上一頁下一頁
發新話題

Meow & Chochet - 刻骨銘心的愛情故事

收藏  |  訂閱
604  244.5k

引用:
原帖由 wai9593 於 2007-7-20 06:51 PM 發表

正如sawatdee C兄所講只要捨得就會快樂!!:smile_13:
其實我唔太捨得...
同囡囡sms左好多次...
大家都講左好多野...
男兒有淚不輕流...
可惜我打俾佢既時候...
已經忍唔住...

如果呢個故事有導演肯開戲
我相信人人都被感動
今日睇第二次都一樣感動 :smile_40:

引用:
原帖由 chan1kenny 於 2007-7-20 09:38 PM 發表
如果呢個故事有導演肯開戲
我相信人人都被感動
今日睇第二次都一樣感動 :smile_40:  
是的。我也心有同感 - 這是因為Chochet兄真的是用他的至誠與深情去寫這個故事,那是血淚交織的感人故事,它可以入文學之林而傳誦於世了。大家會否覺得我說得太誇張呢?

引用:
原帖由 lwp 於 7/21/07 01:42 AM 發表
是的。我也心有同感 - 這是因為Chochet兄真的是用他的至誠與深情去寫這個故事,那是血淚交織的感人故事,它可以入文學之林而傳誦於世了。大家會否覺得我說得太誇張呢?
係咪文學之林就唔知 ~但藍色生死戀果D真係冇得同呢個故事比 :smile_13: ~
只要細節多番一D~這同感一定不難實現

BTW ... 人生有好多事根本是不由人~但有由人機會時Chochet兄不能再好好說服或自私決定~都是他跟著命運走的一個好重要的原因~但他在某程度上盡曬力~
如果可以在分手前再理智D~再做多D(還掂都係-.-)~深信一定得到結果的~如果天也不許~真是冇天理 :smile_44: ~我深信這是天地不容 !!!
因要還他們的帳也不一定是今生的事 ~但他們的命運都似乎都在今世兌現了~男方是否還曬仲未知 :smile_27: ~
他真是一個苦命人 :smile_24: ~深信我而家廿歲至命終都唔會再見過D感情路上咁苦既人~

你跟他是什麼關係 ??? :smile_14:

引用:
原帖由 chan1kenny 於 2007-7-21 10:51 AM 發表

係咪文學之林就唔知 ~但藍色生死戀果D真係冇得同呢個故事比 :smile_13: ~
只要細節多番一D~這同感一定不難實現
你跟他是什麼關係 ??? :smile_14:
我和 Chochet兄是至今還未見過一面,只傾過一次電話的知己朋友。你們相信嗎?

回覆 #465 lwp 的帖子

1.  昔日看電影《城南舊事》,聽到這首歌,很有感慨。原來是李叔同 (弘一大師)的《送別》:

長亭外,古道邊,芳草碧連天。晚風拂柳笛聲殘,夕陽山外山。
天之涯,地之角,知交半零落。一觚濁酒盡餘歡,今宵別夢寒。

韶光逝,留無計,今日卻分袂。驪歌一曲送別離,相顧卻依依。
聚雖好,別雖悲,世事堪玩味。來日後會相予期,去去莫遲疑。

「天之涯,地之角,知交半零落」── 這是友情的慨歎!

2.    近日收到一位網友的電郵,他的至親病了,才使他猛然驚覺:「沉船之痛也𣎴及親人受傷,有病,甚至去世!!」── 這是骨肉親情的切膚關心。

3.    年青人的沉船,是人生的歷練,必也經歷一番,才能修成正果,才能懂得自己真正需要的是甚麼,甚麼才是自己最應關心的。

引用:
原帖由 lwp 於 7/21/07 03:09 PM 發表
我和 Chochet兄是至今還未見過一面,只傾過一次電話的知己朋友。你們相信嗎?
唔信會唔會中六合彩先 :smile_38:

:smile_43:

引用:
原帖由 chan1kenny 於 2007-7-21 07:50 PM 發表

唔信會唔會中六合彩先 :smile_38:

:smile_43:
為甚麼會不相信呢?

引用:
原帖由 lwp 於 7/21/07 08:20 PM 發表
為甚麼會不相信呢?
我話我信 :smile_43:
講得唔好 :smile_27: :smile_43:

引用:
原帖由 lwp 於 7/21/07 08:20 PM 發表

為甚麼會不相信呢?
係呢區識架 :smile_14: