上一頁下一頁
發新話題

沉船

收藏  |  訂閱
720  18.7k

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-13 13:05 發表 查看引用來源

FF之後會更唔開心。何必?

呢件事係我嘅死穴。
🥺🥺🥺

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-13 13:36 發表 查看引用來源

See through同露趾,對睇嘅人嚟講有咩分別?

仲要吊帶(露bra=太豪放,喺長輩眼中)+超短褲(唔檢點),都係老人家大忌。

不過,仲有得補救嘅!以後見到佢,主動同佢打招呼(要直視佢),對佢好啲,關心吓佢,等佢對你改觀。一定要善待長 ...
留咗一點呀! 蛇蛇C姐,記住要有笑容!
乖d, 有禮貌d,長輩最鍾意
做多d嘅就記住佢哋鍾意咩、想食咩、個排提起咩⋯咁你識做啦😉
好傳統個隻老人家呢,過時過節、佢生日買下野送比佢、同佢食飯咁

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-13 02:19 PM 發表 查看引用來源

講返你隻船

我有個好低能o既問題.... 船上面d 水如果用晒點算? 當然飛機都係容量有限,
但飛行時間短好多而且唔會有人o係飛機上面沖涼, 開餐基本都係飲酒水果汁為主, 淡水o既用量好有限嘛...

比如咁講,  ...
老實講,之前冇諗過。啱啱要做少少research先答到你。

如下...

一般嚟講,大型嘅cruise ship上係有將海水化淡嘅設備。基本上,只要隻船發動機運作緊,就有源源不絕嘅食水。唔使太擔心冇水。

我坐嗰隻聽講當時係世上最大型嘅郵輪,以體積嚟計:

海水化淡會通過兩種技術進行(分開或同時):蒸餾同埋過濾。

郵輪上嘅水喉同花灑水壓都係特別控制過嘅。水好似好猛咁(類似飛機上去toilet洗手咁),會慳水好多。

當然船上亦會有一個超大嘅儲水箱(我會想像幾個泳池咁大)。埋岸時會fill up番。

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-13 03:45 PM 發表 查看引用來源

我煮個陣臨尾加多傻蛋整勻佢㗎。好似蛋花辛辣湯咁😋
蛇蛇果然鍾意啜野,無時無刻都熟練

我連小學級嘅辛辣麵都攪唔掂,點會挑戰dr級嘅火雞😇 ...
阿蛇只係鐘意啜腸型同蛋型嘅物體。啜啜吓有汁流出最好。

小弟以前都唔食得辣。後來食得多韓國嘢,開始越食越辣。唔知係咪味覺退化咗,定習慣咗。而家食得好辣,以香港人標準嚟講。

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-13 04:03 PM 發表 查看引用來源
...
留咗一點呀! 蛇蛇C姐,記住要有笑容!
乖d, 有禮貌d,長輩最鍾意
...
C姐果然好識氹老人家呀吓。抵讚!

The small things go a long way.

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-13 14:21 發表 查看引用來源

小弟以前都唔食得辣。後來食得多韓國嘢,開始越食越辣。唔知係咪味覺退化咗,定習慣咗。而家食得好辣,以香港人標準嚟講。 ...
😂😂😂蛇蛇會一滴不漏咁啜晒d汁

香港人嘅標準係普遍都食得好辣

我都食好多泰國、韓國嘢㗎,但就係無進步過🤔,我甚至會辣到嘴唇腫腫哋⋯

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-13 14:25 發表 查看引用來源

C姐果然好識氹老人家呀吓。抵讚!

The small things go a long way.
駛乜講,我外號叫「老人家殺手」😎😎😎, 個名好7🤭

從小被教導要咁㗎!

引用:
原帖由 guthrie 於 2022-7-13 14:21 發表 查看引用來源

小弟以前都唔食得辣。後來食得多韓國嘢,開始越食越辣。唔知係咪味覺退化咗,定習慣咗。而家食得好辣,以香港人標準嚟講。 ...
又乜L 野腸型蛋形流汁呀

你同果個潛o左水好耐o既淫k 一樣, 都係痴o左韓國人之後愈食愈辣..
火雞麵係佢俾o既, 個死八婆真係食得晒囉!
問佢點練出o黎又唔肯講  

引用:
原帖由 stellaluna 於 2022-7-13 14:28 發表 查看引用來源

😂😂😂蛇蛇會一滴不漏咁啜晒d汁

香港人嘅標準係普遍都食得好辣

我都食好多泰國、韓國嘢㗎,但就係無進步過🤔,我甚至會辣到嘴唇腫腫哋⋯ ...
其實有冇可能同操體能一樣? 中學果陣個阿sir 對住d 男同學訓話, 大概意思係比如你每日都做10 吓push up,
呢10 吓作用其實唔大, 係你習慣o左10 吓, 再做多d 果陣當然會超攰又酸又痛, 但你忍住堅持繼續做,
真正幫你練大舊肌係第 11吓開始見效, 真係想要練大隻就要不停提升自己個limit

(我就係用緊呢套o黎受大王o既籐條o架啦 )

anyway, 或者要練到食辣o野面不改容, 就要自己o係屋企食, 自己調整辣醬o既多與少
久唔久先出去食一次泰國韓國菜未必有用

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2022-7-13 15:07 發表 查看引用來源

其實有冇可能同操體能一樣? 中學果陣個阿sir 對住d 男同學訓話, 大概意思係比如你每日都做10 吓push up,
呢10 吓作用其實唔大, 係你習慣o左10 吓, 再做多d 果陣當然會超攰又酸又痛, 但你忍住堅持繼續做,
真正幫你 ...
唔怪之得你咁受痛啦⋯
我覺得最大問題係我對辣野嘅感覺係可有可無😅

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆