上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 3)

收藏  |  訂閱
3.0k  446.0k

引用:
原帖由 yan155 於 2010-7-9 01:36 AM 發表 查看引用來源
幾年前....自己去家計會check睇下洗吾洗割...
咁醫生check一定冇扯la...佢話你包皮好鬆wo,應該吾洗割...
我就同佢講,扯起時包皮會完全包住龜頭...慢慢拉下到一半會有少少痛,但完全拉下就好痛lor...
佢話如果你認為 ...
駛唔駛割真係好難比意見,我諗我未割之前o既情況同你差不多,如果唔係包皮口發炎一直都好唔返o既話,我都唔會去割,不過呢d野好個人,你o既諗法又未必一樣,其實如果唔影響扑野咪唔好割住囉。我搵陳東飛醫生第一次檢查收$500,做手術收$7,000,拆紗布收$250,最後一次檢查收$250。我就冇同屋企人講o架,真係講唔出口,自己攪掂佢就算啦。

引用:
原帖由 ihhw 於 2010-7-9 02:15 AM 發表 查看引用來源
ching.. 春袋上面果d毛, 或者有d毛生到上條野到
果度d 皮比較軟...係咪可以照用膠so刨 剃d毛? thx

未割都咁多野問...幾日後割左一定麻煩咁多會ching..
落多d皂液,唔好心急慢慢剃就邊度d毛都剃到o架喇,記住小心d唔好整傷自己呀。

引用:
原帖由 yan155 於 2010-7-9 01:36 AM 發表 查看引用來源
幾年前....自己去家計會check睇下洗吾洗割...
咁醫生check一定冇扯la...佢話你包皮好鬆wo,應該吾洗割...
我就同佢講,扯起時包皮會完全包住龜頭...慢慢拉下到一半會有少少痛,但完全拉下就好痛lor...
佢話如果你認為 ...
你而家幾歲呀,我覺得如果翻倒就試吓翻啦,可能遲D會鬆D咪唔洗做囉:smile_41:
但如果過咗一段時間都係翻唔倒的話,我唸都無可避免,見吓醫生先咗決定啦:smile_13:

引用:
原帖由 ihhw 於 2010-7-8 10:32 PM 發表 查看引用來源
唔該你

咁我想問d毛應該點剃架...我真係乜架餐都無= =
咪用交剪,先剪短D毛,後再用剃刀 or 鬚跑好似剃鬚咁剃,好容易,唔洗膽心,

引用:
原帖由 bbb888999 於 2010-7-9 09:31 AM 發表

駛唔駛割真係好難比意見,我諗我未割之前o既情況同你差不多,如果唔係包皮口發炎一直都好唔返o既話,我都唔會去割,不過呢d野好個人,你o既諗法又未必一樣,其實如果唔影響扑野咪唔好割住囉。我搵陳東飛醫生第一 ...
包皮口? 即係邊個位?

引用:
原帖由 mjules 於 2010-7-9 12:51 PM 發表 查看引用來源

包皮口? 即係邊個位?
其實如果包皮能翻倒上去,就唔會有包皮口的,係翻唔倒上去的就會有包皮包住咗個龜頭,
有個小孔,這個位就係包皮口了

引用:
原帖由 大象牙 於 2010-7-9 06:22 PM 發表

其實如果包皮能翻倒上去,就唔會有包皮口的,係翻唔倒上去的就會有包皮包住咗個龜頭,
有個小孔,這個位就係包皮口了
即係那部份既包皮發炎??

引用:
原帖由 mjules 於 2010-7-9 07:55 PM 發表 查看引用來源

即係那部份既包皮發炎??
多謝大象牙o既解釋,非常正確。包皮口發炎即係包皮未端皮膚發炎,後生果時都試過一次,一星期左右就自己好返,點知今次成半年有多都好唔返,始終年紀大機器壞,至迫於無奈引刀一快!

做左割包皮手術已經三年...而家先開始發現有少少生理同心理問題..龜頭果度有一粒細細粒粉紅色ge野...好似已經有左好耐...做完手術先有...但係唔掂佢ge話唔會痛...平時冇阻礙活動(e.g 去廁所 打j)...粒野如果掂or郁佢會有小小微痛...幾乎冇話點痛禁ge...粒野係連著龜頭ge....我想知禁樣第日會唔會影響性行為架??禁算唔算大影響??洗唔洗下次如果帶醫生順便問埋?因為我睇普通醫生果陣係同家人一齊去睇ge...好監介
想問幾個關於割包皮後ge問題...
1).如果果粒野(得1粒)...禁唔理佢定去睇醫生果陣問下醫生?
2).我成日好容易扯旗..有陣時唔諗果d野都扯...我係著孖煙通ge...應該唔關底褲鬆緊事...同我幾日打一次會唔會有關??各位ching會唔會禁架??
3).我10歲左右關開始打(果陣射果d唔係精)..打左6年...到到而家..但係都係保持幾日一次...禁正唔正常?((認真))
4).割左包皮之後唔係去尿兜...三年黎都係去廁格...我想問各位ching割左之後有冇去尿兜??會唔會被人歧視....尤其是係學校同出街... (我間學校唔係好乖果d)
5).我15歲扯左都係得9-10cm左右會唔會太短?

今日已經係割後第4日,d聯針位有"少少"消左腫,但係d黃色分祕好勁...細路底下舊焦有"少少"血會滲去紗布度...聯針位度見到有d皮lug出黎(黃色的),唔知果d係咪aa膠黎,有d位置塊皮冇左,好似損左咁,亦都有"少少"血會滲去紗布度...唉...而家唔知究竟係康復緊定係大檸樂...男人之苦其實係護理期...生理反應+1日換4次紗布...好慘!而家唔想著褲又唔想包住細路,就咁訓係張`床度睇書過日子,但又唔知唔包得唁得,真係好煩!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆