上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#23 ---- 情人節三人行,序, P1,11

收藏  |  訂閱
3.1k  50.8k

引用:
原帖由 阿銘~~~ 於 2018-2-28 11:47 PM 發表 查看引用來源

其實飲野走甜都好好啦,全走真係無乜可能……
其實茶走好好飲好滑好正,但實在係肥肥死了⋯

引用:
原帖由 joseph1203 於 2018-3-1 12:23 AM 發表 查看引用來源

野飲走甜我都未得,但會少甜
習慣全走
而家連drip coffee都走奶走糖
鬼叫無quota

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2018-3-1 12:25 AM 發表 查看引用來源

其實茶走好好飲好滑好正,但實在係肥肥死了⋯
反而奶茶我就唔太好……唔係間間頂得順

引用:
原帖由 阿銘~~~ 於 2018-2-28 11:47 PM 發表 查看引用來源

其實飲野走甜都好好啦,全走真係無乜可能……
全戒甜我試過一排,好快輕左幾磅,但太多食物有糖,要戒好難,尤其約人食飯,之後慢慢就無特別戒,d磅數又拿拿升番😓

我用代糖架喎.
凍野點?凍野我就照飲,HAHA.....我係果種我要嘆就嘆左先,之後操到爆汗一件事果種.所以我飲凍飲唔諗太多,食甜品更會去盡食,最多之後跑跑跑.

我上星期比賽,之前去茶木食就係咁搞鬼,遇上好人姐姐,佢送左一件俾我女兒揀既甜品食,多謝完後,佢問仲想唔想要,咁你正常唔會講唔想架嘛,點知佢送多5款唔同既,一炮食6件唔同款,我食完........第2日落街跑左2個鐘黎令自己好過D,HAHA.....

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2018-2-28 11:56 PM 發表 查看引用來源

最高境界就係咁
大家一齊甜到漏
通常岩岩一齊時最甜

引用:
原帖由 joseph1203 於 2018-3-1 12:23 AM 發表 查看引用來源

野飲走甜我都未得,但會少甜
飲慣左就ok,有時飲番有甜味既我會頂唔順,但甜品又食到喎,哈哈

引用:
原帖由 vanvannesasa 於 2018-3-1 12:41 AM 發表 查看引用來源

全戒甜我試過一排,好快輕左幾磅,但太多食物有糖,要戒好難,尤其約人食飯,之後慢慢就無特別戒,d磅數又拿拿升番😓
戒甜難,戒油戒煎炸就易好多.
HAHA.....其實有心想FIT,我覺得要照下鏡,磅下,有左滿意既回響,就會有心幹落去~~

引用:
原帖由 joseph1203 於 2018-3-1 12:20 AM 發表 查看引用來源

滴水。。。好正呀。。。
我意思係滴汗架,妳.....滴緊乜鬼??快D拎毛巾抹乾淨佢唔該,HAHA..............

引用:
原帖由 vanvannesasa 於 2018-3-1 12:41 AM 發表 查看引用來源

平時出街食飯,如果係熱飲,其實我可以完全唔洗落糖,除咗咖啡,不過好彩既就係我唔係好咖啡既人,一個月都未必有一杯,凍飲的就會係少甜,不過都唔係多機會飲㗎,講真要少鹽少糖少油,香港真係幾難,尤其是出外食飯,我哋可以做的就只有盡做。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆