上一頁下一頁
發新話題

繼U-Right,合俊後,泰林電器都倒閉了,真的要減少北上消費,積谷防飢

收藏  |  訂閱
48  2.6k

引用:
原帖由 jaco8888 於 2008-10-17 06:40 PM 發表 查看引用來源
林電器都倒閉了,經濟環境怎道變壞,真的要減少北上消費,積谷防飢
咁不如唔去好過

咁既環境,都系唔返香港囉,港鐵咁貴!

回覆 20# 的帖子

I don't think so . In SZ go to cinema is RMB 60 per one . In HK just $ 45 per .HK is cheapter than SZ .:smile_03:

引用:
原帖由 charlesd71 於 2008-10-17 08:33 PM 發表 查看引用來源
你積谷防飢, 我食米你個份
you are a richman I guess :smile_45:

引用:
原帖由 大色狼 於 2008-10-18 12:45 AM 發表

2)宜家唔玩, 遲D 玩點會仲貴? 經濟唔好, 唔係減價咩:smile_41:
3) 人仔宜家 1:87.5 . 其實差唔多, 上面食飯坐車睇戲行街唔見得平過香港:smile_14:
2)你幾時見過大陸d夜場會減價呀, 除左有promotion過一排外, 咪又加價. (骨場除外)
3)睇下去邊度食啦, 桂林米粉,東門吉村牛肉丸,魚蛋, 你話香港幾錢呀. (香港d 原料咪又係大陸貨.. ). 如果驚食物安全架嘩.

引用:
原帖由 jaco8888 於 2008-10-17 18:40 發表 查看引用來源
林電器都倒閉了,經濟環境怎道變壞,真的要減少北上消費,積谷防飢
小弟覺得視乎你做邊行同搵幾多有無負擔啦. 再者上去洗幾多. 自己話事. 無人叫你上去做大爺架. 好似小弟上去玩都係洗五六百又唔係成日上應該無問題既

agree 
引用:
原帖由 大色狼 於 2008-10-18 12:45 AM 發表 查看引用來源

2)宜家唔玩, 遲D 玩點會仲貴? 經濟唔好, 唔係減價咩:smile_41:
3) 人仔宜家 1:87.5 . 其實差唔多, 上面食飯坐車睇戲行街唔見得平過香港:smile_14:

積谷防飢減少北上消費, :smile_46: 師兄怕唔怕會谷精上腦.

回覆 1# 的帖子

經濟環境變壞...好多人都會少啲上去 ....

開門七件事,吃喝玩樂嫖蕩吹

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆