上一頁下一頁
發新話題

玩邪比玩正好、同一個技師二個服務要簽二次小「廢」彩你都傻

收藏  |  訂閱
109  13.2k

回覆 26# 的帖子

食飯就係,娛樂場所香港人俾小費,大陸極端D,一係好小費,一係大費

回覆 47# 的帖子

SZ的小費文化演變不是香港人做成,係大陸人好有錢,出手高好多,所以JS收小費想法改變,香港人相對變得孤寒

引用:
原帖由 紅色薰衣草 於 2011-10-8 04:08 PM 發表 查看引用來源
拜拜,你有你玩,我有我玩。
小費唔俾邊好玩。

出嚟玩預咗使錢,想點玩法自己決定,邪有邪玩 正有正玩   唔好搞錯

你鍾意畀人背後笑水魚好、羊牯好,on9 仔好,乜撚都好,咪係到吹水唔抹咀,講嘢語無倫次,唔合邏輯
自以為畀錢就大撚晒但又唔係真係大款嗰隻就最仆街,畀多少少就以為乜撚都得,真on9:smile_30:

又話兩三舊就包到正骨JC 上酒店又口爆又鴛鴦浴  又幾鑊幾鑊這樣那樣  夠鐘食藥嘞﹗

世上咩人都有!but我buy樓主做法!而家簽小費又幾多人會開心講謝謝!!以前俾小小年代大家都開心!其實你地d口口聲聲話幫技師d人,最好個個俾現金:smile_38: 只有廢除小費單全民現金小費才是王道!!再係咁d國內老闆好快換批小費單最低一格唔係20-30可能係70-100大元:smile_30:

到底是誰比較迎合国內骨場文化,誰也說自己有理,没有堅持的必要,刚看到一位師兄報告,煙盒藏張毛主席就有口爆!
其實,我的宗旨是上得去玩就從不孤寒,不是想幫技師,是要買特別服務,街上多乞丐,我從未幫一元。

你可以不認同或不相信我講嘢,但要尊重別人,駡別人是反映自己的修養。

如果你的玩法係就住就住來玩,只要你开心亦没有问题!
引用:
原帖由 Francisma 於 2011-10-9 03:20 AM 發表 查看引用來源

出嚟玩預咗使錢,想點玩法自己決定,邪有邪玩 正有正玩   唔好搞錯

你鍾意畀人背後笑水魚好、羊牯好,on9 仔好,乜撚都好,咪係到吹水唔抹咀,講嘢語無倫次,唔合邏輯
自以為畀錢就大撚晒 ...

十分醜惡

根本邪骨就是醜惡,還算什麼正仁君子? :smile_30:
引用:
原帖由 猛波精子炮 於 2011-10-9 09:04 AM 發表 查看引用來源
十分醜惡
:smile_30:

什麼是強迫消費?
我本身就十分喜歡飲茶,每星期日必去,現在就在茶樓了!有時一星期二次!
如果要我等一二個鐘頭位,然後才有位,那就是強迫消費,現在每次不用等十分鐘以外!
想想你自己是害怕飲茶抑或害怕等位,因為害怕等位而放棄飲茶聚天倫、話家常的樂趣,何苦?
想想自己上去按摩是為了什麼?我本身就是去尋歡樂,既然多花小費而能令我快樂,又不用等等等,又有交流,何樂而不為?

我不會和錢有仇,只是既然花錢可以買到一些特別服務而且又是我想要的服務,有咩問題?

各位可以認為我做壞規矩,但可惜規矩係市場訂出來,我只是肯跟遊戲規則去玩而已!一如我所言,各位可以堅持自己立場正確,但肯定你沒有「特別樂趣和優惠」,你可以選擇保留金錢,玩少一些樂趣。
引用:
原帖由 鹹濕鬍鬚佬 於 2011-10-8 08:37 PM 發表 查看引用來源
你E種行為叫強迫性消費,因為你一段時間無去就會無左E個服務 所以你如果要保存服務就要唔想去都強迫自己去,咁埋仲辛苦

請各會員理性討論,切勿人身攻擊或辱罵會員。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆