上一頁下一頁
發新話題

沈船沈到無得救:我和她在深圳的故事(Update #183)(中轉站決定:信心動搖)

收藏  |  訂閱
593  46.3k

女人被第一個男人插過她永遠會記住他.到第二第三個後她就會不在意.只會轉向金錢物質方向走.每個男的都說自己女人對自己忠心真可笑.我都屌過好多大陸女都是有香港男友愛人或老公的.有些還免費.因她說條仔每月有比錢不差錢哩

引用:
原帖由 wwkin216 於 2010-1-20 11:28 PM 發表 查看引用來源
我有覺得佢既身份地位配我唔起,但是否就代表我地唔可以一齊同相愛…?客觀D睇呢度係兩件事黎既

你覺得你自已有咩身份, 有咩地位呀?!:smile_30: 無論結婚與否, 你俾多d錢佢使都好應該! 系你太計較了. 感情邊有even.

[quote]原帖由 s0178657 於 2010-1-20 09:50 PM 發表 查看引用來源

好女人是會為你積累更多財富
壞女人是會為她積累更多財富

這句小弟完全同意,但樓主不明白呢:smile_44:

引用:
原帖由 wwkin216 於 2010-1-20 09:06 PM 發表 查看引用來源
師兄你所講既其實我比你想得更多…我既收入唔固定,計返上年平均得1萬9千…就想香港吧,供樓7,8千,俾佢家用4千,自己返工日常洗費點慳都要4,5千,仲要俾屋企(我係家中長子),你覺得真係夠…?

http://i1 ...
你講到咁就不如算吧
成家人得你一個人搵錢?
吾好再諗D藉口比自己喇
路系自己行
食得咸魚抵得渴
將來吾好後悔就得喇
就咁睇你個人人品.你真系好識計數
大學生不愧為大學生
連對愛情會對你有幾多負累你都會計埋
我所講既負累系因為條女比你既負累已經過左你心裏邊條底線
一句講晒.只係你自己吾甘心咁樣行落去
不過將來你可能會錯過左一個自己親手建立
亦都系你自己親手摧毀既大好家庭
原因好簡單.因為你老婆愛你
佢會肯同你

broke down with her...this is ur ending...remeber my post...after half year...everything will be come ture......

你都好自私下,算把啦,你根本唔配去愛一個人…

樓主講真都p.10啦,我覺得你愛她不夠深吧,而你可能好少拍拖吧.(大學生觀念:smile_30: :smile_30: )錢你都揾萬7左右啦,我覺得夠了(4000自己家用,你4000,給佢4000,另2500自己儲十2500雜費).你唔係要一步燈天呀.$$不是問題(如你真供樓的話請放手吧,你不要天真吧),...两個人坐底慢慢講,一定可解决...
而問題是你自己呀,我覺得你如這條女都不合適的話,請你以後不要在大陸找女友了,叫G算吧....返hk溝師奶吧,師奶會同你捱的:smile_30: :smile_30:

引用:
原帖由 sdupeyer 於 2010-1-21 02:24 發表

你講到咁就不如算吧
成家人得你一個人搵錢?
吾好再諗D藉口比自己喇
路系自己行
食得咸魚抵得渴
將來吾好後悔就得喇
就咁睇你個人人品.你真系好識計數
大學生不愧為大學生
連對愛情會對你有幾多負累你都會 ...
how you refer by"捱"?
instead of  getting a legit and full time work, just staying home whole day and asking for cash to let her mom flying from szechuan to shenzhen...you called this
"捱"...WOA!
"大學生不愧為大學生" yes, you are right!!
大學生 knows how to think and being proactive.

無錯!你當佢係玩具!!
其實由始至終你不是愛她,只是鍾意.
如果愛,你唔可能容許她繼續做k女,  如果愛,你唔可能容許她給第二個男人觸摸,  什麼經濟問題我相信你有心一定可以settled!現在你玩夠或想繼續玩,但是又驚麻煩,game over la!!!!

引用:
原帖由 edmms 於 2010-1-21 02:45 AM 發表 查看引用來源
樓主講真都p.10啦,我覺得你愛她不夠深吧,而你可能好少拍拖吧.(大學生觀念:smile_30: :smile_30: )錢你都揾萬7左右啦,我覺得夠了(4000自己家用,你4000,給佢4000,另2500自己儲十2500雜費).你唔係要一步燈天呀.$$ ...
agree x 2

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆