上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問 (Part 2)

收藏  |  訂閱
1.5k  214.8k

冇人答我-.-
咁請問去醫院割係咪要有介紹信
仲有要割完汪意D咩- -

引用:
原帖由 割包皮的人 於 2009-7-2 05:40 PM 發表 查看引用來源
我28歲, 包莖, 10歲時曾經發炎。
十幾歲時已經知自己需要割, 但一直都唔敢, 一直到依家。因為出年要結婚, 為左未來太太, 唯有股起勇氣.....
割完之後忠告大家, 如果你係包莖+曾經發炎你就要小心, 因為割包皮既手術 ...
師兄....我同妳情況好相似咁!!!   不過我26歲...仲未有女友= =

都係細果果時有發過炎...諗返起好核特tim.....

包莖意思係  硬同唔硬都完全見唔到龜頭嗎??

我就係咁既情況

我都同妳一樣唔敢唔敢又唔敢 加上返工要請10幾日隻真係好難 仲要唔知夠唔夠

重點係最近有個好大問題..

就是 包皮完全太長 岩岩訓醒果時  包皮唔知點解好似封死左咁 jj儲到好大下先小到便..... 超級恐怖 (好似吹氣球咁)

呢一下真係令我好想去解決呢個問題....

問下師兄們 我既情況係唔係好需要去??

如果要割  係唔係都家計會比較好 比較有經驗 同埋價錢比較 合理呢??

有朋友能幫解答嗎??

引用:
原帖由 KKSSKKSS9876 於 2009-7-7 02:16 PM 發表 查看引用來源

師兄....我同妳情況好相似咁!!!   不過我26歲...仲未有女友= =

我就係咁既情況

我都同妳一樣唔敢 ...
嗯,你都是包莖
你能反出來吧?(不勃起時)
先不論要不要割,記得每天都要清洗

我覺得你有發過炎的話就去割吧

不過假期是一個問題
自己想想吧
等農曆新年,聖誕等假期去吧
最近的有重陽中秋,多一日休息都好

怕的話可以考慮激光手術,貴4000左右(7500 vs 3300 (家計會) )
聽聞痛楚少一些,血少流一些
快些復完上班

引用:
原帖由 chefung 於 2009-7-7 02:22 PM 發表 查看引用來源

嗯,你都是包莖
你能反出來吧?(不勃起時)
先不論要不要割,記得每天都要清洗

我覺得你有發過炎的話就去割吧

不過假期是一個問題
自己想想吧
等農曆新年,聖誕等假期去吧
最近的有重陽中秋,多一日休 ...
朋友...

我是(勃起)or(不勃起) 都反唔出黎...

可以話根本不能清洗....

所以 我是必須要去看醫生嗎?

引用:
原帖由 KKSSKKSS9876 於 2009-7-7 02:38 PM 發表 查看引用來源

朋友...

我是(勃起)or(不勃起) 都反唔出黎...

可以話根本不能清洗....

所以 我是必須要去看醫生嗎?
你有試過加力反出來啦?
起初是有難度,有點緊和痛,但反出來才能保持衛生
當然,不建議過份暴力....怕會卡住反不翻出去

你去家計會預約看看吧,不貴的
專業意見

引用:
原帖由 KKSSKKSS9876 於 2009-7-7 02:16 PM 發表 查看引用來源

我就係咁既情況

我都同妳一樣唔敢 ...就是 包皮完全太長 岩岩訓醒果時  包皮唔知點解好似封死左咁 jj儲到好大下先小到便..... 超級恐怖 (好似吹氣球咁)
我之前都有一兩次試過咁, 好得人驚:smile_27:

手術後...覆診前

比d包紮布"cool"得好痛, 有冇ching都咁覺得?:')

引用:
原帖由 chefung 於 2009-7-7 02:52 PM 發表 查看引用來源

你有試過加力反出來啦?
起初是有難度,有點緊和痛,但反出來才能保持衛生
當然,不建議過份暴力....怕會卡住反不翻出去

你去家計會預約看看吧,不貴的
專業意見
有試過用力 ..  硬哂果時...都係得好細個(出口) .. 之後都唔敢再用力

看來去看看比較好

另外問一下  去家計會 是去全身檢驗? 還是找什麼科的? 一定要預約的嗎?

回樓上..

哪..妳有去割包皮嗎???

引用:
原帖由 KKSSKKSS9876 於 2009-7-7 04:14 PM 發表 查看引用來源

有試過用力 ..  硬哂果時...都係得好細個(出口) .. 之後都唔敢再用力

看來去看看比較好

另外問一下  去家計會 是去全身檢驗? 還是找什麼科的? 一定要預約的嗎?

回樓上..

哪..妳有去割包皮嗎???
要未勃起試試
勃起後比較難
而且容易"卡"住

你去家計會網頁看看
來來去去都是泌尿科之類吧,不太清楚

好似是要預約的...因為家計會便宜,多人使用他們的服務

可能我記錯, 去網頁找找吧

引用:
原帖由 kenkhc 於 2009-7-6 08:53 PM 發表 查看引用來源

請問你水腫幾日至好返? 手術後幾時折線呀?
水腫影響左我3日,完全冇哂水腫既時間我又冇乜留意,線就唔洗拆既,自己溶

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆