上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  445.1k

手術後5個星期嘅今日,再去覆診。醫生話一切順利,只係仲有少少水腫,唔算嚴重,慢慢等佢自己散就得。

但係我話啲線甩極都甩唔晒(尤其係下面),有啲'哽'住。佢就話人人進度唔同,如果唔舒服可以幫我拆咗佢,我話好吖。

點知原來拆線先係最'甘',只係2-3分鐘,但有幾吓我真係痛到嗌同標眼水!(姑娘真係幾好,佢喺旁邊話仲有兩三條就得喇!)

拆完有少許血水但就成個人輕鬆晒,我諗過多一日就可以完全冇事喇!

請問係政府醫院邊個部門可以割包皮??

各位我24/9(星期四) 8:00a.m.做咗,是全身麻醉的,不過麻醉師話會加做局部,醒咗會吾痛‧全身打係手臂,仲會訓著埋‧
醒咗已經上了房,一D都吾痛,護士定時給我止痛藥和抭生素,昨晚太悶還行出街買嘢食,回病房醫生剛到開了瞓覺藥俾我瞓醒可自行出院,
回家可自行換沙布,30/9覆診,而家暫時未痛,希望吾會痛啦‧

各位 ching 我想問下我係月頭做咗激光, 依家都大約 3 星期, 唔知可唔以用花灑冲洗 jj ? 因為我依家重用緊紗布每日卷住, 每次都見到有少少暗紅色黏住紗布上 (可能係 d 血漬, 但唔多).
另外重想問 d 做完激光的 ching, 幾時先可以完完 全全好番哂, 即係可以正常性交 & 同埋大約幾時可以浸浴? 7 星期後可以浸温泉嗎?
thanks~

回覆 294# 的帖子

我第二個星期開始沖花灑,到大概第三個星期頭開始唔包任何紗布。係會痕一段時間,但呢個係必經階段,有啲師兄好得快啲,我就大約要過多兩個星期才習慣。尋日拆埋剩低啲線,而家差不多完全好返,只係仲有少少水腫,同埋兩截色 - 呢個當然有排先變正常。
詳情你可以睇吓我之前啲post。

CHING D線大約幾耐先溶,另想問下有冇方法令D線快D溶

唉! 冇得打飛機真係好辛苦呀~~~一個月點捱呀:smile_42:

引用:
原帖由 mik56789 於 2009-9-22 06:51 PM 發表 查看引用來源
係唔係自慰射出就係冇事?
你感覺係射出黎就ok
唔係逐滴咁出果隻

回覆 296# 的帖子

有人話兩三個星期,亦有人要一個月,而我就五個星期都未溶晒。所以最後都係覆診時搵醫生幫我拆晒佢,真係幾痛,但係我諗都係值得嘅。
其實我已經成日沖暖水涼,同埋試過浸浴,都好似冇乜幫助。

今日係手術後第三天,一早起床發覺JJ很腫,比昨天還要腫,不過吾知點解JJ的沙布在已不在JJ上但又痛,如果今天起不再包沙布的話是否太進取呢? :smile_41:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆