上一頁下一頁
發新話題

我同Athena (已更新 #1672)

收藏  |  訂閱
1.7k  534.1k

引用:
原帖由 cc19880910 於 2024-8-19 11:22 發表 查看引用來源

師兄保重身體
謝謝呀🙏🙏🙏

引用:
原帖由 iamfat 於 2024-8-19 12:17 發表 查看引用來源
樓主D經歷同演繹。。。好跨越時代。。。如果攞嚟拍片絕對好過金手指
咁誇獎?🤣🤣🤣話時話,「金手指」我睇完非常失望。

先祝你身體快D康復!
想估下你同Athena的惡夢係唔係關於疾病?

引用:
原帖由 bendonlam 於 2024-8-20 12:52 發表 查看引用來源
先祝你身體快D康復!
想估下你同Athena的惡夢係唔係關於疾病?
謝謝。同健康疾病無關。

引用:
原帖由 vin1013 於 2024-8-20 09:17 發表 查看引用來源
(已更新頭象)喺未講我同Athena1999年7月開始嘅「超級無敵大衰運」前(其實真係唔多想講,因為諗起都已經覺得「煩」,不過,7月至12月底前,亦因為呢個大衰運,引超多次「引人入性性經驗」,所以都係要寫),先講講一對故人。。。河原老夫 ...
我中學時代都期待有athena呢一幕
可惜遇唔到

引用:
原帖由 出軌無罪 於 2024-8-20 17:32 發表 查看引用來源
我中學時代都期待有athena呢一幕
可惜遇唔到
其實遇到都未必係件好事

我嘅衰運當然同工作有關。所以我唔會寫太多,因為完全唔「引人入性」。但就偏偏呢個衰運令到我無辦法去幫Athena跟著佢會遇上嘅惡運。所以少少點都要交待吓。
我當時有一個大客,佢性梁。五十幾歲,一向玩股票非常穩陣。雖然唔係時時有盤落,但一年四個季,佢都平均每一季會有一筆大交易,每一次接佢嘅單,我嗰日嘅commission一定過十粒!可想而知佢嗰張單交易金額有幾高。公司十分喜歡呢啲客就更加唔在講!現金交易、T+2準時交收、完全零風險!可惜7月15日星期四(永世難忘!)早上返到公司,馬上俾黎Sir同佢啲馬再加台灣Director陳X聖叫入房面聖!當然我仲儍強咁乜L都唔知,入到房至知道個大客要closed accout同轉倉!理由:個客話早兩個星期前call過我要draw錢,但就一直等到星期二條數都冇入過户口!但會計嗰邊就顯示條數去咗Athena幫我開嘅戶口嗰度!㴝Sir話佢知道我一直用嗰個戶口炒股票,但因為一直冇出過問題,加上同行有超過九成股票經紀都會咁做,所以佢一直隻眼開隻眼閉!佢仲好唔客氣問我係咪諗住自己含咗舊錢?
當時我只能用晴天霹靂去形容!我呢世人做咗十幾年股票經紀,最值得自豪嘅並唔係幫啲客搵咗幾多錢。而係我同啲客同公司啲數一向都乾乾淨淨!當時,黎Sir同佢啲馬一口斷定我想呃客錢!我完全冇辦法抗辨!
估唔到陳X勝呢個時候居然提意聽公司內部錄音!每一間股票行都會有經紀同客人錄音(如果用公司總機電話線),有好多股票行亦有裝內部錄音(尤其經紀同會計部之間對話)。
我當然馬上同意!但問題係要搵返段錄音需要時間。所以嗰日我就被「要求」坐喺會議室等結果。嗰日全公司(除咗水姐、R、同Athena外)都認為我係一個有問題經紀!
因為我被「要求」留喺會議室,所以Athena想問候吓我都唔得。後來我至知道R同Athena全日不停諗辦法幫我。
終於到下午3:00幾左右,IT部搵到錄音。
以下係我呢世都唔會忘記嘅對話:
我:喂B,我個客要draw錢,客人戶口numberXXXXXXX。
B:嘩!Draw成80幾個個喎,想close戶口?
我:啋過你把口。佢話暫時唔想做嘢住,所以draw錢。
B:收到。平時個戶口?
我:Yes。我有電話入,係咁。
B:OK!
Bingo!真相大白!
但如果你哋以為我嘅問題就此消失(同我當時似係一樣)就大錯特錯了!
黎Sir:乜嘢叫平時個戶口?你平時用嚟炒股票個戶口?
我馬上火山爆發。。。
我:黎Sir,唔好玩啦!嗰個的確係我人頭戶口,但要吞個80幾萬,都唔會咁ON9到入自己戶口俾人捉呀?而且你都有好多人頭户口呀,你都唔會咁ON9啦係嘛,「黎Sir」?(我特登加重語氣落黎Sir兩個字上)
全場所有人鴉雀無聲!
黎Sir好火咁講:你夠膽講多次,我即刻要你走!
我:好!「黎Sir,你都有好多人頭户口呀。你都唔會咁ON9啦係嘛,」聽清楚未?大家不如證監見,好冇,老細?
就係我以為準備執要包袱之前,突然日本老細用佢字正圓腔嘅普通話出聲。。。
Ogyu:不如我們先問一問M為什麼把錢轉去別的戶口再決定吧!
M經過30分鐘嘅「盤問」再加上翻查當日paperworks,至發現佢因為一時大意將錢轉入Athena幫我開嘅戶口(因為嗰一排我一直炒股票一直入錢又draw錢,佢自己一時大意入錯銀行戶口號碼)。
最後證實成件事係一個人無心之失!我最多只係因為一句「Yes」而無端端惹禍上身!但就因為我火爆脾氣得罪咗黎Sir!佢仍然執意要炒我,我就話如果佢無理炒我,我上證監爆大鍋!嗰個晏晝我差啲就同條仆街喺trading room打起上嚟。𢓭來日本老細出聲話如果黎Sir炒我,佢會即刻重新請返我加入佢哋「日本組」!結果成件事至「暫時」平息落嚟。
但後果就係M即時被解雇、我嗰客亦都唔肯聽我嘅解釋而close account、我重此亦俾黎Sir視為眼中釕、Athena幫我開嘅戶口即時被凍結同註銷(𥚃面好多貨第二日要被逼沽出,輪咗近10個!)、而且往後我有好幾個新客戶都不被批准開戶口!
就連Athena都經常俾黎Sir單單打打(因為佢知道個戶口喺Athena為我而家開。亦因為咁,我同Athena嘅關係終於全公司都知道!)
真心,我條氣非常唔L順!!!
嗰排心情亦都直接影響性慾!我同Athena做愛時居然集中唔到精神,一係硬唔起、一係5分鐘都捱唔到!Athena當然知道乜嘢事,佢不停安慰我又陪我,希望可以放鬆到我心情,但都係冇辦法,尤其無端端冇咗10個,仲要係Athena嘅錢!
8月尾一個星期五喺公司,收市後Athena出咗去銀行幫公司入票,佢打我手提。
Athena:我知你好唔開心。唔發生都發生咗,唯有積極面對。
我:我宜家俾人屈,仲要屈到咁大,點積極面對?今日我想幫個新客開户口又被reject呀!
A:我明。。。但宜家出面嗰境又唔好。。。
我:我都知。如果唔係,我早就走咗。最慘無端端要硬輸100000萬!隻股今日彈返上我哋買入位呀!
A:唯有當「破財擋災」!
我:嘩!我冇妳睇得咁開。
A:。。。喂,星期五晚,不如我哋今晚玩得開心啲。。。同埋玩大啲!
我:妳仲有心情玩?
A:係咪都發左咗,仲可以點?不如痛快啲玩,起碼可以舒服吓!
嗱,男人就係衰咸濕!聽到女人話玩大佢,嗰女人仲要係自己女朋友,有乜可能唔心動?我:妳想。。。點玩?
Athena諗咗一諗,然後問。。。
A:你咪真係乜都玩得接受到?
我:妳唔係諗住玩SM呀麻?
A:黐線!緊係唔係!不過你可能要等成晚至有得玩,你等唔等到?
我:攪乜?
A:得唔得先?
我:。。。OKOK。
A:收線先,我打個電話。。。

引用:
原帖由 vin1013 於 2024-8-21 09:36 發表 查看引用來源
我嘅衰運當然同工作有關。所以我唔會寫太多,因為完全唔「引人入性」。但就偏偏呢個衰運令到我無辦法去幫Athena跟著佢會遇上嘅惡運。所以少少點都要交待吓。
我當時有一個大客,佢性梁。五十幾歲,一向玩股票非常穩陣。雖 ...
自問自己冇咁大個心臟,可以應付啲銀碼咁樣大上大落。

引用:
原帖由 vin1013 於 2024-8-21 09:36 發表 查看引用來源
我當時有一個大客,佢性梁。五十幾歲,一向玩股票非常穩陣。雖 ...
咁慘呀!Athena都算唔話得!仲幫你散心!

好期待Athena用乜嘢方法令師兄“ 精神” 番

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆