上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  446.1k

引用:
原帖由 阿仙奴SF 於 2010-7-17 01:08 AM 發表 查看引用來源
咁姐係點=.=比醫生決定??
同醫生商量吓先囉,問吓醫生有乜利,同弊:smile_38:

引用:
原帖由 sotrouble 於 2010-7-16 09:15 PM 發表 查看引用來源
其實個腫左果部分(即係水泡圈)會唔會消失?
而家條JJ分左3節...正常既唔係應該2節咩...
D傷口真係好難復完呀....唉,呢幾日都好似冇咩改善咁...唉
水腫會消失的,放心~~~
至於個傷口,我3星期都好左七成,宜家差不多4星期就好左九成,係仲有少少焦未甩啦~

今日醫生話我有一到爆左線......
仲話傷口有D發炎...

我明明都無扯過咁劑點解會爆左線...而且我爆左線都唔知...
同我想問佢個傷口應該點洗? 我就咁用消毒藥水抹...其實洗唔洗清潔得深入d?
至於發炎係可能有水up住.. 我有時呢有d 野嚇下/刺激 平時都可能標左一滴尿出黎...但我都有抹番...但哩d情況應該點算...?

引用:
原帖由 bfgf 於 2010-7-17 12:16 PM 發表 查看引用來源

水腫會消失的,放心~~~
至於個傷口,我3星期都好左七成,宜家差不多4星期就好左九成,係仲有少少焦未甩啦~
其實點分水腫同傷口架 ??? -0-  我都係分左3節喎

引用:
原帖由 ihhw 於 2010-7-17 12:37 PM 發表 查看引用來源
今日醫生話我有一到爆左線......
仲話傷口有D發炎...

我明明都無扯過咁劑點解會爆左線...而且我爆左線都唔知...
同我想問佢個傷口應該點洗? 我就咁用消毒藥水抹...其實洗唔洗清潔得深入d?
至於發炎係可能有水u ...
難怪你的滲血水情況比較嚴重…
少D郁動啦,唔係扯旗先會爆線的~

我都係用消毒藥水印下個傷口,點樣可以深入D?一般洗傷口程序都係咁~

發炎呢樣野,都係啦,帶定個小風扇出街啦,有D咩事就去廁所吹返5-10分鐘啦
保持乾爽真係最重要

引用:
原帖由 loveisdark 於 2010-7-17 02:10 PM 發表 查看引用來源

其實點分水腫同傷口架 ??? -0-  我都係分左3節喎

根據你張圖,我既情況就係…
黑色線係傷口,下面紫色係水腫~
黑色果度會結焦,要等佢甩;
紫色水腫要等佢慢慢退

sor, 其實黑色線係我用黎分隔開第1節同第2節, 避免大家混淆

我d焦係結係啡色同紫色之間果d位

另外呢~ 我想問下大家條JJ後面係咪都係有條筋 ??

PS  :  啡色位係未割的皮

引用:
原帖由 bfgf 於 2010-7-17 03:57 PM 發表 查看引用來源

難怪你的滲血水情況比較嚴重…
少D郁動啦,唔係扯旗先會爆線的~

我都係用消毒藥水印下個傷口,點樣可以深入D?一般洗傷口程序都係咁~

發炎呢樣野,都係啦,帶定個小風扇出街啦,有D咩事就去廁所吹返5-10分 ...
我已經無乜郁..除左要番工之外...
其實我唔係好見到個傷口, 爆線個位我都見唔到...係咪一PAT黃色野同埋黑色野.即係割包皮個條邊成條叫傷口? 我都係用藥水印下佢咁之嘛....

發炎可能係D 尿..

會唔會我包傷口包得太落.所以ALL尿之後個頭可能有少少縮, 搞到尿慘到入傷口?
另外...我有時真係標尿..一滴咁....大家會唔會GA? 可能比人嚇一嚇/太急尿忍左太耐都會/郁得太大動作..如果咁應該點?用風扇吹佢?

引用:
原帖由 loveisdark 於 2010-7-17 04:20 PM 發表 查看引用來源
  sor, 其實黑色線係我用黎分隔開第1節同第2節, 避免大家混淆

我d焦係結係啡色同紫色之間果d位

另外呢~ 我想問下大家條JJ後面係咪都係有條筋 ??

PS  :  啡色位係未割的皮
噫?你的水腫位係喺傷口上面?我反而係下面呢(即係啡色位)

JJ後面有條筋……??即係邊度?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆