上一頁下一頁
發新話題

(至暈飯局版)~Discuss~ 足球隊 徵 靚女觀眾 & 啦啦隊~169

收藏  |  訂閱
750  8.0k

引用:
原帖由 朱大少 於 2009-1-20 03:28 PM 發表 查看引用來源

問你野又唔答人....:smile_13:
引用:
原帖由 朱大少 於 2009-1-20 02:52 PM 發表 查看引用來源
so far so good:smile_40: 但係未曉講野lor...:smile_13:
我覺得佢既進度比以前慢左lor.....你有無計??:smile_41: 佢好鬼八卦, 成日周圍走, 教佢abc又走去玩第二樣, 集中力好差.....:smile_39:
集中力差係咪你地細個個陣開得太多vcd or 電視佢睇吖???:smile_41:

一來你地縱佢, 其實有時要教佢定定地坐係度睇下書,你地有無教佢吖??

20090125(年三十)鄧梓峰
1000通州街白色衫
天文台預測得十度

billy-
dee-唔黎(過年前好%忙):smile_44:
man-到
jay-
大腸-唔黎
中越-
free-
奇-唔黎
長瀨-
基斯-

引用:
原帖由 fish999 於 2009-1-20 03:40 PM 發表 查看引用來源

集中力差係咪你地細個個陣開得太多vcd or 電視佢睇吖???:smile_41:

一來你地縱佢, 其實有時要教佢定定地坐係度睇下書,你地有無教佢吖??
我地食飯先比佢睇咋.....我地都有教佢坐定定睇書...不過佢太活躍lu......:smile_13: 即係我教得佢唔夠好啦:smile_39: 每次睇書應該幾耐??15-30分鐘??:smile_41:
有無d參考書籍睇下??:smile_41:有無d recommend既 schedule比我??

20090125(年三十)鄧梓峰
1000通州街白色衫
天文台預測得十度

billy-
dee-唔黎(過年前好%忙)
man-到
jay-
大腸-唔黎
中越-到
free-
奇-唔黎
長瀨-
基斯-

引用:
原帖由 朱大少 於 2009-1-20 15:49 發表 查看引用來源

我地食飯先比佢睇咋.....我地都有教佢坐定定睇書...不過佢太活躍lu......:smile_13: 即係我教得佢唔夠好啦:smile_39: 每次睇書應該幾耐??15-30分鐘??:smile_41:
有無d參考書籍睇下??:smile_41:
其實係咪應該用漸進式?! 即係初初五分鐘, 適應左就十分鐘, 適應左又再試下耐些少時間:smile_41:

引用:
原帖由 朱大少 於 2009-1-20 03:49 PM 發表 查看引用來源

有無d參考書籍睇下??:smile_41:有無d recommend既  ...
如果以佢年紀, 佢可以坐定定睇到15分鐘己經好好啦

其實唔好開咁多vcd or 電視個bb 睇, 第日學野專注力好差ga:smile_13:

其實個個小朋友都活躍, 我始終未見過豬女, 我又好難話比你聽佢係咪真係咁活躍law...:smile_13:

參考書籍........有好多, 不過其實真係個個小朋友唔同,
又可能由細到大你地教佢的模式有所影响都未定喎:smile_13:

引用:
原帖由 shizuka 於 2009-1-20 03:53 PM 發表 查看引用來源

其實係咪應該用漸進式?! 即係初初五分鐘, 適應左就十分鐘, 適應左又再試下耐些少時間:smile_41:
我都唔知, 可能我真係要整番個schedule比佢至得.....:smile_13:

引用:
原帖由 朱大少 於 2009-1-20 03:49 PM 發表 查看引用來源

有無d參考書籍睇下??:smile_41:有無d recommend既  ...
又可能你地講故事的方法唔夠吸引, 所以佢無心機聽, 其實係好多好多因素...........:smile_13:

引用:
原帖由 fish999 於 2009-1-20 03:56 PM 發表 查看引用來源

其實唔好開咁多vcd or 電視個bb 睇, 第日學野專注力好差ga:smile_13:

其實個個小朋友都活躍, 我始終未見過豬女, 我又好難話比你聽 ...
我明, 但下午係婆婆湊, 我未必控制到....:smile_44:
所以未要整個schedule比佢跟lor, 抑係整完我比你過目一下??:smile_41:
介紹一本參考書我睇下先啦, 一本可能已經要好耐至睇完架 睇唔夠一頁我可能已經sleep左

引用:
原帖由 fish999 於 2009-1-20 03:56 PM 發表 查看引用來源

其實個個小朋友都活躍, 我始終未見過豬女, 我又好難話比你聽 ...
2月1 號咪見到囉.....

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆