上一頁下一頁
發新話題

脫軌 - 我把第一次給了best friend...

收藏  |  訂閱
236  103.0k

引用:
原帖由 eliz_04ever 於 2009-10-30 09:38 AM 發表 查看引用來源
Re T:
計畫分手中. 我覺得我地已經唔愛大家ga la... 不過太多mutual friends, 分手會好麻煩, 又要同人交代, 我又要溫書... =.=" 拖住左.

我已經唔理佢同fresher件事la. 佢擺明當我無到ga la. 事但la. don't care. =.=" 睇下邊個忍唔住講分手先.

其實如果我唔同佢孤男寡女共處一室, 佢奈我唔何ga wor... 佢上親我屋企我阿媽通常都o係度.. 佢又唔會放棄o係"伯母"面前扮乖仔 . (雖然事實上我媽知佢D衰野... 係佢先以為我會唔敢同阿媽講.=.=) 咁佢又住得遠, 我又唔會上佢屋企咁滯.

----
Re D:
所以我咪話覺得D當我係SP/玩具 lor. 但情到濃時我唔識say no ar mar. 不過我諗我都有少少 Masochistic... that's why 同佢做到SP ><"
For Tim:
分手與否是兩個人的事,
mutual friends 問到亦可以唔講, 長痛不如短痛,
分手啦, 解決左可以專心讀書........

For Dave:
睇落佢由此到終都係有預謀地呃你上床,
只是見你一直死心塌地對佢,
才越玩越多野, 真頭當你係一件玩具,
盡玩, 玩完才算. 不過你亦有好大責任,
第一次可以話一時意亂,
之後佢冇同正印分手, 你仲不段比佢攪,
而你又主動提出用口, 射埋o係口都唔緊要,
埋到明你願涯. 亦肯迎合佢.
我相信佢同正印唔會玩依d 野, 你肯, 亦可能是
你想證明你肯付出來愛佢, 但實際上,
攪到自己 cheap 晒

算啦, 從分手起從新開始...............

引用:
原帖由 eliz_04ever 於 2009-10-30 09:38 AM 發表 查看引用來源
Re T:
計畫分手中. 我覺得我地已經唔愛大家ga la... 不過太多mutual friends, 分手會好麻煩, 又要同人交代, 我又要溫書... =.=" 拖住左.

我已經唔理佢同fresher件事la. 佢擺明當我無到ga la. 事但la. don't care ...
e

太多mutual friends, 分手會好麻煩,  >>> 有好多時要多d為自己諗下. anyway. 你俾心機溫埋書先.
佢擺明當我無到ga la. 事但la. >>> 咁樣唔識諗唔開心真係會蝕左架, 明冇?
如果我唔同佢孤男寡女共處一室, 佢奈我唔何ga wor >>> 人始終有需要, 但另一半咁對你. 你會空虛左.
so一定要換個第2個去滿足......無咪最多自己黎. 仲好la, 起碼唔會唔開心.
但情到濃時我唔識say no ar mar >>> 呢個你要improve你自己, 我相信你係好感性既人, 而感性既人要成功就要特別擺心機去控制自己既情感. 如果下一個x又出現, 又情不自禁. 你放幾多心機係感情上都會無晒ga, 所以真係要學識say no, 我知道你得架.

引用:
原帖由 eliz_04ever 於 2009-10-28 04:07 PM 發表 查看引用來源
Part III

再見到他… 是八日後的事. 我知道他幾天來都沒有回宿舍, 也沒有上學. 終於, 他在圖書館找到我. 那時已快要聖誕, 而Tim也快回香港了.

「Eliz.」

我一抬頭, 看見他, 一臉憔悴.

「???」

「能不 ...
:smile_35: 可能咁先算係公平掛

我自問都係男校出身. 都明白呢個男仔真係會令你成日諗返.
總之你要識得為自己諗下. 其實你仲未係蝕左好多.
其實Masochistic只可以說明你某d behaviour係咁. 和你心入面諗既理想人格全無關係. 而且

Masochistic可以好可以唔好無話偏向某邊.
anyway.....um.....你好似無咩訓覺喎....你好好休息下先la.

呢篇野本來想pm你..不過貼左出黎tim.

引用:
原帖由 eliz_04ever 於 2009-10-30 04:22 AM 發表 查看引用來源
我都唔知講乜好. 不過... 多謝你. 我有諗過翻兜D先生. 但當日分手最大原因唔係覺得對A同T唔住 (如果我真係咁清高我諗我唔會同D搞...), 而係D先生完全俾唔到安全感我. 我唔覺得佢同A小姐話散就散lor... &我越諗越覺得 ...
其實結果都不再重要架喇...或者每個人心中都有個對佢好重要既愛情故事...呢d 就係人生中既一點點..點綴....最重要係曾經大家真心付過...仲知加油lo~

:smile_39: 跟本就係小說

回覆 164# 的帖子

其實, 點解打呢篇野出黎... 係因為事情發展到一個無法控制o既地步 (不過我唔打算寫落去la, 已經太多人覺得我作野... 唔將件事平鋪直述就叫作野... fair enough.)

上星期, D先生send e-mail俾我, 話我聽佢諗過都係覺得應該通知我&叫我同即刻T分手...

佢forward左一個T send俾佢o既email俾我...basically T o係度問Dave想唔想同我+D + T 3P.  

我嚇到呆左, 又唔知點解唔覺得好hurt wor, 但真係一萬個心煩.  D先生話佢點都唔會應承, 我都安樂左D.

自己都覺得好似故仔. =.="

ELIZ

HI SHALL WE CHAT?

引用:
原帖由 eliz_04ever 於 2009-10-31 12:24 AM 發表 查看引用來源
其實, 點解打呢篇野出黎... 係因為事情發展到一個無法控制o既地步 (不過我唔打算寫落去la, 已經太多人覺得我作野... 唔將件事平鋪直述就叫作野... fair enough.)

上星期, D先生send e-mail俾我, 話我聽佢諗過都係 ...
咸故定愛情小說先 ?

做女主角唔好咩
女主角玩男人....定比男人玩呢, :smile_27::smile_27::smile_27::smile_27:

that's the game, once you started, no one knows the final result

引用:
原帖由 Greenheadboy69 於 2009-10-31 12:31 AM 發表 查看引用來源
ELIZ

HI SHALL WE CHAT?
人定煩緊好多野架
鬼得閒

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆