上一頁下一頁
發新話題

沈船沈到無得救:我和她在深圳的故事(Update #183)(中轉站決定:信心動搖)

收藏  |  訂閱
593  46.4k

甘多字既:smile_53:

哂鳩氣啦,佢邊有故事中嘅男主角咁豪爽同灑脫,
呢條賤男, 凡事斤斤計較,照顧囡囡視為負累
口口聲聲話愛人,但一講到錢,就認為人呃佢錢
為自己積福,放手啦,俾囡囡一個重生機會,跟著你
只有死路一條:')

引用:
原帖由 vanvanv 於 2010-1-21 01:42 PM 發表

住皇崗水圍一千都係咁過啦,我識得一個係超市上班既, 住就住公司水圍村一公司宿舍,住同電就唔駛錢, 食就買公司飯票去附近某菜館食, 3.5一餐...佢話一個月煮食都係用200左右, 平時休息都唔會點離開附近, 佢黎呢頭成 ...
咪就係, 本來對條女好啲, 想最親的人食好著好唔係壞事,
不過呢個樓主女友根本就唔係咩好野(唔好怪我咁講, 係我個人覺得)
樓主叫佢搵份白班做, 其實係想佢攞脫以前的生活,
同家人亦好講啲, 但呢條女根本就食慣使慣,
你叫佢返工,兩個回合就已經話頂唔順,
唔可話樓主的經濟支持唔到落去,就算得,
呢啲女轉頭同啲friend玩番埋,(始終樓主唔係日日見到佢)
人地有新電話, 佢又話要有, 你估佢頂到幾耐?
再講, 我一直都認為佢條女根本無放低過以前的野,
係樓主自己唔信, 無得講!

其實好多囡囡都系被D ching寵壞晒, 剛識人地個時送手機, 電腦, 跟住租屋家用都系千千聲, 難聽d就系用錢來掟人跟你, 但就為自己未來挖左個陷阱..
我從前舊船就因為我一直逼佢搵野做, 而佢唔捱得系咁被人挖走, 但跟我餘情未了, 有時仲會打個友誼波, 個位傻仔ching我同佢計過半年內送金, 送鑽, 租屋, 家用, 養條囡鄉下, 用左至少10萬人仔..

阿樓主你可以繼續自欺, 不過如果佢咁清白,又肯改,
你地又咁相愛, 我真係唔明你上來做咩春咯

引用:
原帖由 haecohaeco 於 2010-1-21 03:27 PM 發表 查看引用來源

哂鳩氣啦,佢邊有故事中嘅男主角咁豪爽同灑脫,
呢條賤男, 凡事斤斤計較,照顧囡囡視為負累
口口聲聲話愛人,但一講到錢,就認為人呃佢錢
為自己積福,放手啦,俾囡囡一個重生機會,跟著你
只有死路一條:')
應該是比雙方都有一條生路吧

引用:
原帖由 新金記 於 2010-1-21 01:19 PM 發表 查看引用來源

師兄學你咁講,咪所有住水圍的女人都要做雞先得?
唔做雞咪揾條水魚養

引用:
原帖由 KevinPo 於 2010-1-21 01:05 PM 發表 查看引用來源

系呀... 一個月吾駛兩千我之前都識一個.
住關外$500套房, 食呢就rmb5-10既飯盒. 坐車就迫公交車. 有次請佢去茶餐廳, 佢叫個田雞飯叫個湯 (仲講左句今餐食得好開心)
你以為二千真系易過呀??? (人地無能力又捱得 ...
問題係4,5千蚊對樓 主來講壓力已經好大,

引用:
原帖由 新金記 於 2010-1-21 03:39 PM 發表 查看引用來源
阿樓主你可以繼續自欺, 不過如果佢咁清白,又肯改,
你地又咁相愛, 我真係唔明你上來做咩春咯
其實樓主樓主都覺得呢段關係有大問題先上來,新記兄覺得樓主既女朋友唔係咪好野,小弟都認同,我估樓主都有d認同不過要樓主放手真係唔係易

其實樓主搞o甘多野,無非想揾d supporting 比自己去飛左條女,.............

總之最n好人,最n純品係樓主自己.......正飲樣:smile_39: :smile_39:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆