上一頁下一頁
發新話題

13年的點滴二 (UPDATED 21/JAN P.120 #1800)

收藏  |  訂閱
3.0k  134.3k

Yes, happy friday everybody XD

quote]原帖由 1223.bruce 於 2014-1-10 08:49 AM 發表 查看引用來源

yeah, happy friday

[/quote]

引用:
原帖由 安安北鼻 於 2014-1-9 08:42 PM 發表 查看引用來源

我用緊電熱水袋,今年咁涷,都係要買電暖毯
我用了幾年了, 前幾個月見到銀行有得redeem, 換了幾張, 分愛了給外家....

引用:
原帖由 安安北鼻 於 2014-1-9 08:43 PM 發表 查看引用來源

嗯,好~
我冬天就會食紅棗=]
紅棗, 圓肉, 杞子,可加欓參焗水, 可補氣血, 但如腸胃有脹悶感覺就不宜了....

大家早晨,返埋今日又放假喇

引用:
原帖由 1223.bruce 於 2014-1-9 11:44 PM 發表 查看引用來源

女老闆特別難頂
人生只遇過一次女老闆 , 不過只係頂左 3 個月我就已經唔 do 了 :smile_30:

引用:
原帖由 安安北鼻 於 2014-1-9 10:39 PM 發表 查看引用來源

thank you!!
我今個星期去睇中醫啦!真係要調養吓先得

定時做下運動 (唔係床上) , 打下波 (唔係友誼波) , 行下山 (唔係野戰 )

引用:
原帖由 Alden72123 於 2014-1-9 10:21 PM 發表 查看引用來源
其實我人在台北, 這兩天去左台南, 幾個工作問題解決唔到, 加上感務又返發, 一下子有點迷茫, 還好, 人沒有因病倒下, 仍可努力工作. 謝謝大家關心
人在異鄉為異客, 小心身體, 又出外靠朋友, 相信師兄會有不同的友好在台照顧吧..

引用:
原帖由 Tiramisubb 於 2014-1-10 12:21 AM 發表 查看引用來源

新方法,用熱水浸腳,哈哈
相傳此乃慈禧養生之道....師妹有見地啊...好像也可護膚的啊

引用:
原帖由 honda_r 於 2014-1-10 10:24 AM 發表 查看引用來源

人生只遇過一次女老闆 , 不過只係頂左 3 個月我就已經唔 do 了 :smile_30:
你就好啦,我上一份工,對咗4年呀

引用:
原帖由 1223.bruce 於 2014-1-10 10:36 AM 發表 查看引用來源

你就好啦,我上一份工,對咗4年呀

當年仲後生 , 先可以咁 , 而家年紀大 , 如果真係要面對都係要硬食 :smile_27:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆