上一頁下一頁
發新話題

13年的點滴 (UPDATED 27/DEC P.179 #2677)

收藏  |  訂閱
2.7k  634.3k

引用:
原帖由 Alden72123 於 2013-12-12 10:03 AM 發表 查看引用來源

我的工作, 是要依賴煙來增加思維, 無煙會思想停止, 我曾經嘗試介掉, 但最終不敵心魔, 又食飯, 家下一日最少一包...........:smile_27:
不如試下自己捲煙草食~要食時才捲~唔吸時就熄~想食時一點就可以繼續。

引用:
原帖由 Alden72123 於 2013-12-12 10:03 AM 發表 查看引用來源

我的工作, 是要依賴煙來增加思維, 無煙會思想停止, 我曾經嘗試介掉, 但最終不敵心魔, 又食飯, 家下一日最少一包...........:smile_27:
師兄,身體系自己既,與人無尤呀。身體健康才能做任何事,包括愛。

心越痛就越該慢慢的飲,一杯一杯的讓它痛;
痛過後,人就會覺得累,覺得累已很醉;
醉醒,人自然舒泰了,這才是借酒消愁的方法!!

飲得急,只求快醉快醒快忘情,只怕痛的不夠;
醉醒,一切依舊,浪費不單是酒,還有時間及心思!!!

引用:
原帖由 Seductive 於 2013-12-12 09:59 AM 發表 查看引用來源
甘我都同意
我相信富有魅力既 seductive 小姐係一枝佳釀 ;D

引用:
原帖由 Seductive 於 2013-12-12 10:35 AM 發表 查看引用來源
心越痛就越該慢慢的飲,一杯一杯的讓它痛;
痛過後,人就會覺得累,覺得累已很醉;
醉醒,人自然舒泰了,這才是借酒消愁的方法!!

飲得急,只求快醉快醒快忘情,只怕痛的不夠;
醉醒,一切依舊,浪費不單是酒,還有時間及心思 ...
任笑聲送走舊愁 讓美酒洗清前事

難分醉醒玩世就容易

引用:
原帖由 1223.bruce 於 2013-12-12 09:40 AM 發表 查看引用來源

保重呀維納斯師姐

多謝Ching關心,好咗好多了,我諗差唔多好啦啩>~<

引用:
原帖由 Alden72123 於 2013-12-12 09:43 AM 發表 查看引用來源

咳到咁勁!? 一個唔覺意, 咳左個肺出來喎
我試過咳3個月,以為喉嚨生繭,E生話我長期講野係好得慢D,叫我要比喉嚨休息,唉,我靠把口搵食架麻,自此之後唔敢點飲凍野,免得引起咳...

有時太過young根本入唔到口呢,冇個after taste囉
引用:
原帖由 Seductive 於 2013-12-12 09:59 AM 發表 查看引用來源
甘我都同意

引用:
原帖由 cdrom68 於 2013-12-12 09:47 AM 發表 查看引用來源

以前讀書時, 跟朋友真的試過飲到酒吧無酒 (是酒吧結業的一晚). 現在2杯紅酒可收工了...

另-師兄, 其實介煙也不難的, 我以前也是2 天抽一包的, 一天對自己說不抽了, 就介了也有5年以上了...看決心吧
年紀大自然識就住飲...

hello,我係新account,不過睇引版就睇左好耐喇,今次見師兄寫得實在太好了,所以忍唔住開個account上黎支持下師兄架。。!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆