上一頁下一頁
發新話題

沉船

收藏  |  訂閱
720  19.3k

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-13 04:28 PM 發表 查看引用來源

😂😂😂蛇蛇會一滴不漏咁啜晒d汁

香港人嘅標準係普遍都食得好辣

我都食好多泰國、韓國嘢㗎,但就係無進步過🤔,我甚至會辣到嘴唇腫腫哋⋯ ...
我以前都係咁,少少辣都會唇腫同成頭汗!

我記得細個有次同表弟係灣仔覓食(晚飯)。唔知食乜好,誤打誤撞走咗入一間印度餐廳。入去攞起餐牌先發現:天呀,咁貴嘅?刨勻哂餐牌。最後決定點最平嘅一味嘢:兩碗椰汁飯!各承惠$25(嗰時覺得好貴)!

當椰汁飯上枱嘅時候。我一睇:呢碗似係白飯嚟咋喎?聞一聞:冇椰汁嘅!再索一嘢check真啲:真係白飯嚟喎,有冇搞錯!

問個印度人侍應,佢攞住兩碗飯入廚房問。返嚟佢話:岩駕!野雜飯呀(印度口音)!

唉唔,是鬼但啦!兩老表又餓又趕(食完去演藝睇show)拿拿臨啃碗白飯!食咗兩口先知唔掂:啲飯確實係有椰汁!好鬼甜!呢個唔係問題,最大鑊嘅係,原來碗飯仲好鬼辣!但太餓又唔想嘥咗換飯,唯有夾硬用水沖咗落肚!食到成身大汗,兩條友。

我諗其實碗嘢應該係唔辣嘅(對今日嘅我嚟講)。但嗰陣真係辣到頂唔順!

下次去日本,想挑戰地獄拉麵最辣嗰級!

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-13 14:54 發表 查看引用來源

又乜L 野腸型蛋形流汁呀

你同果個潛o左水好耐o既淫k 一樣, 都係痴o左韓國人之後愈食愈辣..
火雞麵係佢俾o既, 個死八婆真係食得晒囉!
問佢點練出o黎又唔肯講   ...
佢哋就好啦! 一個有oppa! 一個有Nuna

如果有oppa教學,應該好快上手食到爆辣😍🤤

我估K師姐應該食慣咗就愈食愈辣

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-13 04:54 PM 發表 查看引用來源

又乜L 野腸型蛋形流汁呀

你同果個潛o左水好耐o既淫k 一樣, 都係痴o左韓國人之後愈食愈辣..
火雞麵係佢俾o既, 個死八婆真係食得晒囉!
問佢點練出o黎又唔肯講   ...
你夠膽否認唔like啜「腸型蛋形流汁」嘅物體咩?

阿蛇,請問k姐是否外省人?據聞四川,湖南、黑龍江等地出品嘅女人好食得辣。

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-13 05:07 PM 發表 查看引用來源

其實有冇可能同操體能一樣? 中學果陣個阿sir 對住d 男同學訓話, 大概意思係比如你每日都做10 吓push up,
呢10 吓作用其實唔大, 係你習慣o左10 吓, 再做多d 果陣當然會超攰又酸又痛, 但你忍住堅持繼續做,
真正幫你 ...
有道理。可能習慣咗,忍受能力不斷向上推。

雖然印象中,我係喺好短時間之內(1、2個月),由「完全唔食得辣」變成「食得勁辣而且無辣不歡」。

不過,食辣呢樣嘢順其自然就好。食唔到辣都唔會錯過咗啲咩。

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-13 15:35 發表 查看引用來源

我以前都係咁,少少辣都會唇腫同成頭汗!

我記得細個有次同表弟係灣仔覓食(晚飯)。唔知食乜好,誤打誤撞走咗入一間印度餐廳。入去攞起餐牌先發現:天呀,咁貴嘅?刨勻哂餐牌。最後決定點最平嘅一味嘢:兩碗椰汁飯!各承惠$25(嗰時覺得 ...
灣仔咁多嘢你哋都撞中食印度🤭 仲要食淨飯,好彩食完無肚痛, 唔係表弟實話表哥老點

食辣食到咁招積喎,去日本挑戰地獄拉麵🥵🥵🥵

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-13 05:38 PM 發表 查看引用來源

...我估K師姐應該食慣咗就愈食愈辣
又或者...k姐可能係外省妹?

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-13 16:00 發表 查看引用來源

又或者...k姐可能係外省妹?
都有可能喎!唔會四川? 四川妹d皮膚又白又滑㗎

又可能華僑呢?

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-13 15:07 發表 查看引用來源

其實有冇可能同操體能一樣? 中學果陣個阿sir 對住d 男同學訓話, 大概意思係比如你每日都做10 吓push up,
呢10 吓作用其實唔大, 係你習慣o左10 吓, 再做多d 果陣當然會超攰又酸又痛, 但你忍住堅持繼續做,
真正幫你 ...
嘻嘻嘻嘻~~ 冒出水面了 偶爾還有在看 (真的) 只是沒有發言罷了
所以嘛 原理妳根本就知道 不用問了
現在能受多少籐鞭打 妳也確實奇怪 那麼痛都受得住 辣的卻不能吃 有區別嗎?

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-13 15:34 發表 查看引用來源

唔怪之得你咁受痛啦⋯
我覺得最大問題係我對辣野嘅感覺係可有可無😅
師姐說得對 心態才是關鍵 如果事情覺得可有可無就很難改善 像那條討厭的蛇 喜歡SM的事嘛... 沒意見
不過她那麼重視自己身材 運動對她來說是理所當然的 再累再什麼也不會覺得辛苦 流汗對這樣的人來說是無比快樂 是這樣吧?
不嗜辣 不覺得能吃很難是什麼值得高興的事 很自然就不會去注意 吃不下那就算了 覺得沒所謂

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-13 15:47 發表 查看引用來源

你夠膽否認唔like啜「腸型蛋形流汁」嘅物體咩?

阿蛇,請問k姐是否外省人?據聞四川,湖南、黑龍江等地出品嘅女人好食得辣。
哎唷 ! 曾祖父母那代的確是成都人 但應該沒有影響了吧 我連四川也沒有去過 父母好像也沒有
而且那邊的主要是麻辣 我可以接受但老公不喜歡 他偏向是辣椒胡椒那種辣還有蒜辣 辛辣麵火雞麵他會放蒜泥伴一起的 再加年糕一起吃

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆