上一頁下一頁
發新話題

沈船沈到無得救:我和她在深圳的故事(Update #183)(中轉站決定:信心動搖)

收藏  |  訂閱
593  46.4k

引用:
原帖由 星期五情人 於 2010-1-22 01:40 AM 發表 查看引用來源
將來債台高築 , 乜你無想過收入會增加的 , 成世都係果二皮人工 , 現時大學生思想咁利害的.......苯 .唉.......... ! 香港人照顧個家.做二份工大有人在 . 睇你有無心去做.
條女一個月用得果5k, 甘就話會債台高築.
返香港自己打飛機吧啦.
唔好系香港溝女呀, 我怕你死得仲快. :smile_45:

引用:
原帖由 香港代表隊 於 2010-1-21 11:40 PM 發表 查看引用來源
跟本你一開始就係當人玩具 , 乜春學白話 , 番白班 , 搵埋錢你使好唔好 , 咁你學唔學到講國語呀 , 掉唔番轉呀 , 玩弄完閃時還扮正人君子 , PK !   
完全同意
我跟她九個月都未說過白話
改自前美國總統JFK的名言
Don't ask what the girl can do for you, ask what you can do for your  girl.

引用:
原帖由 wwkin216 於 2010-1-21 05:20 PM 發表 查看引用來源
SMS內容如下:

佢:因為我不聰明,我沒有和你一起努力,更沒有自己既生活能力,我不是你心中想找的人…你已經選擇了放棄!因為你不想過這種生活,這是你的決定。而我,也要面對我的生活,我要生存。我還要治病,… ...
c-hing 看了她給你的回覆, 亦看了其他c-hing的回覆.
1. 最聰明的決定應該是 quit 的了.(以後你會知道是對的了)
    你是愛她, 所以看不到其實她對你在軟硬兼施.
    軟 : 她說有病
    硬 : 她說沒錢要上夜班.
    但我幾肯定她有儲蓄的, 亦不會很少 (30k at least)
2. 你自已要清楚自已目的(要求), 定下自已底線.
3. 很多 c-hing 說每月幾多多$$, 她只是你女友,
    試問在h.k.她的年紀沒什麼學歷, 又可以賺多少$/月呀,
    男友又要每月俾錢呀.
    結論 : 其他c-hing果條數係當佢二奶,
              包佢玩下無手尾跟, $$當然要多d啦,
              若真係想結婚的話, 錢要給, 夠用就好了.

引用:
原帖由 gofreego 於 2010-1-22 01:01 AM 發表 查看引用來源
見微知著:怕辛苦,宿骨,無承擔,貪小便宜,冇遠見,優悠寡斷,計較,小氣,唔怪得香港呢十年D競爭力都係O甘跌,咪係你呢D大學生LOR... ...
:smile_o12:

引用:
原帖由 gofreego 於 2010-1-22 01:01 發表 查看引用來源
收皮啦,樓主... 仲話自己讀過書,搵2皮一個月,你寫O既時侯一定係覺得自己好撚好條件定喇,如果唔係唔會成件事都覺得係條女O既問題,又唔想O下要溝條女,拎幾皮出來都冇,人地跟你O甘耐,分手都係比8千人,仲要懶淒 ...
十分贊同c hing所言,呢條cheap精,當初扮哂救世主,拯救囡囡脫
離歡埸,俾囡囡一個幻想,而家玩厭咗,每月攞四五千出來覺得肉赤,
於是,諸多藉口飛人,故意出貼子,等人認同佢嘅決定,死賤精:smile_o02:

其實喺大陸玩女包女,玩厭就走啦,好平常,但就唔駛搵埋啲CHEAP CHEAP藉口囉,令人覺得樓主既虛偽又CHEAP到痺!

引用:
原帖由 haecohaeco 於 2010-1-22 10:34 AM 發表 查看引用來源

十分贊同c hing所言,呢條cheap精,當初扮哂救世主,拯救囡囡脫
離歡埸,俾囡囡一個幻想,而家玩厭咗,每月攞四五千出來覺得肉赤,
於是,諸多藉口飛人,故意出貼子,等人認同佢嘅決定,死賤精:smile_o02 ...
他仍然當佢條女係G,所以一生都放不低,這樣的心結解不開。
Day 1 你已經知道她的出身。
其實我都幾難接受自己條女是k場出身,所以今天我仍然當自己是熟客,每次見面有比錢,可能不是愛,是一種情。

引用:
原帖由 haecohaeco 於 2010-1-22 10:34 AM 發表 查看引用來源

於是,諸多藉口飛人,故意出貼子,等人認同佢嘅決定,死賤精:smile_o02 ...
最神聖係你,仲叫我將條女讓俾你,你有病,明架la

引用:
原帖由 wwkin216 於 2010-1-22 11:21 AM 發表 查看引用來源
最神聖係你,仲叫我將條女讓俾你,你有病,明架la

你都將自己條女當雞啦,
養比人有咩所謂??? :smile_30:

你養唔掂大把師兄養得掂.
再唔系既咪當打散當快餐囉.
條女到時又搵到錢, 幫你供埋層樓都仲得呀.

一家便宜兩家著, 諗得過呀.

引用:
原帖由 KevinPo 於 2010-1-22 08:47 AM 發表 查看引用來源

vanvanv 只系話識條甘既女姐.

你有時間去人人樂走一轉, 睇下邊個岩你心意就上啦.

P.S.: 系做長工果班, 吾系 promotor, 我相信你無一個會揀得落手. :smile_30:
係呀,識得架咋,冇野做你地都去走一轉啦,可能有意外收獲呢 :smile_30:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆