致整日都有被蟻咬感覺的痛楚, 請問各位師兄有此情況嗎 ? (原來線也是挺硬的)

3) 由於拆紗布後, 縫線引致痛楚, 如果我想拆線, 不等它自己甩, 到第 10 日可以拆嗎 ? 會不會太早 ? 師兄們的傷口大概第幾日埋口 ? (醫生說拆線其實會比不拆線好, 但我很怕傷口未癒合, 拆了線後半夜自扯再弄破傷口)

4) 如果不拆線, 線一般到第幾天會甩 ?

filehostingirnd> 你可能係疤痕體質...... 再做都一樣...

你個疤痕敵貼左幾耐?

.................................

我想問下 如果而家個龜頭好敏感 掂一掂都好痛個種 如果割完包皮 會唔會一樣咁敏感 連掂到條底褲都會好痛咁 如果會慢慢變到唔敏感 咁大約幾耐先會唔敏感

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆