上一頁下一頁
發新話題

13年的點滴 (UPDATED 27/DEC P.179 #2677)

收藏  |  訂閱
2.7k  632.2k

引用:
原帖由 lonely閒人 於 2013-12-17 12:12 AM 發表 查看引用來源

有幾bad呢?

有次跟老細出去見大陸客,食飯嗰時,我知佢哋叫茅台飲。咁我趁大陸客行開個時,將杯入面啲茅台倒咗佢,然後倒涷水入杯,再用手指係杯邊搽少少白酒。點知比個大陸客識穿,死都要我飲三杯賠罪,結果同行嘅manager幫我飲咗兩杯,自己就飲一杯。唉,累街坊添……

引用:
原帖由 安安北鼻 於 2013-12-17 12:19 AM 發表 查看引用來源

有次跟老細出去見大陸客,食飯嗰時,我知佢哋叫茅台飲。咁我趁大陸客行開個時,將杯入面啲茅台倒咗佢,然後倒涷水入杯,再用手指係杯邊搽少少白酒。點知比個大陸客識穿,死都要我飲三杯賠 ...
識穿? 睇到有分別?

引用:
原帖由 安安北鼻 於 2013-12-17 12:07 AM 發表 查看引用來源

烈酒?茅台?二窩頭?
heheee... 一細杯茅台飲落去,即刻喉嚨燒著 :p

冇咁勁,  vodka, jin 啫.

引用:
原帖由 1223.bruce 於 2013-12-17 12:22 AM 發表 查看引用來源

識穿? 睇到有分別?
我都好想知佢點知!!我都諗唔明點解佢會知我倒咗啲酒!
我有個同事之前教過我係杯邊搽少少白酒,等個杯攞起都有啲酒味就得。唉,都比人識穿…

引用:
原帖由 安安北鼻 於 2013-12-17 12:28 AM 發表 查看引用來源

我都好想知佢點知!!我都諗唔明點解佢會知我倒咗啲酒!
我有個同事之前教過我係杯邊搽少少白酒,等個杯攞起都有啲酒味就得。唉,都比人識穿…

http://i1.hk/d/images/r10/mobile ...
可惜可惜, 女仔做呢行係蝕底啲, 唔知你練唔練到酒量呢?

引用:
原帖由 1223.bruce 於 2013-12-17 12:35 AM 發表 查看引用來源

可惜可惜, 女仔做呢行係蝕底啲, 唔知你練唔練到酒量呢?
嗯,我諗應酬飲酒好講意志力。我知自己差唔多,我就借機行出去飲兩杯水,行個圈再返入去。我次次跟老細出去都會有男同事,我一般都推佢哋出去擋酒先。嘿嘿(偷笑)…

引用:
原帖由 安安北鼻 於 2013-12-17 12:42 AM 發表 查看引用來源

嗯,我諗應酬飲酒好講意志力。我知自己差唔多,我就借機行出去飲兩杯水,行個圈再返入去。我次次跟老細出去都會有男同事,我一般都推佢哋出去擋酒先。嘿嘿(偷笑)…

http://i1.hk/d/images/r10/mobile ...
都係既, 男仔既作用就係頂酒和俾人隊. 呢啲工, 做唔長. :smile_27::smile_27::smile_42::smile_42:

引用:
原帖由 Alden72123 於 2013-12-16 05:41 PM 發表 查看引用來源
今天! 寒冷的天氣下, 飄著綿綿細雨, 人的思想走進了深處. 這刻的思想沒有前後, 也沒左右, 最怕的就是那份虛無.
沒有思想的寄託, 沒有言語的失落, 能做的就是獨坐,
我退縮於街一角, 惦記感情的段落, 或許人生終結 ...
煙濛濛雨濛濛,前麈往事虛如夢
仰望長空,清風吹散煙和夢
雨後見虹,鳥倦知還更珍重
情 依 舊,景 還 留,莫譲良辰一再溜
給你學友明日世界終結時
http://m.youtube.com/watch?v=_LAiehMZnCQ

大家早晨,小心冷親,出面好凍

引用:
原帖由 安安北鼻 於 2013-12-17 12:42 AM 發表 查看引用來源

所以如果在香港, 老頂叫我食飯又知一定有酒的話, 我死人都駕車去, 多數可避過一打劫.

在我而言, 酒是開心飲的, 不是應酬飲的..

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆