上一頁下一頁
發新話題

13年的點滴二 (UPDATED 21/JAN P.120 #1800)

收藏  |  訂閱
3.0k  134.2k

引用:
原帖由 lonely閒人 於 2013-12-31 09:07 AM 發表 查看引用來源
我要~~~水

男女都要水,嗌到口乾,hehe

見到A開門果時係著住成套套裝, 我有D愕然, 佢同平時見面唔同, 有笑容但無左擁抱, 佢招乎我入佢房, 我眼向佢房掃視, 枱頭上放左LAPTOP, 還有一D文件, 就咁睇唔似係旅行 :-

我 : 抱歉, 我有點晚
A : 沒關係, 我也是剛回來
我 : 嗯, 去SHOPPING? (呢個問題我係特登去問)
A : 我剛跟客戶見面回來.....
我 : 你是來工作?
A : 是呀! 不然呢!?
A : 對啦, 我今晚不能跟你吃飯, 我有約了
我 : 是呀!? 那麼突然...... (講真, 如果你係來工作, 同埋有約, 就應該先講清楚)
A : 我這次是來工作, 順道找你
我 : 對, 我們近來少了聯絡, 因為有點忙
A : 我明白呀, 所以我來之前都沒有先告訴你, 反正來了就給你打個電話 (佢一路講, 一路行入洗手間換衫同整理外表)
我 : 你什麼時候出去?
A : 我換好衣服就走, 如果你忙, 你先走吧, 我辦妥工作後再跟你聯絡
我 : 沒關係, 那麼我等你換好衣服, 一起走吧

其實, 我有想佢咁做用意係咩!? 自己又覺得, 可能最近我冷落左佢, 呢個態度係佢對我表達既不滿! 係走既時候, 我問佢呢次TRIP係香港幾耐, 佢答我4日, 主要係工作, 我嘗試去探討佢此行工作目的, 佢輕輕帶過, 無交代清楚, 就係佢落車前, 佢再一次講, 佢忙完先會搵我!

時間過得好快, 已經係A來香港既第三日, 過去兩日佢都無搵過我, 直到第三日旁晚, 佢先打電話比我, 約我食飯見面. 我去酒店接佢, 其實我有D掛住佢, 但佢交代左, 做完野會搵我, 所以我一直無打比佢. 係見面一刻, 我主動擁抱佢, 並且本能地送上深吻, 久別之後, 再一次擁抱呢個熟識身體, 我身體自然地出現本能反應, 我將雙手移到佢胸前, 輕輕搓揉佢雙峰, 想再進一步時....... :-

A : 我今天不方便啦.............
我 : 哦........ (我雙手停落來, 但係嘴巴仍想同佢繼續深吻)
A : 我們先出去吃飯吧
我 : 那好吧 (我強將自己冷靜落來)

我帶佢A去食日本料理, 我點左一枝清酒, 想同佢一齊飲, 但係佢話第二日早上有會要開, 唔飲 (點解今次我覺得佢咁奇怪!), 係晚餐上, 大家話題一直圍繞工作, 圍繞住我既工作!!!

我 : 怎麼今天晚上你對我的工作好像特別感興趣
A : 我從來都很關心你的工作呀
我 : 是否有什麼事, 想我幫你忙的?
A : 沒有呀, 反正我兩的工作性質一樣, 我也可以從你身上學習一些
我 : 我跟你是同行, 但大家負責的部份是有出入的呀
A : 我早前申調了部門
我 : 沒聽你說
A : 現在就告訴你啦 (呢句說話好有味道)
我 : 那所以你對我的工作那麼感興趣就是這個原因
A : 對呀

係果一刻開始, 我發覺我要從新認識眼前呢個女人, 我由認識到深交到同佢發生關係後, 今日! 我發現對佢相反有點陌生. 就係咁, 我地兩個係圍繞工作呢D話題上完成左果晚餐飯, 飯後我覺得果一餐好似同客食飯一樣, 飯後我送佢返酒店 :-

A : 你先回去吧, 免得影響你
我 : 沒關係, 時間還早
A : 不要了, 我有點累啦
我 : 那好吧, 明天我送你到機場
A : 明天我開完會後, 打給你吧, 我旁晚的機.

到左第四日, 大約中午時間, A打左比我, 我約好左佢時間去佢酒店PICK UP佢, 係送佢去機場路上, 佢一直忙跟公司通電話, 直到到達機場, 佢先掛線 :-

我 : 你出TRIP可也真的很忙
A : 有嗎? 應該你比我忙才對
我 : 沒有啦, 我是閒人
A : 你什麼時候來台灣?
我 : 應該再過兩週吧
A : 這次要待多久
我 : 最少要一個星期, 因為有兩個客人有新PROJECT要談
A : 那麼你來記得要通知我, 知道嗎?
我 : 每次來我也有通知你呀.

看住A拖住HAND CARRY步入禁區, 我有D唔捨得, 今次同佢好似有D距離咁.........! 好快過左兩星期, 我要去台灣做野, SCHEDULE落實好之後, 我通知左A, 佢話佢會去機場接我. 當日我步出桃園機場, 第一眼就見到佢企左係度等我, 佢一見我, 就走到我面前, 攬實我同送上一吻, 個感覺好似第一次佢去機場接我咁, 我好受落, 路上佢一路開車, 一路同我談天說地, 之前大家開心既回憶, 又一次返來, 車一直開, 無去到信義區, 我APARTMENT果邊, 相反係開左去A屋企 :-

我 : 你不是要送我去APARTMENT嗎?
A : 沒有啦, 我想你多點時間陪我, 所以呢...........
我 : 所以什麼? 你想我這幾天才你家住?
A : 是呀, 那樣不好嗎?
我 : 哦, 好呀, 沒關係 (其實, 我係好唔喜歡其他人係未得我同意前, 私自改變我D野)

原來溫馨感覺, 比A突然既決定掃走一半, 我拖住行李, 跟住佢返屋企, 當踏入佢屋企一刻, 我有過百問題係心入面升起...................待續!

引用:
原帖由 R.Gonzalez 於 2013-12-31 09:49 AM 發表 查看引用來源

咁樣?

這個嗎!? 有60%像吧.............:smile_30:

引用:
原帖由 1223.bruce 於 2013-12-31 10:18 AM 發表 查看引用來源

男女都要水,嗌到口乾,hehe

當然啦 :p

引用:
原帖由 Alden72123 於 2013-12-31 09:17 AM 發表 查看引用來源

今朝只有咖啡...........:smile_30:
要~~至愛:p

A好明顯發你皮氣喎
女人心情有如天氣,一日4季出現哂

interesting developments, please continue

引用:
原帖由 Alden72123 於 2013-12-31 10:25 AM 發表 查看引用來源
見到A開門果時係著住成套套裝, 我有D愕然, 佢同平時見面唔同, 有笑容但無左擁抱, 佢招乎我入佢房, 我眼向佢房掃視, 枱頭上放左LAPTOP, 還有一D文件, 就咁睇唔似係旅行 :-

我 : 抱歉, 我有點晚
A : 沒關係, ...
商業間碟?:')

係香港,有D見呆...係台灣,佢係主埸...

Happy new year eve to all!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆