上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 2)

收藏  |  訂閱
1.5k  214.9k

引用:
原帖由 bennettlampard 於 2009-1-3 04:00 PM 發表 查看引用來源
我試過未扯果陣就可以反到晒出尼 , 可以反到見到整個龜頭
扯左之後 , 都反過 , UM , 反到3分二囉 , 唔會好似未扯果陣反咁多囉 , 有DD酸 , 痛都只係DD , 酸比痛多D tim
咁呢 , 其實我有幾個問題
平時唔扯我都係睇 ...
幫幫我可以嗎 ?
很擔心
唔該

小弟有D包皮上既煩惱...麻煩各位師兄解答!!

我而家讀緊中五
咁包皮就好似有過長既情況
未扯果陣呢,就要用手前後前後慢慢整,咁成個頭就會出到黎,但係龜頭再入D既地方就整唔到出黎;
扯左旗之後,就連龜頭都出唔到;

另外,唔知係咪打得飛機多又唔理既關係[之前冇呢方面既常識];搞到而家龜頭入面好多白色野(搞到我割包皮果陣俾老豆老母/醫生發現..好尷尬]
我而家知衰,成日諗住清潔,無奈次次沖涼果陣整左個龜頭出黎,但係唔知點解好痛,
俾水彈到痛;用手掂到痛, 龜頭痛;內包皮[即係保護龜頭個層內皮]就仲痛,
搞到清潔唔到..
跟住我試過整左個龜頭出黎之後..抹走入面D白色野,但係抹果一下痛到喊..

1)包皮係咪過長?青春期未過 2)仲有冇得救? 3)如果有得救,點搞?
4)點解龜頭同埋內包皮會痛? 我上網周圍睇人地既經驗,話係敏感...但敏感都唔會痛成咁掛?[俾水彈到就好痛,但係由得D水慢慢由手流落去就冇咁痛]
5)點先唔痛?幾時先好D?
6)我應該點做= =

麻煩麻煩晒!!

回覆 526# 的帖子

你係包皮過長, 影唔影響生活就你自己先知, 不過, 會痛就應該要割啦, 睇下醫生徵意見啦

回覆 530# 的帖子

唔洗日日沖, 1 日用濕布抹身, 1 日沖涼, 自己小心o的唔好整濕. 等傷口埋左口就可以回復正常啦.
萬一真係擔心整濕, 可以用保解紙包全, 保鮮紙口可以放小小棉花或者海棉索水囉, 但都係唔可以直接比水淋架.
沙布真係濕左, 就要馬上換啦, 如果無沙布, 寧願唔包, 好過比濕沙布淹住, 好易發炎同表皮腐爛.

回覆 530# 的帖子

唔洗日日沖, 1 日用濕布抹身, 1 日沖涼, 自己小心o的唔好整濕. 等傷口埋左口就可以回復正常啦.
萬一真係擔心整濕, 可以用保解紙包全, 保鮮紙口可以放小小棉花或者海棉索水囉, 但都係唔可以直接比水淋架.
沙布真係濕左, 就要馬上換啦, 如果無沙布, 寧願唔包, 好過比濕沙布淹住, 好易發炎同表皮腐爛.

回覆 532# 的帖子

1)包皮係咪過長?青春期未過  ...   
扯左之後, 包皮如果唔可以拉低露出整個龜頭, 或者拉下時會痛, 咁就係過長, 同埋包皮口過窄
2)仲有冇得救?
白色野, 有幾個可能, 1 是 包皮垢, 2 是 你o的精液, 尿液 等等... 積聚淹至發炎,會痕,淹住o既皮膚發紅,什至發臭  3 是 有細菌, 又係會痕, 淹住o既皮膚發紅,什至發臭
你試下每日洗乾淨晒所有白色野, 唔好打飛機一段時間, 如果白色野洗極都有, 即是有細菌, 要即睇醫生
如果係包皮垢, 正常情況唔會累積得咁快, 洗乾淨左, 唔會話好快就話出返黎.
如果你係已經割左包皮, 無包皮包住龜頭, 應該洗乾淨晒會慢慢好返.
3)如果有得救,點搞?
4)點解龜頭同埋內包皮會痛? 我上網周圍睇人地既經驗,話係敏感...但敏感都唔會痛成咁掛?[俾水彈到就好痛,但係由得D水慢慢由手流落去就冇咁痛]
你搵水射, 緊係會痛, 你要分清, 係酸定係痛, 有無發紅, 因為正常係唔會好紅, 如果係好紅, 即係發炎, 你掂到就緊係會痛啦
5)點先唔痛?幾時先好D?
6)我應該點做= =
立即睇醫生 !!!

以上都係我有限o既認知, 唔完全真確, 最好搵專業o既醫生睇啦, 病入淺中醫, 可大可少架.

引用:
原帖由 hoysiu 於 2009-1-6 10:33 PM 發表 查看引用來源
1)包皮係咪過長?青春期未過  ...   
扯左之後, 包皮如果唔可以拉低露出整個龜頭, 或者拉下時會痛, 咁就係過長, 同埋包皮口過窄
2)仲有冇得救?
白色野, 有幾個可能, 1 是 包皮垢, 2 是 你o的精液, 尿液 等等...  ...
我都想搵醫生呀..但係我都幾肯定D白色野係精液..被人問會驚好尷尬..俾老豆老母知仲死
講真..話唔打飛機真係好難..性慾都唔知點解咁鬼勁~__~
聽人講青春期未發完育就好似有得補飛..但我都唔知可以點做..
我真係好驚割包皮..

仲有..我唔係用水射..只係有一滴水滴到就好痛..但一定唔係發炎!!
內包皮果種痛楚更加恐怖..用隻手超輕力掂到都叫救命果隻..都唔知點算好..

我試過反包皮一半之後先打飛機..跟住有D痛痛地..可能個包皮都窄..一路忍住..
最後射完反而冇乜事..個包皮都鬆左D..
但係內包皮始終超超痛!!

唉都唔知點解會咁..想問下你地個內包皮輕力掂到會唔會痛?
龜頭再入D既地方又會點清除?

回覆 537# 的帖子

一定要反起黎洗.
尷尬都無計, 唯有見醫生前洗乾淨囉.
輕輕掂唔會覺痛架喎, 你真係要去睇下.

引用:
原帖由 eeleel 於 2009-1-3 01:08 PM 發表
我今年18歲
未扯個時可以反哂包皮
但扯左之後反會痛
咁係咪包皮窄?
同埋割左之後下面會大d架

我唔想第日性生活受影響呀:')
反多d就會鬆
你條皮應該正常

引用:
原帖由 bennettlampard 於 2009-1-3 04:00 PM 發表
我試過未扯果陣就可以反到晒出尼 , 可以反到見到整個龜頭
扯左之後 , 都反過 , UM , 反到3分二囉 , 唔會好似未扯果陣反咁多囉 , 有DD酸 , 痛都只係DD , 酸比痛多D tim
咁呢 , 其實我有幾個問題
平時唔扯我都係睇 ...
都係反多d就ok...都係正常

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆