上一頁下一頁
發新話題

Meow & Chochet - 刻骨銘心的愛情故事

收藏  |  訂閱
604  244.5k

引用:
原帖由 chung201 於 2007-6-26 19:06 發表

唔好將美好o既一面無限量放大
箇中o既痛苦唔係你能夠想像到ga
明知大家都深愛住對方...但係偏偏唔可以係埋一齊
果種感覺真係好痛....好痛:smile_24:
你真係羨慕?唔好咁天真la:smile_39:
我諗你有點誤會
我冇將美好既一面放大 = ="....仲要係無限量???
至於羡慕~我確實係羡慕~係羡慕佢真真正正咁去愛過一個人
而個個人亦都係真真正正咁去愛過佢
有得揀的話我令願揀一段刻骨銘心即使係痛苦既愛情
都總好過現在時下所謂既拍拖
唔好講話男定女
男女都係~有d貪錢~有d貪新鮮~根本就唔係真係鍾意對方又話一齊

引用:
原帖由 ~啤啤~ 於 2007-6-26 11:29 PM 發表
我諗你有點誤會
我冇將美好既一面放大 = ="....仲要係無限量???
至於羡慕~我確實係羡慕~係羡慕佢真真正正咁去愛過一個人
而個個人亦都係真真正正咁去愛過佢
有得揀的話我令願揀一段刻骨銘心即使係痛苦既愛情
都總好過現在時下所謂既拍拖
唔好講話男定女
男女都係~有d貪錢~有d貪新鮮~根本就唔係真係鍾意對方又話一齊
醉過方知酒濃...你冷靜o的諗下先la
如果明知係一段冇結果而且咁大傷害o既感情...點解你要選擇開始?
莫非你覺得一開始短暫o既快樂已經足夠彌補日後o既痛心疾首?
唔好憧憬一段悲劇o既愛情...我真係唔希望再見到有人重蹈覆轍:smile_24:
相愛但必需分開o既感覺....比死更難受..
你會好想喊...但偏偏喊唔出眼淚...因為呢種打擊實在太大...已經令你o既感官麻痺o左
唯一有感覺o既就只有"心"...係一刀一刀慢慢割o既感覺

如果一段愛情必需包含甜蜜同痛苦....我希望可以係先苦後甜...但呢個世界又邊有咁完美ar:smile_39:

啤啤我唔係想針對你....只係我自己太激動....如果你覺得我所講o既令你唔開心...我講聲對唔住先:smile_13:

我都好明白chung201嘅感受
要同囡囡一齊少啲EQ都唔得
唔係大家諗得咁簡單
唔好以為只是亙相喜歡就可以
一定要體諒, 接受, 容忍佢哋
因為佢哋嘅工作同一般人好唔同
諗得太多會好難受
而且有好多嘢係唔可以用平常的角度去諗
一定要從她們的方向出發
最重要係大家相處時要有空間
如果想同囡囡要有將來一定要付出和承擔
唔係人人可以做到好似型樂兄咁可以開花結果
過程係有好多你哋想像唔到嘅困難

同囡囡發生感情,第一$,第二包容,第三忍耐,第四捨得放低

以上四點缺一𣎴可:smile_45:

引用:
原帖由 chung201 於 2007-6-27 02:28 發表

醉過方知酒濃...你冷靜o的諗下先la
如果明知係一段冇結果而且咁大傷害o既感情...點解你要選擇開始?
莫非你覺得一開始短暫o既快樂已經足夠彌補日後o既痛心疾首?
唔好憧憬一段悲劇o既愛情...我真係唔希望再見 ...
我諗你真係激動左d...
我諗冇人一開始既時候可以預知道個段感情有冇結果 . ..
而且我係話羡慕人地有過真摰既感情 .. 唔係羡慕佢既結果
更加唔係喜歡悲劇式既愛情... 我諗你攪錯左我既意思...
同時你都應該係過來人吧所以先咁激動 . ..
看開點 . .. 會開心點. . ..

引用:
原帖由 ~啤啤~ 於 2007-6-28 12:49 AM 發表

我諗你真係激動左d...
我諗冇人一開始既時候可以預知道個段感情有冇結果 . ..
而且我係話羡慕人地有過真摰既感情 .. 唔係羡慕佢既結果
更加唔係喜歡悲劇式既愛情... 我諗你攪錯左我既意思...
同時 ...
當日的確因為某些原因....所以太激動:smile_13:
而家諗通o左....開心返好多la...
希望你唔好介意我之前o既語氣

引用:
原帖由 chung201 於 2007-6-28 01:53 AM 發表

當日的確因為某些原因....所以太激動:smile_13:
而家諗通o左....開心返好多la...
希望你唔好介意我之前o既語氣
師兄, 因咩事咁激動呢?
其實forum班師兄眞係好関心你,
唔好要佢地擔心呀.
知你諗通左, 都鄧你高興.
男人大丈夫, 最緊要係跌低左, 懂得企番起身,
當係人生宝貴嘅一課.

引用:
原帖由 好色仙人自來也 於 2007-6-28 03:16 AM 發表

師兄, 因咩事咁激動呢?
其實forum班師兄眞係好関心你,
唔好要佢地擔心呀.
知你諗通左, 都鄧你高興.
男人大丈夫, 最緊要係跌低左, 懂得企番起身,
當係人生宝貴嘅一課.
haha...c-hing....u think too much la
anyway, thanks for your advice:smile_30:

引用:
原帖由 chung201 於 2007-6-28 03:39 AM 發表

haha...c-hing....u think too much la
anyway, thanks for your advice:smile_30:
師兄,其實你本質並不壞, 只是人太單純和太自我中心,
唔啱聽嘅意見和忠告, 你眞係可以一句都聽唔入耳,
每每以反駁去拒絕接收和分析呢D訊息.

我嘅出現, 俾師兄嘅感覺, 可能係同你"師父"有種對立嘅
関係. 其實我對你"師父"並無半點偏見, 某程度上
我幾欣賞佢幫其它巴打嘅熱心, 同埋其獨特嘅個人風格.
只是欣賞歸欣賞, 小弟並不百分百認同佢做事嘅作風,
所以做就左一D同"師父"不一樣的聲音.

呢D不一樣嘅聲音, 對於曾受過"師父"幫助,或純粉絲
嘅師兄嚟講, 當然係非常反感, 討伐之聲此起彼落.
但唔緊要, 只要仲有師兄覺得我講野並唔係純綷超低能勁攪笑,
mood到時我都會繼續留言.

呢一個moment我只想講: 你並唔適合玩呢個遊戲.

引用:
原帖由 好色仙人自來也 於 2007-6-29 12:54 AM 發表

師兄,其實你本質並不壞, 只是人太單純和太自我中心,
唔啱聽嘅意見和忠告, 你眞係可以一句都聽唔入耳,
每每以反駁去拒絕接收和分析呢D訊息.

我嘅出現, 俾師兄嘅感覺 ...
仙人兄...我諗你攪錯la...:smile_39:
你單憑我幾段留言就斷定我本質係點...言之過早la:smile_40:
每個人o既意見我都會去分析...仙人兄唔使太擔心
只不過你知道o既並非事實o既全部...得出o既結論自然會有偏差
我並唔係只聽好說話...莫非你想我每日留言講我o既心路歷程
第一,我冇咁多時間打咁大段野
第二,有好多事情我唔打算公開或者分享
所以如果仙人兄覺得我反駁緊你o既意見....希望你見諒
因為我唔想唔回覆你...但係又唔可以講得太多:smile_44:
因此會出現冇解釋原因o既反駁...可能因為咁而令你誤會la

如果換o左係我....我唔會決定其他c-hing適唔適合玩呢個遊戲
的確有o的條件係必需俱備...但呢個世界o既可愛之處就係變幻莫測
只有時間會話俾你知適唔適合
再者,我唔覺得係一場遊戲

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆