上一頁下一頁
發新話題

原來大陸看電視要甘架~~..

收藏  |  訂閱
86  15.8k

大陸o的電視早就係收費的啦,都已經拾幾年都有,可能你以前的地方偷偷收到香港的,但只係某的個別地方!

也可以用條室內天線,收五個免費台睇:smile_38:

[quote]原帖由 米涼九 於 2008-10-14 01:03 發表 查看引用來源
好多種玩法,正統d就叫"數字電視",獨市得天記做,d盒一定要用他出個d,話就甘話,
開台送個機頂盒比你,每月交30幾元電視費,但收安裝費好似$700幾,d香港電視cut得好多.

如無鍋天綫接收,解擾器.........呢種接收香港用唔用到架?價錢如何?師兄可否告知呢?

獨樹村咪係去布吉條路,未到關口之前。公車都有站係個到停。

引用:
原帖由 玩能到你爆 於 2008-10-14 12:26 AM 發表 查看引用來源
陪個朋友上去獨樹村租屋,買左個電視機,點知返到去無野睇,問附近士多d人,話要有個機頂盒先得,話賣個比我地就得架啦,每月幾十元電視費.

我話你點鳩我地咩,以前住向西村都唔駛機頂盒既,一拮落個天綫制就有20幾 ...
c兄, 可能佢"冇點鳩你", 在囯內深圳好多地方都已收數碼, 所以機頂盒是必須的, 你可去問吓:smile_04: :smile_04:

引用:
原帖由 aaabbb3 於 2008-10-14 05:21 PM 發表 查看引用來源
大陸o的電視早就係收費的啦,都已經拾幾年都有,可能你以前的地方偷偷收到香港的,但只係某的個別地方!
拾幾年前果d叫衛星電視, 你唔join佢都可以自己收香港, 但自從數碼後, 想收都收唔到

引用:
原帖由 敬請自律3 於 2008-10-14 12:52 PM 發表 查看引用來源
原來大陸坐地鐵可以甘架~~

原來大陸坐地鐵可以買儲值刷咭,好似香港八達通甘:smile_13:  
you are the smartest in the PRC :smile_45:

原來大陸過關可以甘架~~..  
原來宜家大陸過關,有自助通道,唔使人手check!

引用:
原帖由 敬請自律3 於 2008-10-14 12:54 AM 發表 查看引用來源
原來大陸過關可以甘架~~..
原來宜家大陸過關,有自助通道,唔使人手check!:smile_38:  
笑咗..............:smile_30:

引用:
原帖由 玩能到你爆 於 2008-10-14 12:35 AM 發表 查看引用來源

一個叫鶏樂土,租屋好平,交通幾方便.

你去看下我d報告先啦.
点先可以看到你報告????

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆