上一頁下一頁
發新話題

沈船沈到無得救:我和她在深圳的故事(Update #183)(中轉站決定:信心動搖)

收藏  |  訂閱
593  46.5k

引用:
原帖由 9394228 於 2010-1-22 03:19 PM 發表 查看引用來源

見你咁煩,一個月友只搵兩皮野,又要有面落台扮情性,下面比個最有建設性既建議同見釋比你,應該唔洗用你一個月人工。

買份保險(危疾同壽險),保單受益人係你條女同你老母,之後去泰國環保中出女女,有左AIDS咪 ...
我又唔識你,就算我要面,又可以對你有什麼影響?

引用:
原帖由 wwkin216 於 2010-1-22 07:41 PM 發表
都唔明點解你要禁勞氣。我唔同你,你係管理層,但你不在其位者不知其困難處,我無你禁有貨

我勞氣係因為見到你呢一代後生仔,痛心疾首點解香港呢一代D男人會變成O甘;你梗唔同我啦,我中五已經唔使屋企人養,幫人補習供自己讀完大學;十幾年來試過做生意欠幾十粒,不過從冇一個月冇比錢父母;最灰成副身家只有1千銀過一個月;試過一年十二個月都係用 $3,000銀;而家有家有室有老婆,仲讀緊個MBA;我都出去玩,溝女、沉船、包女,咩都試過,不過冇佔過一條女一晚便宜;我喜歡一條女,會盡心去喜歡,珍惜每一次相聚,都會開心;就算D 女要離開,我幾唔捨得,我會祝福佢;唔係有冇錢有冇條件,係你冇呢份胸襟,就唔好去溝女影衰港男!!  你最O岩係呢一句,我點同你呀?!

引用:
原帖由 haecohaeco 於 2010-1-22 06:40 PM 發表 查看引用來源
我淨係識插d心術不正,假仁假義?賤精,
你唔駛求我,你去求條囡,同你分手飛鳩你
好來好去,當發一埸夢,你跟本無資格愛人,
我以後都唔插你,你好自為之,等天修
ok,些些你

[quote]原帖由 wwkin216 於 2010-1-22 07:41 PM 發表
都唔明點解你要禁勞氣。我唔同你,你係管理層,但你不在其位者不知其困難處,我無你禁有貨

如果好似你甘講好多人都吾駛拍拖結婚.

師兄, 其實講黎講去你都只係顧住你自己, 無考慮過你未婚妻既感受.
用一大套歪理黎自圓其說, 令自己容易落台好過d.
令人相信你已經盡力去愛佢, 只不過生活所迫無奈放棄.

吾明白點解你去逃避而吾去解決困難......

北上拍拖結婚係好實際, 樣樣都講錢. 少個仙都吾得, 你無可能吾知道吾明白.
而佢吾做夜場改上白班可能會出現既問題, 你無可能吾知.
佢需要好實在既情感同經濟支持渡過尼個轉營期, 你無可能吾知.
假如你樣樣都吾知而因為一時開心而迫娼為良,
你真係要好好反醒同面壁思過.  
諗下乜嘢叫做"愛", 乜嘢叫做"自私".

你係一個溫室長大, 從未受過風吹雨打.
老實講你吾適合北上尋緣, 可能香港既女仔更加適合你.

讀書吾多程度有限,
可以用字用詞不當.
如有冒犯之處敬請原諒.

引用:
原帖由 Jyuzo 於 2010-1-22 08:04 PM 發表 查看引用來源

將來o既事大家都唔會知... 就算你搵個有錢女做老婆.. 都難保佢將來會破產.. 變成你o既負累... 你諗清楚你想點仲好啦.. 想一齊的話你要包容哂佢所有野.. 包括佢以前係雞呢個事實... 及將來佢係一個負累...

不過 ...
如果我地真係要分開,我做唔出你講既禁樣一蚊都唔俾

感覺上你好自作多情

引用:
原帖由 funnymissu 於 2010-1-22 08:52 PM 發表 查看引用來源
其實好多師兄 都是想表達 叫你早些放手,兩個人將來都好過
是冇惡意

我同你既處景有些少相同, 我成日同佢講我唔係一個有錢人,
依家養得起你遮, 唔擔保之後可以, 叫佢如搵到個好 就離開我,
其實都唔係真心想佢 ...
師兄,我覺得你既做法對我可能都Work…

繼續捧場

引用:
原帖由 wwkin216 於 2010-1-22 09:12 PM 發表 查看引用來源
如果我地真係要分開,我做唔出你講既禁樣一蚊都唔俾

哦.. 我覺得比8千不如唔好比.. 比得少... 你又肉撚酸... 比得多.. 你又唔捨得... 唔比係最好.. :smile_38:

引用:
原帖由 gofreego 於 2010-1-22 08:58 PM 發表 查看引用來源

我勞氣係因為見到你呢一代後生仔,痛心疾首點解香港呢一代D男人會變成O甘;你梗唔同我啦,我中五已經唔使屋企人養,幫人補習供自己讀完大學;十幾年來試過做生意欠幾十粒,不過從冇一個月冇比錢父母;最灰成副身 ...
我中六開始未試過問屋企人拿錢,出黎打工禁耐,就算而家養埋條女,亦每個月俾足老豆老母,唔係你呢D六十後七十後先捱過苦既。不過我欣賞你既胸襟,我會好好學習

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆