上一頁下一頁
發新話題

13年的點滴 (UPDATED 27/DEC P.179 #2677)

收藏  |  訂閱
2.7k  632.4k

引用:
原帖由 Alden72123 於 2013-12-17 10:41 AM 發表 查看引用來源

這個世界沒有酒量勁的人, 只有沒想到醉死的人.....................:smile_27:
誘發心臟病發,哈哈

引用:
原帖由 阿晴0312 於 2013-12-17 10:44 AM 發表 查看引用來源

所以叫你飲熱茶,等你回魂

熱茶解不了酒氣的呀................:smile_27:

引用:
原帖由 Alden72123 於 2013-12-17 10:52 AM 發表 查看引用來源

熱茶解不了酒氣的呀................:smile_27:
熱薑🍵,可暖身

引用:
原帖由 Tiramisubb 於 2013-12-17 10:10 AM 發表 查看引用來源

專心工作嘅男人,係好吸引㗎,不過可能你唔知啫,好似我咁,已經比你。。。。。。遍文吸引住

很多女孩子都這樣說:smile_o06:

引用:
原帖由 cdrom68 於 2013-12-17 09:24 AM 發表 查看引用來源

所以如果在香港, 老頂叫我食飯又知一定有酒的話, 我死人都駕車去, 多數可避過一打劫.

在我而言, 酒是開心飲的, 不是應酬飲的..
Agree! 開心飲,如錦上添花; 不開心時飲又如雪中送炭;為應酬飲,幾好的酒也顯得冇味。

引用:
原帖由 Alden72123 於 2013-12-17 10:31 AM 發表 查看引用來源

一聽之下, 我覺得是"昨晚世界終結時"..........................:smile_27:
証明你真是飲到三魂唔見七魄,小心上路.

溝酒飲我一定死得*~*

當晚, 好辛苦從新做過份PRESENTATION, 第二朝一早再約客, 嘗試睇下有無轉機, 好幸運比我約到當日下午再做一次. 客人對我新一份PRESENTATION出來效果未算滿意, 但起碼初步接受, 我終於可以鬆一口氣.

返到APARTMENT, 係情緒放鬆下, 個腦終於可以安靜落來, 無之前咁緊張. 頭腦一有空間, 自然又會糊思亂想. 唔知點解果一想起P, 想起同佢一點一滴......(唔知呢一刻, 佢做緊什麼呢???) 掛住一個人, 好自然會引發連鎖反應. 當時天落住細雨, 我覺得好寂寞, 所以當時我做左個決定, 就係約A, 我打左比佢 :-

我 : 是我, 下班了沒?
A : 我呀! 未啦, 今天可能要晚點下班, 怎麼啦? 你的PRESENTATION怎麼樣?
我 : 還好, 基本上客戶接受提案, 但有些點還是要更改
A : 那很正常啦, 客人都這樣, 那什麼時候要再交
我 : 初步談好了, 我回港後再修改. 下次來再給他們LAYOUT就是
A : 那你什麼時候走?
我 : 我就隔天, 週日回去, 下週四再過來
A : 那還有時間, 你應該可以攪定! 對啦, 找我幹嗎?
我 : 還你LAPTOP, 順道約你吃飯
A : 要晚點呢! 可能要到9點呢, 你或是晚一點先來公司找我囉, 反正LAPTOP我放公司
我 : OK! 那我等一下先來找你.

收左線之後, 我思想竟然從思念P轉到去A身上(男人.........), 我想起佢果次係CLUBBING時, 那在舞池中起舞的畫面..............! 都係沖個涼, 換件衫先. 今晚我有點刻意打扮, 好自然古龍水都噴多左.......哈哈! 去到A公司, 已經就快9點. 佢仍未完成手頭上工作, 我坐左係RECEPTION出面, 離遠望入A間房, 見到佢好專心同人開緊會, 我眼中覺得佢同平日好唔同. 終於佢都收工啦, 大家研究之下, 決定返去信義區食晚飯, 之後佢約左朋友去HAPPY FRIDAY NIGHT.....

去到餐廳, 我地點左菜同一枝紅酒, 就開始左話題 :-
我 : 敬你的, 謝謝你幫我
A : 敬我那麼嚴重, 不用謝啦, 少意思 (佢邊個邊微笑, 個笑容好性感)
我 : 在我工作上, 從來沒有女生可以幫上忙
A : 我只是借你LAPTOP吧
我 : 還有你昨晚的IDEA, 我才想通一些地方
A : 那是你的能力, 我也只是隨便的給點意見
我 : 你有的是能力啦, 我們正在開發台灣, 或許有機會, 你來幫我們的忙吧
A : 那麼看得起我, 我才不要跟你共事
我 : 怎說?
A : 我是一個看前方的人, 我要有將來, 跟在你之下, 我可看不出有出頭天
我 : 你這樣是在跨我嗎? (佢把口, 叻過我...........)
A : 再說吧, 到那一天, 你再告訴我 (佢望出窗, 係夜色燈光下, 佢的確好吸引.......)
我 : 台灣你比我熟, 相信你會能幫上忙 (其實我咁講, 有一半出自私心........)
A : 說不定, 我也不想待在台灣
我 : 你想去那?
A : 沒想到, 就是覺得台灣發展空間有限........
我 : 好啦, 再說吧這個, 我們不要談工作啦, 大家都放鬆點
A : 對啦, 你一直東奔西跑工作, 怎麼很少聽你說你太太
我 : 工作上, 跟她沒聯帶關係, 所以就比較少提起.
A : 你沒跟她談你的工作? 還是出了什麼問題?
我 : 沒什麼問題呀, 都結婚十年了, 生活都是一樣, 跟她談起, 也解決不了我面對的問題呀
A : 你們男人就是這樣
我 : 天意吧! 怎樣也好, 關係還是保持就是 (的確我絕少去提家庭)
A : 關係好, 那你還到處.......那個 (佢個樣講時變得好古惑)
我 : 對啦, 我是壞人, OK? 那個沒有答案的呀
A : 對! 你就是壞人, 沒錯. 反正我也是壞人, 哈哈..........
我 : 你怎麼壞, 在那方面壞?
A : (佢無答我, 只係望住我奸笑, 但係果刻我比佢吸引住)

大家好開心有傾有講, 享受一餐晚飯, 最後一共開左兩枝酒. 的確酒精係會增加人的思想轉動, 亦會增加感情慾望, 更什者......會使人放棄武裝及防護. 飯後, 我本想回酒店休息, 但最終難敵A的熱誠 (自己想去就去啦, 扮咩搵籍口呀........), 我決定跟佢去CLUBBING, 再一次去那放任既地方, 去到會場時, 門口已很熱鬧, 滿街都係等進場既人, 佢打電話比佢朋友, 原來又已經安排左包廂, 我隨佢身後步入這個使人墮落的地方, 入面好多人, 好迫, 我跟係佢身後面, 此時, 佢伸手拖住我.......................待續!

引用:
原帖由 阿晴0312 於 2013-12-17 10:40 AM 發表 查看引用來源

後悔太遲了。。。

只能怪自己, 不應有後悔.............

引用:
原帖由 阿晴0312 於 2013-12-17 10:59 AM 發表 查看引用來源

熱薑🍵,可暖身

噗左杯double expresso, 醒晒啦

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆