上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 8

收藏  |  訂閱
1.5k  104.2k

引用:
原帖由 unhappygirl123 於 2009-5-8 19:37 發表
想問下你地會唔會有衝動想同囡囡結婚呢?  因我男朋友而家就尼沉到想同佢結婚~
有時鍾意一個人系唔講任何野:smile_39:
愛就愛真系好實在

引用:
原帖由 unhappygirl123 於 2009-5-8 07:37 PM 發表 查看引用來源
想問下你地會唔會有衝動想同囡囡結婚呢?  因我男朋友而家就尼沉到想同佢結婚~
打算結婚中

引用:
原帖由 ragnarok 於 2009-5-8 06:52 PM 發表 查看引用來源
我同佢講我可以幫佢還一部份(小弟唔係好有錢,但亦都唔係窮人),佢就講”你有想过你帮我得后果吗?不是一点点,是十几万 ”,”你就没想过我会是骗你?外面很多这样的”.最後講好心煩,唔想再講依個話題.
.....只要師兄是無怨無悔......心甘情願的向她付出.......真假問題又有何重要呢......重點是....你的快樂.....是要源自你對她的付出......而不是你對她的付出.....期望可以換取到....任何型式.....她對你的愛......否則....這只是另一種型式的交易罷了..........認清這點後.......做你認為是對的事吧......祝你們相處愉快.......

引用:
原帖由 sakaiizumi 於 2009-5-8 01:23 AM 發表 查看引用來源

認識一個女人係從日常生活小事開始. 多花時間認識佢既為人, 了解更多佢既內心世界, 觀察佢既生活習慣同待人處世既態度. 自己多做分析同判斷. 至於床上運動可以避免就避免, 會影響你既判斷力.
.....非常認同師兄見解......但認為.....這只適用於在 "正常社交" 的情況下......在一個 "不道德交易" 中所認識的情況下.......我個人就認為並不是很適用了........

當係識個大陸嘅女朋友(普通個隻)咪算囉!:smile_30:

引用:
原帖由 goodlife 於 2009-5-7 07:58 PM 發表 查看引用來源

我其實覺得佢仲鐘意以前果個
佢地分手既原因係因為佢覺得個男仔俾唔到將來佢
而且佢d朋友話佢地分手果時,個女仔仲係鐘意個男仔:smile_39:
好多香港的男人都有此通病,一係個男人搵錢少...一係就吊兒郎當,沒計劃(尤其係講結婚),拖得就拖,到個女仔出到聲先去做,有啲可能唔做tim,另外仲有的係,個男人拍拖耐左,開始覺得悶和厭倦,個時連結婚的想法都放在一二邊了......從種種行為所見......如果你係個女仔......你會點諗......就算真係鍾意咁又點......個女仔最終都係想有將來(同個男人結婚生仔)...........

引用:
原帖由 goodlife 於 2009-5-7 07:59 PM 發表 查看引用來源

係呀,果時真係唔識諗,
所以第二次咪醒d囉
有好多嘢係要自己親身經歷才會知道既......:smile_15:

引用:
原帖由 goodlife 於 2009-5-7 08:02 PM 發表 查看引用來源

this is professional:smile_38:
聽依位ching講無錯咖喇
唔好咁講,我都係新手,大家研究吓啫...:smile_35:

引用:
原帖由 kinghong02 於 2009-5-7 11:20 PM 發表 查看引用來源

當我擁有你的那一天起
整個身體圍繞你的氣息
相偎相依你是唯一
彼此承諾共度風雨

當你擁有他的那一刻起
心被撕列印刻你的痕跡
怎樣還原你的美麗
要我埋葬這份記憶

你把愛分成了不同比例
誰 ...
師兄,你原本是獨資......現在變成小股東......:smile_39:

引用:
原帖由 ragnarok 於 2009-5-8 06:52 PM 發表 查看引用來源
琴日好忙,無睇番啲回應.首先要多謝各位意見,尤其係龍虎亂舞兄和sakaiizumi兄,真的很中肯.

無錯,你地可能唔信.我好耐無去佢個埸搵佢,同佢出街亦都無上床.我唔想俾一個印象佢我只係爲咗 ...
十幾萬唔係一個小數目......師兄要好好想清楚......

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆