上一頁下一頁
發新話題

沈船沈到無得救:我和她在深圳的故事(Update #183)(中轉站決定:信心動搖)

收藏  |  訂閱
593  46.4k

引用:
原帖由 wwkin216 於 2010-1-21 22:46 發表 查看引用來源
謝!我一有時間會慢慢睇!

睇完咪覺得你自己好撚cheap賤

引用:
原帖由 vanvanv 於 2010-1-21 10:43 AM 發表 查看引用來源
"加上新年佢又想佢媽過來深圳,機票同玩樂果D又要我出(請見諒我作為香港人覺得呢樣比較難接受,縱使果度唔係好多,係心態問題)…"  你冇野呀, 過年好重要架, 佢屋企仲要得佢一粒女, 你有冇聽過一首歌叫"有錢沒錢回家 ...
你講既第一點我可以認同,但係你講既第2點,其實如果你有留意既,我係話大概上年八月果時,要佢住埋一齊之前,最基本要有份白班同識白話,足足係半年時間…禁樣真係好過份咩?我都唔係話要佢即刻做到

引用:
原帖由 Pop_guy 於 2010-1-21 11:52 AM 發表 查看引用來源
Ching又要馬兒好,又要馬兒不吃草,邊有咁筍既野。你鍾意得大陸女仔就係貪佢比香港女仔溫柔同純,但通常都學歷低,無港女咁獨立搵咁多錢;如果大陸女仔又靚又溫柔又識搵錢就係佢揀你,唔係你揀佢。ching如果係真心鐘 ...
“人地一生幸福俾左我”…禁師兄又點睇其他師兄所提出既“只想找長期飯票理論”…?

引用:
原帖由 wwkin216 於 2010-1-21 10:59 PM 發表 查看引用來源
你講既第一點我可以認同,但係你講既第2點,其實如果你有留意既,我係話大概上年八月果時,要佢住埋一齊之前,最基本要有份白班同識白話,足足係半年時間…禁樣真係好過份咩?我都唔係話要佢即刻做到

http:// ...
你媽媽會不會因你沒工作,
沒給家用而不認你?
你根本不明白什麽是"愛"!!!!!!:smile_o02:

Ching, 既然明知係死結, 放手吧! 好明白你的心情, 不過你試想想, 你再唔放手, 就只係浪費佢既青春和時間, 佢唔同你, 佢冇學歷, 冇工作技能, 不如祝福早日揾到個好男人, 養得起佢的啦!  

順便講吓, 大6好似規定子女一定要供養父母的!  跟HK唔同....!  所以娶佢就有責任幫手照顧佢爸媽!:smile_o13:

引用:
原帖由 上田健太郎 於 2010-1-21 12:35 PM 發表 查看引用來源
其實好多外地人在深圳打工人個月既開支連租唔超過2千,樓主你用到4至5千算係高消費,佢同你拍拖之後就唔做野,甘對樓主你係好大負擔,但如果佢做野又唔做正行,做歡場,呢種女子出路只有2個,一係揾到個有錢人,一個做 ...
“結婚係通過男女雙方一起努力”…但係大陸人既觀念就一定係男既一定要努力去揹起一頭家同養起個老婆,死未?

引用:
原帖由 wwkin216 於 2010-1-21 10:59 PM 發表 查看引用來源

http:// ...
咁係咪佢而家識講白話又有份工返日班搵一千幾佰就OK先? 多佢果一千幾佰你就有錢儲??

結果咪一樣, 問題係你根本唔想去承擔, 因為會影響你既生活質數嘛.

你重想討論乜者? 你都覺得無可能應付將來既生活, 咪閃人咯.
如果你係咁大決心同佢一齊就唔會上黎問啦, 晒9氣.

引用:
原帖由 wwkin216 於 2010-1-21 11:15 PM 發表 查看引用來源
“結婚係通過男女雙方一起努力”…但係大陸人既觀念就一定係男既一定要努力去揹起一頭家同養起個老婆,死未?

係大陸;
如果條女當你係一家人,
你無能力,
佢一樣會想辨法養你,
不像你......:smile_o02:

引用:
原帖由 keithlck 於 2010-1-21 01:26 PM 發表 查看引用來源
其實說到底....師兄只係覺得得佢一個搵錢.....而佢條女就唔駛做....正所謂又食又拎.......大佬呀.......當初媾既時候都知架啦......而家想搵一個堂而皇之既借口.....去飛條女.....
我同你情況差唔多......我喺 ...
我當初一齊既時候,邊有想呢樣呢…果時佢都話勉強搵得到,到唔做夜場果時又應承過我找白班…

引用:
原帖由 wwkin216 於 2010-1-21 11:20 PM 發表 查看引用來源
我當初一齊既時候,邊有想呢樣呢…果時佢都話勉強搵得到,到唔做夜場果時又應承過我找白班…

吾通將來你老婆無工做就要同佢離婚?:smile_o10:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆