上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  446.4k

我應該傷口發炎呀:smile_42:

傷口感染徵狀
- 傷處有痛楚
- 傷口有水狀滲出物
- 紅腫、熱
- 傷口腐爛,有異味,出血,含膿等
- 身體反應 : 發燒、震顫、呼吸和脈膊加速、頭痛、噁心,食慾不振,身體不適

以上中哂, 剛剛換紗布發覺d膿痴實哂紗布, 換咗成1個鐘,
現在無哂力, 有d頭暈, 想嘔呀!!!
好彩明天要覆診:smile_39:

引用:
原帖由 excelboy 於 2010-8-12 07:29 PM 發表 查看引用來源
我應該傷口發炎呀:smile_42:

傷口感染徵狀
- 傷處有痛楚
- 傷口有水狀滲出物
- 紅腫、熱
- 傷口腐爛,有異味,出血,含膿等
- 身體反應 : 發燒、震顫、呼吸和脈膊加速、頭痛、噁心,食慾不振,身體不適
...
你唔試下打去問可唔可以提早覆診??

我都做完喇 !!! 我唔係陳醫生, 係李醫生, 尖沙咀果間分行
依家都冇咩點痛, 佢開左2隻止痛藥俾我, 一隻係4個鐘食一次, 一隻係一日食2次
仲有抗生素, 又係4個鐘食一次
仲有俾左D紗布, 油布, 繃帶, 生理鹽水咁....
特別既係有一隻止痛膏, 俾扯旗時痛食既... 要放入雪櫃

依家條根個位好紅好腫, 唔知係咪正常, 去廁所都OK, 傷口有少少血出....
打算今晚換一次紗布先瞓....

引用:
原帖由 cktiabbg 於 2010-8-12 10:35 PM 發表 查看引用來源

我都做完喇 !!! 我唔係陳醫生, 係李醫生, 尖沙咀果間分行
依家都冇咩點痛, 佢開左2隻止痛藥俾我, 一隻係4個鐘食一次, 一隻係一日食2次
仲有 ...
條根個位係好似有D野血水困o係入面咁腫, 有少少紫紫地色 !!

引用:
原帖由 cktiabbg 於 2010-8-12 10:35 PM 發表

仲有 ...
我都係 btw 扯旗個個唔係食架wo 我諗你係打錯左 不過都提一提你

引用:
原帖由 lyy2008 於 2010-8-12 11:07 PM 發表 查看引用來源
我都係 btw 扯旗個個唔係食架wo 我諗你係打錯左 不過都提一提你
係呀,, 不過都係擔心腫果part

水腫同普通腫有d咩分別=.=

回覆 1876# 的帖子

我都唔識分水腫係點....
我想問各位, 手術後DAY 1會有咩變化?
我尋日離開診所時, 條J仲係幾靚, 未開始腫, 依家腫到粗左一倍...好似有一泡血o係入面咁...
我知有流血係正常既... 但係咁腫法 (即係龜頭底條根又紅又腫) 係咪正常現象??

仲有, 醫生係用油布+紗布幫我包傷口, 你地係幾耐換一次呢?? 1日2次得唔得?

5G正唔正常=.=
一醒番已經有用膠布包住左

回覆 1878# 的帖子

即係你去陳醫生度? 佢有AA膠布俾你?
我唔係陳醫生做, 佢係幫我個傷口塗左D膠水囉...

咩陳醫生=.=我出去搵私家醫生BOOK醫院做嫁=.=
e+差唔多3個星期..個龜頭普通店下冇乜敏感,一用力少少就痛= =

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆