上一頁下一頁
發新話題

急急急~朋友被捉了

收藏  |  訂閱
362  60.6k

引用:
原帖由 頂李個費~老費 於 2009-6-24 12:06 PM 發表 查看引用來源

邊間看守所先:smile_38: :smile_38: ......唔好老作
師兄..詳情既野我真係唔係好知..因為之後都係佢屋企人搞既..我無老作...我想問每間既看守所都有唔同既轉單人倉程序嗎??

引用:
原帖由 98607077 於 2009-6-24 12:09 PM 發表 查看引用來源

師兄..詳情既野我真係唔係好知..因為之後都係佢屋企人搞既..我無老作...我想問每間既看守所都有唔同既轉單人倉程序嗎??
PM 左你

引用:
原帖由 1588 於 2009-6-24 12:01 PM 發表 查看引用來源

照計個半鐘乜機到打完喇:smile_41:
仲有如果真係推淋巴係會痛架:smile_14:
會痛架

引用:
原帖由 98607077 於 2009-6-22 09:38 AM 發表 查看引用來源
琴日一同7人..去左娛樂x母到按摩...咁我其中有一個朋友選擇了他們的推淋巴的按摩套餐..於是佢就係我們格離既房~~.但突然間有便衣公安查牌~跟住就把他捉左去派出所...到而家都未放返出黎....唉..有無ching可以話我知會 ...
你個朋友真係慘:smile_27:

你個fd唔好彩,因為x母早幾日班保安仔係門口無端端打人,上曬電視!公安呢排點會唔做野,唔拉下人交數咩!

本人無上大陸治遊習慣,抱歉幫唔到貴友!

但卻令我想起,以前在香港和台灣,都曾遇到過的查牌經歷。

在台灣那次,與彼邦同事喝花酒,警察查牌好大陣仗,最記得孭長槍,都幾粗魯,查完我的旅遊証件,用我聽不懂的閩南話咕噥幾句便罷。反而我坐的囡囡飲大左,駁警察嘴,當場被摑了幾下耳光,還要媽媽生進來賠罪。擾攘一番收隊,酒繼續飲。還記得那台女叫百合,阿里山姑娘,幾分似陳水扁千金。當晚她還用電單車車我去她住處,讓我慰藉。

在港果次,啱啱攪掂無耐,KEEPER 打電話入黎畀囡囡,話差人查牌,叫即出房,無人撞入黎。出到大堂,阿 SIR 查身分證,問下做咩野,就叫我走。我仲傻下傻下想畀錢 KEEPER,KEEPER 擰頭,差人都
笑。無端端食左個免費餐。記得間場近太子,叫海翠,做四五味都好後生,而家冇咯,間場都變成自由行賓館。

大陸响懲治方面,真係好唔掂!

引用:
原帖由 98607077 於 2009-6-22 09:44 AM 發表 查看引用來源
nonono...我在便衣到場係見過他的..佢著住褲子的...
通常便衣公安查房、入房時会有照像機、照了相片!

c兄, 朋友救反出黎未呀~~~:smile_14: :smile_38:

good luck to both you and your friend la....:smile_39:

引用:
原帖由 whwhfun 於 2009-6-24 02:23 PM 發表 查看引用來源
c兄, 朋友救反出黎未呀~~~:smile_14: :smile_38:
朋友已確定了需要拘留15天了...唉

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆